Večni Rim, radoživi Neapelj in slavni Pompeji

Število oseb

Večni Rim, radoživi Neapelj in slavni Pompeji

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· Nepozabno doživetje »večnega mesta«
· Priporočamo: ogled Pompejev, nekoč cvetočega rimskega mesta.
· Za trenutek se prepustimo toku življenja v Neaplju.

1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA
nočna vožnja
Ob dogovorjeni uri se bomo z udobnim turističnim avtobusom podali mimo Fernetičev in Benetk, Bologne, proti Toskani, kjer raznoliki Apenini in srednjeveške trdnjave razkazujejo svoje čare. Nočno vožnjo bomo nadaljevali v smeri Lacija vse do Rima.

2. dan: RIM–KAMPANIJA večerja, nočitev
V jutranjih urah bomo prispeli v »večno mesto« – Rim. Hitro nas bo prevzel vrvež v italijanski prestolnici. Najprej se bomo ustavili v papeški državici Vatikan. Lahko si boste ogledali neprecenljive zaklade Vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo, Rafaelovimi sobanami ... Ustavili se bomo na Trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Po osvežitvi bomo sprehod nadaljevali po rimskih trgih. Ogledali si bomo: baročni trg Navona, Panteon, Fontano di Trevi – najlepši rimski vodomet, Španske stopnice ... Med ogledi bo tudi čas za kapučino ali espreso. V večernih urah se bomo odpeljali do hotela, na poti proti Neaplju. Po nastanitvi v sobah nam bodo postregli z večerjo. Nočitev.

3. dan: NEAPELJ–POMPEJI zajtrk, večerja, nočitev
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v pokrajino Kampanijo, ki se je včasih imenovala »srčna dežela«, saj ponuja čudovite razglede, dobra vina, jasno nebo in radodarno pokrajino. Ustavili se bomo v Pompejih, ki niso bili nikoli tako slavni, kot so danes. Nesreča Pompejev je bila sreča za arheologe, saj se je zaradi vulkanskega izbruha za poznejše rodove ohranilo marsikaj iz vsakdanjega življenja v 1. stol. Glede na razpoložljivi čas in možnost (z doplačilom) se bomo povzpeli še do vulkana Vezuv. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Neaplja, ki je značilen primer velemestne more, a na drugi strani očarljivega mestnega jedra. Ogledali si bomo njegove znamenitosti in se sprehodili skozi mestno jedro. Pozno popoldne se bomo vrnili do hotela, kjer bomo znova lahko uživali v večerji z italijanskim pridihom. Nočitev.

4. dan: RIM–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku bomo dopoldne preživeli v Rimu, kjer si bomo ogledali antične znamenitosti: Konstantinov slavolok, Kolosej, grič Kapitol, Forum Romanum, ustavili se bomo še v cerkvi sv. Peter v vezeh in na Beneškem trgu. Med ogledi bo nekaj časa za osvežitev. Ker bomo v mislih že pri domačih, ki nas bodo skrbno pričakovali, bomo odrinili od tam pravočasno, da bomo domov prispeli v poznejših večernih urah.

Termini

  • 12.09.2019
  • 24.10.2019, 31.10.2019
  • Zagotovoljeno
  • Skoraj zagotovljeno


Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, metro, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
 
Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 20
· doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine ob rezervaciji 30 € (Pompeji z lokalnim vodenjem in pristojbino), Vezuv z lokalnim prevozom in vstopnino pribl. 20 €
· popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 220 €
pri udeležbi 30 oseb 240 €
pri udeležbi 20 oseb 260 €

Cenejša potovanja
· 50 €
popusta za dve osebi za rezervacije do 31.1.
· 30 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.3.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov