Milano – kjer gresta moda in kulinarika z roko v roki

Število oseb

Milano – kjer gresta moda in kulinarika z roko v roki

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· Mesto, ki ga povezujemo z modo, oblikovanjem, staro in novo arhitekturo.
· Kjer začutimo utrip novega zagona, živahnega življenja.
· Kjer se sedanjost navezuje na tradicijo.

1. dan: SLOVENIJA–MILANO nočitev
Sonce nas bo lovilo na poti proti zahodu. Še se bo potikalo nekje po vzhodu, ko bomo mi že na poti proti Italiji. Z udobnim turističnim avtobusom mu ne bomo mogli uiti in nas bo ujelo nekje okoli Benetk ali Verone. Dopoldne bomo prispeli v Milano. Stolpnice bodo prvo, kar bomo videli, od znamenitosti pa hipodrom San Siro in sloviti stadion v neposredni bližini. Od tu bomo lahko, s pogledom v višave, občudovali najnovejšo in najvišjo stolpnico, ki je bila zgrajena konec leta 2015 - Torre Allianz. Imenujejo jo tudi po arhitektu - Stolp Isozaki. Ob njej rastejo nove zgradbe, kjer je v neposredni bližini preurejen kompleks nekdanjega sejmišča, ki je zaživel z razstavo Expo 2015. Mesto, ki se nenehno širi izven obvoznic in vpadnic, se ponaša s fascinantnim središčem. Ustavili se bomo ob starem gradu z ogromnim parkom ter se sprehodili do Stolnice, Kraljevske palače, Galerije Viktorja Emanuela II in operne hiše Scala. Po ogledu si bomo vzeli nekaj prostega časa za oglede po želji. Notranjost katedrale ali sprehod po strehi le-te, nas ne bodo pustili ravnodušne. Ali pa se bomo odločili za obisk ulic
z najprestižnejšimi modnimi izložbami, za sprehod mimo cerkve sv. Lovrenca in ostanki starega rimskega templja in do predela starih kanalov, ki so danes s svojimi prenovljenimi obrežji ter gostilnicami, bari, galerijami, butiki eno tistih shajališč, ki vabijo tako domačine kot obiskovalce, da jih obiščejo. Mogoče bomo izkoristili priložnost in se okrepčali v eni izmed številnih restavracij. Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do hotela. Nastanitev in nočitev.

2. dan: MILANO–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku se bomo odpeljali do zanimive mestne četrti ob prenovljeni stari postaji Garibaldi, Porta Nuova. Številni nebotičniki, visoke zgradbe, moderna arhitektura pričarajo drugačen utrip mesta. Tukaj stoji od leta 2010 Palača Lombardia–sedež pokrajinske vlade, kjer so leta 2015 postavili markantno stolpnico Torre Uni credit, ki jo je je projektiral Cesare Peli. Zanimiv bo sprehod med številnimi zgradbami in po danes zelo priljubljeni ulici Corso Como, kjer so modne trgovinice, bari in restavracije. Izkoristili bomo priložnost in se sprehodili po kulinaričnem kraljestvu Eataly. Trgovinice, restavracije z najboljšo ponudbo začimb, kulinaričnih mojstrovin z vseh koncev dežele bodo pravi raj za kulinarike in brbončice. Seveda bomo izkoristili priložnost za nakupe in okrepčilo. Polni zanimivih vtisov se bomo poslovili od Milana in z našo vožnjo proti Sloveniji pustili sonce za nami. Bo že kolovratilo po Atlantiku, ko se bomo vrnili domov.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta: 
Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

Cena

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x nočitev z zajtrkom, vodenje in organizacija izleta.
 
Drobni tisk na veliko
· najmanjše št. potnikov: 20
· doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· obvezna doplačila: lokalno-mestna turistična pristojbina

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
21.4., 28.4. in 1.5.
pri udeležbi 40 oseb 125 €
pri udeležbi 30 oseb 145 €

2.6., 15.8., 22.9. in 27.10.
pri udeležbi 40 oseb 115 €
pri udeležbi 30 oseb 135 €
pri udeležbi 20 oseb 155 €

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov