Krakow, Auschwitz in rudnik Wieliczka

Število oseb

Krakow, Auschwitz in rudnik Wieliczka

od 0

Vse ponudbe: 0

1. dan: SLOVENIJA - POLJSKA

Odhod v večernih urah.

2. dan: KRAKOW

V dopoldanskih urah prihod v Krakow, za mnoge najlepše poljsko mesto. Po kratki osvežitvi sledi ogled starega mestnega jedra: obzidje z utrdbo Barbakan, Florjanska ulica, stara univerza, Škofijska palača in osrednji trg Rynek Glowny s pokrito tržnico - Sukenice, kjer prodajajo najrazličnejše izdelke. Po želji si bomo ogledali tudi notranjost gradu Wavel, ki je urejen kot muzej z 71 dvoranami, v katerih se nahajajo znameniti flamski gobelini. Ogledali si bomo lahko tudi notranjost znamenite Marijine katedrale s 500 let starim oltarjem, draguljem rezbarske umetnosti. Sledi nastanitev v hotelu in večerja.

3. dan: ŽIDOVSKA ČETRT KAZIMIERZ IN SOLNI RUDNIK WIELICZKA

Dopoldne bomo obiskali zgodovinsko židovsko četrt Kazimierz. Nekoč samostojno mesto znotraj poljske kraljevine je danes eno od glavnih znamenitosti Krakowa. Popoldne prosto za samostojne oglede ali uživanje v vrvežu mesta. Po želji (doplačilo) popoldne vožnja do bližnjega mesta Wieliczka. Tu si bomo ogledali znani solni rudnik, ki je stoletja prinašal blaginjo poljskim vladarjem. Ogledali si bomo podzemne sobane, s številnimi kipci, lestenci in celo kapelo, ki so vsi izklesani iz soli. Povratek v Krakow. Zvečer predlagamo večerjo ob živi glasbi v eni od restavracij.

4. dan: AUSCHWITZ - OLOMOUC - SLOVENIJA

Zjutraj vožnja do Oswiecima oziroma Auschwitza, kraja z nesrečno zgodovino. Nekoč največje koncentracijsko taborišče na Poljskem, v katerem je umrlo ogromno ljudi, je sestavljeno iz treh glavnih taborišč in skoraj petdesetih manjših. Sprehodili se bomo po velikanskem kompleksu. Nadaljevanje proti Sloveniji. Na poti se bomo na kratko ustavili še v češkem mestu Olomouc, zgodovinski prestolnici Moravske. Sprehodili se bomo po simpatičnem starem mestnem jedru, ki ga sestavljajo številni trgi, cerkve in ena najstarejših univerz na Češkem. Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah petega dne.

Opomba:

 • MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi do 2 tedna pred odhodom
 • POMEMBNO: Zaporedje programa se lahko spremeni.

PREDVIDENA NASTANITEV:

- na odhodu 26.4.: HOTEL MARGERITA, http://www.margerita.pl/en/.

 

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 20 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • Marijina katedrala 5 €,
 • grad Wawel 6-12 € (odvisno od obsega ogleda).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 50 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • tipična večerja ob živi glasbi 24 €
 • izlet v solni rudnik 28 €.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cena vključuje:

 • avtobusne prevoze po programu,
 • 1x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu,
 • zunanje oglede, obisk Auschwitza,
 • spremstvo in organizacijo izleta.
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov