Jesen v Toskanskih mestih: Firence in Pisa

Število oseb

Jesen v Toskanskih mestih: Firence in Pisa

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· Veličastna arhitektura Firenc vas bo osupnila.
· Firence so rojstno mesto italijanske renesanse.
· Pisa, ki očara s trgom čudes.

1. dan: SLOVENIJA–FIRENCE–MONTECATINI TERME večerja, nočitev
V zgodnjih jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom mimo Fernetičev podali v Italijo. Ob prihodu v mesto Firence, rojstni kraj renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, družine Medici, Botticellija ..., nas bo kar vleklo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji in nadaljevali pot do cerkve Sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Med ozkimi ulicami si bomo utrli pot do Stolničnega trga, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od 1593 leta. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V poznih popoldanskih urah bomo nadaljevali vožnjo do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja (pri večerji vključen kozarec vina in vode), nočitev.

2. dan: PISA–LUCCA–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku se vožnja nadaljuje do bližnje Pise. Očarani bomo nad slovitim Trgom čudes, ki se ponaša z mogočno baziliko, krstilnico in znamenitim poševnim stolpom. Dovolj bo časa, če se boste želeli povzpeti na poševni stolp ali si morda ogledati katerega od monumentalnih spomenikov. Tudi sprehod po bližnjih uličicah ima svoj čar. Kratka vožnja do Lucce – ogled starega mestnega jedra. Ob zaključku dneva bomo v lokalni slaščičarni poskusili »Buccellato« – tipično sladico Lucce (kruh z rozinami). Ob dogovorjeni uri vožnja proti Sloveniji. Na pot krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v večernih urah.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta: 
Maribor, Celje, Ljubljana

Cena

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, pokušina »Buccellato«, kozarec vina in vode, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše št. potnikov: 30
· doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine približno 25 €/osebo.
· obvezno doplačilo: turistična lokalno-mestna pristojbina

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 120 €
pri udeležbi 30 oseb 140 €

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

Trenutno

15°

V prihodnje

 • Feb 21
  15° / 5°
 • Feb 22
  17° / 3°
 • Feb 23
  9° / 1°
 • Feb 24
  11° / 2°
 • Feb 25
  16° / 2°
 • Feb 26
  19° / 2°
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov