Čari alpskega gorskega sveta

Število oseb

Čari alpskega gorskega sveta

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Na kratko

Alpski svizec je simpatičen glodavec, ki vas pozdravi pod vznožjem Grossglocknerja. Živijo v skupnostih, domujejo v rovih globoko po zemljo in zimo prespijo. Ali res zavijajo čokolado, ni dokazano, je pa velika možnost, da jih boste na potovanju videli, kako pohajkujejo okoli in iščejo hrano. Pogled na najvišji avstrijski vrh in ledenih poleti prinese osvežujočo sprostitev. Zell am See ponudi vse, kar je potrebno za preživljanje aktivnega prostega časa. Pohodništvo, plavanje, vožnje z ladjico in gondolo, izjemni razgledi in fantastično urejene pohodniške poti. Slapovi Krimml dodajo nekaj pozitivne energije, aktivnosti pa še dodatno napolnijo pljuča s čistim gorskim zrakom.

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–gorska cesta Grossglockner–Salzburško
2. dan: Zell am See–Schittenhöhe
3. dan: Krimml
4. dan: Berchtesgaden–Kehlstein–Königssee–Slovenija

Motiv za najlepše fotografije
Cerkev sv. Vincenca v vasici Heiligenblut je eden najbolj znanih avstrijskih motivov. V ozadju kraljuje najvišji avstrijski vrh Grossglockner, v cerkvici pa izveste, zakaj se vasica imenuje Sveta kri in kdo je relikvijo prinesel do vznožja Alp. Idiličen in pravljičen začetek potovanja.

Bučanje vode, ki pomirja
Slapovi Krimml veljajo za največje v Evropi. Z višine skoraj 400 m pada v dolino povprečno 5,6 m3 vode na sekundo. Ne samo slapovi, tudi okoliške poti so izjemno lepo urejene in prijetne za pohodništvo.

Kjer je za vse poskrbljeno
Letovišče Zell am See ob jezeru Zell ponuja številne sprehode in osvežilno jezersko kopel, plovbe z ladjico, lažje in težje planinske pohode in gondolo na dvotisočaka Schittenhohe.  

Zgodovina z razgledom
Orlovo gnezdo je bilo višek takratnega arhitekturnega in tehnološkega znanja. Danes je spremenjeno v restavracijo s fantastično razgledno točko.

VISOKOGORJE POLETI POSKRBI ZA ODLIČNE POHODE, NEVERJETNE PANORAME IN PRIJETNO OSVEŽIVEV STRAN OD VROČINE IN GNEČE.

Program potovanja

1. dan: SLOVENIJA–gorska cesta GROSSGLOCKNER–SALZBURŠKO večerja, nočitev
Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom mimo Spittala in ob reki Möll odpeljali do Heiligenbluta, ki nas bo že od daleč pozdravil z znamenito cerkvico. Po ogledu in kavici nas bosta pričakala narodni park Visoke Ture in vzpon pod najvišjo avstrijsko goro – na Alpski cesti bomo oponašali svizce in cesarja Franca Jožefa ter z njegove ploščadi občudovali Grossglockner (3.797 m. n. m.) in ledenik Pasterze, z najvišje točke Edelweiss Spitze pa se bomo spustili na Salzburško.

2. dan: ZELL AM SEE–SCHITTENHÖHE zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrki se ustavimo v Zell am See. Čas bo za sprehode, morda osvežilno jezersko kopel. Po želji se boste lahko z gondolo popeljali na vrh Schittenhöhe, ter se sprehodili po planini. Popoldan vrnitev v hotel.

3. dan: KRIMML zajtrk, večerja, nočitev
Po jezerskem zajtrku se bomo za ves dan odpeljali pod slapove Krimml. Visoki do 395 metrov so najbolj mogočni v Alpah, saj vanje kopni kar 12 ledenikov. Po popolnem dnevu v naravi se bomo vrnili v našo postojanko – hotel.

4. dan: BERCHTESGADEN–KEHLSTEIN– KÖNIGSSEE–SLOVENIJA zajtrk
Po avstrijskem zajtrku nas bo že čakal najlepši nemški narodni park Berchtesgaden. Ogledali si ga bomo s Hitlerjevega Orlovega gnezda na vrhu 1.834 metrov visokega Kehlsteina, kamor nas bo iz vasi Obersalzberg popeljal lokalni avtobus. Za kratek vtis nas bo šofer odložil še na obali kraljevega jezera Königssee, ki se kot fjord zajeda osem kilometrov globoko pod pobočja gore Watzmann, nato pa nas bo do večera čakalo le še udobno zibanje domov.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela *** na Salzburškem: 3 x polpenzion, oglede po programu (Heiligenblut, Zell am See, Berchtesgaden, Königssee), plačila za gorsko cesto Grossglockner, Orlovo gnezdo, slapove Krimml, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 20
· doplačilo za enoposteljno sobo: 75 €
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji)
· obvezno doplačilo: turistična pristojbina 9 €

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 24 oseb od 299 €


Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov