Vzhodni trikotnik ZDA in Kanada

Število oseb

Vzhodni trikotnik ZDA in Kanada

od 0

Vse ponudbe: 0

Washington–glavno mesto ZDA s številnimi spomeniki, ki so poklon ameriški zgodovini in tradiciji. Niagarski slapovi, naravni čudež, ki si ga delita ZDA in Kanada. Obisk Toronta, kjer boste pobliže spoznali kulturo in življenje Kanadčanov. Srečanje s številnimi obrazi Severne Amerike. Na koncu pa Manhattan s svojimi stolpnicami, muzeji, restavracijami, trgovinami in pestrim dnevnim in nočnim dogajanjem. Čas potovanja: 9 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–WASHINGTON /obroki na letalu
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča s prestopanjem proti Washingtonu. Po pristanku in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusna vožnja do< najstarejšega predela mesta–Georgetowna. Navdušile vas bodo tlakovane ulice, urejeno obalno sprehajališče ter številne restavracije in lokali, ki v večernem času še posebej zaživijo.

2. dan: WASHINGTON–PHILADELPHIA
Dopoldanski avtobusni ogled zanimivosti: Bela hiša, Washington Monument, Capitol, Jefferson Memorial, reka Potomac, Lincoln Memorial in pokopališče Arlington. Popoldne ogled letalskega in vesoljskega muzeja Smithsonian, ki upravlja največjo zbirko letal in vesoljskih plovil na svetu. Tu sta med drugim na ogled tudi originalno letalo bratov Wright iz leta 1903–The Spirit of St. Louis, in komandni modul Apolla 11. Po ogledu vožnja do zgodovinskega mesta Philadelphio, kjer je bila leta 1776 podpisana ameriška deklaracija o neodvisnosti.

3. dan: PHILADELPHIA–DEŽELA AMIŠEV–NIAGARSKI SLAPOVI
Zjutraj krajši ogled mesta s postankom ob znamenitih stopnicah iz filma Rocky. Sledila bo avtobusna vožnja prek Pennsylvanie proti Niagarskim slapovom. Zvečer prihod v okolico Niagarskih slapov, ki so v večernih urah še posebej lepo osvetljeni.

4. dan: NIAGARSKI SLAPOVI–TORONTO–NIAGARSKI SLAPOVI
Zjutraj vožnja mimo slapov in preko meje v Kanado, kjer boste obiskali enega najbolj multikulturni mest na svetu–Toronto. V nasprotju s ostalimi kanadskimi mesti Toronto preseneča z moderno arhitekturo in steklenimi nebotičniki, njegovi prebivalci pa govorijo skupaj več kot 140 različnih jezikov. Stol CN z stekleno kupolo, mestna hiša in Queen Street obiskovalce vedno navdušijo. Popoldne boste namenili osvežujočemu vzdušju Niagarskih slapov. Predlagamo vožnjo z ladjico »Maid of the Mist« pod slapove. Kadar ladjica ne ne pluje (spomladi in jeseni), je odlična izbira obisk »IMAX« dvorane z osupljivim 3D filmom o slapovih.

5. dan: NIAGARSKI SLAPOVI–NEW YORK
Zjutraj začetek avtobusnega potovanja čez zanimivo podeželje, prek pogorja Catskill in območja, imenovanega »Finger Lakes«. Umirjene vasice, lesena arhitektura, prijetni podeželski pubi, vinogradi in prostrani travniki–med poznavalci velja Finger Lakes za enega neodkritih biserov vzhoda ZDA. Popoldan prihod v New York in večerni sprehod do večerne neonske mavrice trga Times Square–zbirališča Newyorčanov in obiskovalcev z vsega sveta ter naprej do nebotičnika Empire State Building, kjer se boste (za doplačilo) lahko povzpeli na vrh. Vožnja z dvigalom do razgledne ploščadi je nepozabno doživetje.

6. in 7. dan: NEW YORK
Dva dneva bosta namenjena podrobnemu spoznavanju »velikega jabolka«. Predlagamo 6–urni avtobusni ogled New Yorka (za doplačilo). Zgornji in Spodnji Manhattan, Lincolnov in Rockefellerjev center, univerza Columbia, Harlem in razkošna 5. Avenija, Times Square, Kitajska četrt, Little Italy, poslovni center okrog Wall Streeta ... Popoldne boste v kombinaciji javnega prevoza in peš sprehoda obiskali »ground zero«, kjer sta stala dvojčka, zdaj pa se ponosno dviguje nebotičnik One World Trade Center, ki je s 541 m postal najvišja stavba v ZDA. Nekaj časa bo namenjenega priložnostnim nakupom, individualnemu raziskovanju mesta, ogledu muzejev (MoMa– muzej moderne umetnosti, Naravoslovni muzej z izjemno zbirko okostij dinozavrov, Guggenheimov muzej) , lahko pa se boste odločili za izlet z ladjico do Kipa Svobode. Zvečer predlagamo ogled enega od najbolj znanih muzikalov, ki igrajo na znamenitem Broadwayu (Mamma Mia, Fantom opere, Jersey boys, Levji kralj ...).

8. dan: NEW YORK–EVROPA
Dopoldne bo čas, da obiščete katero izmed številnih trgovin, ki ponujajo najrazličnejše izdelke vseh cenovnih razredov (Bloomingdale's, Macy's, Century 21, Apple Store ...). Lahko pa se z metrojem odpravite do Brooklyna, nekoliko bolj umirjenega dela New Yorka. Popoldanski prevoz na letališče in večerni let v Evropo.

9. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta v Ljubljano (oziroma do enega od bližnjih letališč).

Vrhunci potovanja

Washington spomeniki in muzeji, mogočni Niagarski slapovi ter doživetje sproščenega Toronta, tradicija Amišev, sprehod po najbolj urbani metropoli sveta – New Yorku.

Top doživetje

Postanek za ogled v okrožju amišev blizu Lancastra. Nemški priseljenci so se tu naselili v 18. st in še danes živijo tako kot nekoč, s poudarkom na družini, skupnosti in trdem delu.


NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

Vsi termini
pri udeležbi najmanj 30 oseb - 1.699 EUR
pri udeležbi najmanj 20 oseb - 1.899 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 2.149 EUR


Popusti - za pravilni obračun pokličite naš klicni center

 • 100 EUR na osebo v sobi za 3 osebe
 • 160 EUR na osebo v sobi za 4 osebe

Opomba

 • po ameriških standardih v večini hotelov v ZDA v ceno prenočevanja niso vključeni zajtrki, ki so sicer na voljo v hotelskih restavracijah za doplačilo. V tistih hotelih, kjer kontinentalni zajtrk ponudijo brezplačno, imajo zajtrk tudi naši potniki.
 • kadar je v sobi več oseb (3 ali 4) prenočujejo na dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. Dodatnih postelj v sobi ni
 • ob prijavi potrebujemo kopijo veljavnega potnega lista
 • program zaradi prilagajanja lahko izpeljemo v obratnem vrstnem redu
 • letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu. Prosimo preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda.

Odkrita beseda

 • potovanje pri udeležbi  do 12 oseb je načrtovano z večjim kombijem, ki ima omejen prostor za prtljago, pri udeležbi 13 ali več oseb bo potovanje organizirano z avtobusom.

Pomembno

 • osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo ali Jemen, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum.
 • Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 7 nočitev v hotelih turistične kategorije (3*) v dvoposteljnih sobah
 • prevozi po programu
 • izlet v Toronto
 • državne pristojbine
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

Neobvezna doplačila

 • ladjica »Maid of the mist«, pribl. 20 USD
 • Empire State Building 39 USD

Obvezna doplačila

 • napitnine na potovanju pribl. 40 USD

Trenutno

V prihodnje

 • Feb 21
  7° / 1°
 • Feb 22
  6° / 2°
 • Feb 23
  6° / 1°
 • Feb 24
  6° / -2°
 • Feb 25
  6° / -3°
 • Feb 26
  6° / 0°
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov