Toskanska pravljica in počitnice kot Napoleon

Število oseb

Toskanska pravljica in počitnice kot Napoleon

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Na kratko

Za prave sladokusce je ni čez Toskano. Neusahljiva je, zato se tja mnogi pogosto vračajo in vsakokrat spoznajo ter okusijo kaj novega. Namenili ji bomo ves teden in doživeli ravno prav vsakega – prelepo pokrajino mehkih gričev, posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi, čudovito arhitekturo in umetniške zaklade, veliko da Vincija in ščepec Ostržka, opojna vina in slastne jedi. Nekaj bo tudi Napoleona in verjetno najboljšega sladoleda na svetu. Zgodovina je povsod vseprisotna, od Etruščanov, Rimljanov do renesanse, ki je ponesla ime Toskane v svet. Ker bomo prenočevali v termah, bo potovanje tudi priložnost za sprostitev in oddih.

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Fiesole–Montecatini Terme
2. dan: Monte Oliveto Maggiore–Montepulciano
3. dan: Vinci in San Gimignano
4. dan: otok Elba
5. dan: počitnikovanje
6. dan: počitnikovanje
7. dan: Colodi–Lucca
8. dan: Firence in čez Apenine domov

Levičarji v Toskani
Nekaj velikih mož v svetovni zgodovini je bilo levičarjev. Tudi Leonardo da Vinci, Napoleon in Michelangelo, naša družba na tem programu. Vsi trije veljajo za genije in bili so daleč pred svojim časom. Toskana jim je dala dom, prostor za ustvarjanje in v Napoleonovem primeru tudi hišni pripor. 

Tudi na Elbi ni imel miru
Zraven izjemnih plaž in milega podnebja se je Elba v zgodovino vpisala tudi kot otok, kjer je bil Napoleon od 30. maja 1814 v hišnem priporu, čeprav je na otoku uvedel kopico ekonomskih in socialnih reform.

Mesto stolpov in sladoleda
San Gimignano je nekoč imel 72 stolpov. Danes jih je ohranjenih 14. Visoki stolpi so bili namenjeni zaščiti ob morebitnih napadih in višji, kot so bili, bogatejši so bili lastniki.

Od slik do kipov
Firence so zakladnica umetnosti, saj celo mesto diha kot umetnostni zaklad. Na vsakem koraku je moč čutiti veličastnost zgodovinske zapuščine.

OGROMNO UMETNIKOV, PISATELJEV, SKLADATELJEV IN VSEH, KI POTREBUJEJO NAVDIH, JE ŽIVELO IN ŠE ŽIVI V TOSKANI. VE SE ZAKAJ.

Program potovanja

1. dan: SLOVENIJA–FIESOLE–MONTECATINI TERME večerja, nočitev
Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v osrčje Toskane. Po najlepšo panoramo Firenc bomo skočili do samostana sv. Frančiška na hribu, kjer nas bo mestece Fiesole nagradilo še s pomniki Etruščanov in majhnim templjem, imenitno ohranjenim rimskim gledališčem in ostanki term, katedralo ter mestno hišo. Po želji bomo obiskali še muzej Bandini z majhno, a dragoceno zbirko toskanskega slikarstva iz 13. do 17. stol. Nato se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.

2. dan: MONTEPULCIANO Z OKOLICO zajtrk, večerja, nočitev
Po hrustljavem toskanskem zajtrku bomo ves dan namenili vinorodni pokrajini Chianti, ki poleg slovečega vina ponuja najbolj značilno podobo toskanskega podeželja. Prešteli bomo izjemne freske benediktinskega samostana Monte Oliveto Maggiore, pri domačinu poskusili domače dobrote in dan končali na serpentinastem Corsu, ki nas bo popeljal na Montepulciano, eno najvišje ležečih toskanskih mest. Nazaj v terme, kjer bo še čas za kopanje.

3. dan: VINCI–SAN GIMIGNANO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo spet podali med toskanske griče. Ker se je v vasici Vinci rodil da Vinci, so mu postavili Museo Leonardiano di Vinci. Prebrskali bomo odlično zbirko strojev in modelov, ki jih spremljajo genijeve skice in opombe, nato pa jo bomo mahnili med mogočne stolpe San Gimignana, ki slovi po dobri kavi in najboljšem sladoledu v Toskani. Po sprehodu med mestnimi znamenitostmi se bomo, verjetno malo pametnejši, vrnili v terme.

4. dan: OTOK ELBA zajtrk, večerja, nočitev
Za nekaj dni se bomo poslovili od term in se podali z ladjo na Elbo. Izkrcali se bomo v Portoferraiu in začeli potep po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bomo obiskali njegovo vilo. Po krožni vožnji se bomo ustavili tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se sprehodili po čudoviti peščeni plaži. Zvečer se bomo nastanili v hotelu Casa Rosa – Biodola in povečerjali.

5. in 6. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Plaža, sprehodi, knjige, brezdelje in klasično razvajanje samega sebe.

7. dan: OTOK ELBA–COLLODI–LUCCA– MONTECATINI TERME zajtrk, večerja, nočitev
Med zajtrkom preblisk – Ostržek je iz Toskane! Pravzaprav je njegov oče Carlo Collodi preživel otroštvo v mestecu Collodi in ime mesta prevzel kot svoj psevdonim. Zato bomo Elbo zapustili elegantneje kot Napoleon in se odpravili na celino. Ustavili se bomo v renesančno-baročnem parku Ville Garzoni, ki daje mestu Collodi elegantno podobo. Naslednji postanek bo v Lucci. Mesto za obzidjem, prijeten sprehod nas bo pripravil za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Ob koncu dneva bomo znova obiskali našo postojanko, Montecatini Terme.

8. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk
Celodnevni izlet v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v Montecatini Terme, 4 x polpenzion in 3 x polpenzion na otoku Elba – hotel Casa Rosa ***, oglede po programu (Fiesole, Monte Oliveto Maggiore, Montepulciano, Vinci, San Gimignano, Collodi, Lucca, Firence in otok Elba) degustacijo vina s prigrizkom, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 20
· doplačilo za enoposteljno sobo: 175 €
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji)
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 29 €

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 24 oseb od 550 €

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov