Kulinarični sprehod in trgatev mandarin

Število oseb

Odhod

Trajanje

Kulinarični sprehod in trgatev mandarin

od 210

Vse ponudbe: 9

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· Sarajevo, prestolnica večkulturne dežele.
· Na vsakem koraku bogastvo arhitekture.
· Priporočamo: dan druženja ob trgatvi mandarin.

1. dan: SLOVENIJA–BANJA LUKA večerja, nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri mimo Zagreba do Banje Luke. Najprej se bomo ustavili v Delibašinem selu, kjer si bomo pogledali zanimiv samostan trapistov Marija Zvijezda. Redovniki trapisti so bili zelo zaslužni za razvoj Banje Luke, še danes pa po svoji tradicionalni recepturi proizvajajo sir trapist in tudi odlično vino. Po ogledu bomo pot nadaljevali do središča mesta, kjer bodo našo pozornost pritegnile mestne znamenitosti, med njimi tudi trdnjava Kastel – »turška utrdba« in obnovljena džamija Ferhadija, ki jo povezujejo z mnogimi zanimivimi legendami. Obiskali bomo tudi mogočno novo pravoslavno cerkev, na mestnem sprehodu pa bomo začutili živahen utrip mesta ter arhitekturno skladnost avstro-ogrskega obdobja ter obdobja, ko je mesto bilo prestolnica Vrbaške Banovine. Vožnja do hotela, nastanitev in še nekaj prostega časa. Dan bomo zaključili z lokalno večerjo v tamkajšnji tipični restavraciji. Nočitev v hotelu. 

2. dan: SARAJEVO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpeljali do Sarajeva. Z lokalnim vodnikom bomo odkrivali lepoto in zgodovino mesta. Še danes so tam vidne sledi zadnje vojne in razlike med ljudmi. Seznanili se bomo z obdobjem, ko je mesto pripadalo Turkom. Leta 1914 je bilo prizorišče atentata na nadvojvodo Ferdinanda, leta 1984 so bile v Sarajevu olimpijske igre. Odpeljali se bomo do Vrela Bosne oz. izvira reke Bosne, nato se bomo vrnili do promenade Iliđe in se peljali mimo porušene časopisne hiše Oslobođenje ter ob reki Miljacki proti središču mesta. Vmes se bomo za nekaj časa ustavili pri Principovem mostu. Sprehodili se bomo po nekdanji ulici Vase Miskina, sedanji Ferhadiji, do večnega ognja in mestne tržnice. Ogledali si bomo še Bezistan, Begovo džamijo, staro pravoslavno cerkev in katedralo. V najstarejši pivnici pa bo priložnost za počitek ter vrček sarajevskega piva s prigrizkom. Na Baščaršiji bo postanek za individualne oglede. Vožnja do hotela, nastanitev. Večerja. Nočitev.

3. dan: MOSTAR  zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpeljali proti dolini Neretve vse do mesta Mostar. Nato si bomo ogledali enega izmed najlepših bosansko-hercegovskih mest, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Sprehodili se bomo čez stari most mimo glavnih znamenitosti. Po ogledu se bomo okrepčali s tipično »bosansko pito«. Še nekaj prostega časa in že vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

4. dan: DOLINA NERETVE–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija«. Dolina je s svojo delto eno največjih in edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju in pomemben naravni spomenik. Ustavili se bomo na eni od številnih plantaž sočnih mandarin. Do sitega se jih bomo najedli in jih nabrali za domov (2 kg, večje količine pa ob doplačilu). Nato se bomo odpeljali do domačije, kjer nam bodo postregli domačo lozo in kosilo s pijačo ob glasbi. Ob dogovorjeni uri pa že odhod proti Sloveniji. Predviden prihod v večernih urah.

Termini

  • 03.10.2019, 17.10.2019, 24.10.2019


Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, 3 x nastanitev v dvoposteljnih sobah *** v hotelu, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo v lokalni restavraciji, 2 x polpenzion, zunanje oglede po programu in lokalna vodenja, ogled samostana trapistov, vrček piva s prigrizkom, bosansko pito, trgatev mandarin in kosilo (dobrodošlica – žganje, kosilo s pijačo ob glasbi, 2 kg mandarin za domov na udeleženca), turistično pristojbino, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko:
· najmanjše št. potnikov: 20
· doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine 5–10 €/muzej oz. cerkev

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
· pri udeležbi 40 oseb 220 €
· pri udeležbi 30 oseb 235 €
· pri udeležbi 20 oseb 250 €

Cenejša potovanja
· 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov