Maroška pravljica, leti z bližnjih letališč

Število oseb

Odhod

Trajanje

Maroška pravljica, leti z bližnjih letališč

Agadir

od 949

Vse ponudbe: 6

MAROŠKA PRAVLJICA

program za odhod 22.09.2018 (let v  Marakeš in vrnitev iz Casablance)
 

PRVI DAN: SLOVENIJA – BENETKE/ MARAKEŠ
Odhod iz Ljubljane ob predvidoma 12.00 uri in vožnja do Benetk, od koder boste ob 19.15 uri poleteli preko Casablance v Marakeš. Pristanek ob 23.20 uri, prevoz do hotela, hladna večerja in nočitev.

 

DRUGI DAN: MARAKEŠ – RDEČE MESTO
Po zajtrku sledi ogled »rdečega bisera juga«, kjer je v času francoskega protektorata v 20. st. ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal veliki ambasador mesta in Marakeš se je vpisal na turistični zemljevid najbolj glamuroznih mest na svetu. Poleg trga Djema el Fna in  mogočnega minareta Koutoubia si boste ogledali še grobnico dinastije Saaditov, ki so po zatonu Fesa v 16. stoletju Marakeš spet izbrali za prestolnico, palačo Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse, seveda vas bodo očarali tudi slikoviti vrtovi Majorelle (vstopnina za doplačilo), kjer je imel vilo sloviti francoski modni kreator Y.S. Laurent.  Nekaj časa za samostojne oglede. Večerja v hotelu. Zvečer na živahni  trg Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač. Utrinki, ki jih ne boste nikoli pozabili.  Nočitev.
 

TRETJI DAN : MARAKEŠ - AIT BENHADDOU - OURZAZATE
Zajtrk. Še zadnjič bomo zrli na ponosni in z vseh strani vidni minaret Koutoubia in novim dogodivščinam naproti.  Vožnja čez 2260 m visoki prelaz Tizi n'Tichka, od koder bo fascinanten razgled do utrjene eksotične berberske vasice Äit Benhaddou,  ki je pod zaščito UNESCA in se lahko pohvali s tako bogato filmografijo kot redki kraji sveta (Lawrence Arabski, Sodoma in Gomora, Jezus iz Nazareta, Gladiator in Aleksander). Nadaljujemo do mesta Ouarzazate, kjer se bomo ustavili pri kasbi Taourirt (zunanji ogled). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.


ČETRTI DAN:  OUARZAZATE  - POT TISOČERIH KASB – SOTESKA TODRA – ERFOUD

Po zajtrku nadaljevanje  vožnje po »poti tisočerih kasb«, ki jo kitijo prelepe datljeve palme in nasadi vrtnic, ki se uporabljajo v industriji parfumov. Kot da se je ustavil čas. Čudovite kazbe občudujemo v mestu Tinerhir, ki se je razvil v dolini reke Todra. Dolina se konča s čudovito sotesko Todra, eno najspektakularnejših naravnih lepot Maroka. Reka je urezala številne kanjone, toda zadnjih 600 m je osupljivih. Naslednji postanek bo pri starodavnem namakalnem sistemu »khettara«. Zaključili bomo v Erfoudu, ki je zaradi bližine najlepših saharskih sipin in slikovitosti pokrajine prizorišče mnogih filmov, med njimi Mumije in Princa Perzije. S terenskimi vozili se bomo podali na pustolovščino med veličastne sipine Erg Chebbi (doplačilo), najvišje dosežejo do 150 m višine.* Nastanitev v hotelu, večerja.
* V primeru poznega prihoda in odvisno od ure sončnega zahoda lahko vožnjo med  sipinami  s terenskimi vozili prestavimo v naslednje jutro in skupaj pričakamo sonči vzhod.
 

PETI DAN:  ERFOUD – IFRANE - FES
Po zajtrku na pot preko Srednjega Atlasa, poznanega po čudovitih cedrovih gozdovih. Vožnja skozi Errachidio in Midelt, odmaknjene vasi, kjer še vedno srečamo maroške Berbere ter njihove črede ovac. Občudovali bomo  gozdove bora, cedre in zimzelenega hrasta ter nasade oljk, jablan in datljevih palm. Med vožnjo po neukročeni pokrajini Atlasa nas bodo ob poti ponovno pozdravljali ksarji in kasbe - nekoč obzidana mesta in utrdbe na poti proti kraljevim mestom. Ustavili se bomo v naselju Ifrane, pomembnemu letoviškemu kraju, ki je poznan po rdečih strehah v alpskem slogu, kjer smučajo tudi Maročani.  Prihod v Fes, eno najlepših kraljevih mest. Nastanitev v hotelu, večerja in v labirint skrivnostnih ulic. Nočitev.

ŠESTI DAN: FES
Zajtrk in ogledi Fesa. To maroško kraljevo mesto si je prislužilo naziv Meka zahoda. V verskem in kulturnem pomenu je pred drugimi mesti, saj je njegova univerza al-Karaouine iz 9. st. najstarejša neprekinjeno delujoča medresa (islamska izobraževalna ustanova). V veliki medini starega dela mesta Fes el Bali pod zaščito UNESCA, ki je med najstarejšimi in največjimi urbanimi peš conami sveta, si bomo ogledali zunanjost mošeje al-Karaouine in mavzoleja Moulaya Idrissa II. ter medreso Attarine iz zlate dobe Fesa. Imeli bomo tudi priložnost spoznati stare obrti in se ustaviti v kateri izmed prodajaln. V Fes el Jedidu bomo občudovali zunanjost Kraljeve palače in se sprehodili skozi staro judovsko četrt. Dolg dan bo za nami, vrnili se bomo v hotel. Večerja in nočitev.

SEDMI DAN: FES - VOLUBILIS -  MEKNES – RABAT - CASABLANCA
Po zajtrku vožnja do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta z dobro ohranjenimi mozaiki. Nadaljevali bomo v Meknes, ki je svojo zlato dobo kot vladarska prestolnica doživel v 18. st., ko ga je v »maroški Versailles« povzdignil sultan Moulay Ismail. Nekaj let pred njegovo smrtjo naj bi dokončali tudi Bab Mansour, znamenita maroška mestna vrata s čudovitimi mozaiki, ki se nahajajo v neposredni bližini trga el-Hedim. Zunanji ogled umetnega zbiralnika vode Sahrij Swani, videli pa bomo tudi ostanke kraljevih konjušnic in žitnih kašč ter mavzoleja Moulaya Ismaila.  Z ogledi bomo zaključili v Rabatu,  glavnem mestu in političnem središču Maroka. Ogled zunanjosti Kraljeve palače ter Hasanovega stolpa, minareta nedokončane mošeje Yakuba al-Mansurja in mavzoleja Mohameda V., maroškega sultana in kralja, ki je Maroko s pogajanji s Francozi popeljal v neodvisnost. Vožnja do Casablance, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

OSMI DAN: CASABLANCA – BENETKE - SLOVENIJA
Po zajtrku informativni ogled Casablance. Ustavili se bomo pri mošeji Hassana II., ki velja za velik arhitekturni čudež. Zapeljali se bomo do obalnega predela »La Corniche« in se ustavili na trgu Mohameda V., upravnega središča Casablance. Sledi  prevoz na letališče in ob 14.00 uri polet v Benetke, kamor bomo prispeli ob predvidoma 18.15 uri. Organiziran prevoz v Ljubljano.  

 

ODHODI IN CENE:  929€/ minimalno 35 prijavljenih oseb

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz na relaciji Benetke –  Casablanca/Marakeš – Casablanca- Benetke, prevoz  z avtobusom na relaciji Ljubljana - Benetke –Ljubljana,  letališke in varnostne pristojbine, vse prevoze po programu, sedem polpenzionov v hotelih 4* (lokalna kategorija), od tega ena hladna večerja,  zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom, vstopnine v grobnico dinastije Saaditov, palačo Bahia in medreso Attarine, lokalne vodnike, spremstvo slovenskega vodnika in organizacijo potovanja.

Transfer iz Celja je zagotovljen v primeru najmanj 15 prijavljenih potnikov.

DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba - 139€, za manjšo skupino (v primeru manj kot 35 potnikov): 40 € na osebo.

DOPLAČILO VODNIKU NA POTI: osnovne napitnine 45 € (tudi otroci).

DOPLAČILA PO ŽELJI NA POTI: jeep safari 45 €; mošeja Hassan II. 14€, vstopnina v vrtove Majorelle 10€ (muzej in vrtovi).  

1. dan: SLOVENIJA - BENETKE/TRST - CASABLANCA

PREVOZ DO LETALIŠČA IN POLET
Odhod iz Ljubljane in vožnja do letališča v Benetkah, od koder boste poleteli  v Casablanco. Pristanek, sledi prevoz do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.
 

2. dan: CASABLANCA - RABAT

OGLED CASABLANCE IN GLAVNEGA MESTA RABAT
Dopoldne ogled Casablance. Ustavili se bomo pri mošeji Hassana II., ki velja za velik arhitekturni čudež. Zapeljali se bomo do obalnega predela »La Corniche« in se ustavili na trgu Mohameda V., upravnega središča Casablance. Sledi vožnja do Rabata. Ogled glavnega mesta in političnega središča Maroka. Ogled zunanjosti Kraljeve palače ter Hasanovega stolpa, minareta nedokončane mošeje Yakuba al-Mansurja in mavzoleja Mohameda V., maroškega sultana in kralja, ki je Maroko s pogajanji s Francozi popeljal v neodvisnost. Sledi še postanek pri kasbi Oudayas, zgrajeni v času dinastije Almohadov. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 

3. dan: RABAT - MEKNES - VOLUBILIS - FES

»MAROŠKI VERSAILLES« Z MOZAIKI, ANTIČNI VOLUBILIS
Dopoldne vožnja v Meknes, ki je svojo zlato dobo kot vladarska prestolnica doživel v 18. st., ko ga je v »maroški Versailles« povzdignil sultan Moulay Ismail. Nekaj let pred njegovo smrtjo naj bi dokončali tudi Bab Mansour, znamenita maroška mestna vrata s čudovitimi mozaiki, ki se nahajajo v neposredni bližini trga el-Hedim. Zunanji ogled umetnega zbiralnika vode Sahrij Swani, videli pa bomo tudi ostanke kraljevih konjušnic in žitnih kašč ter mavzoleja Moulaya Ismaila. Nadaljevanje do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta z dobro ohranjenimi mozaiki, ki je Bab Mansourju posodil svoje stebre. Dan bomo sklenili v Fesu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: FES

MESTO OBRTI, VZNEMIRLJIVA MEDINA
Zajtrk in ogledi Fesa. To maroško kraljevo mesto si je prislužilo naziv Meka zahoda. V verskem in kulturnem pomenu je pred drugimi mesti, saj je njegova univerza al-Karaouine iz 9. st. najstarejša neprekinjeno delujoča medresa (islamska izobraževalna ustanova). V veliki medini starega dela mesta Fes el Bali pod zaščito UNESCA, ki je med najstarejšimi in največjimi urbanimi peš conami sveta, si bomo ogledali zunanjost mošeje al-Karaouine in mavzoleja Moulaya Idrissa II. ter medreso Attarine iz zlate dobe Fesa. Imeli bomo tudi priložnost spoznati stare obrti in se ustaviti v kateri izmed prodajaln v vznemirljivi medini. V Fes el Jedidu bomo občudovali zunanjost Kraljeve palače in se sprehodili skozi staro judovsko četrt. Dolg dan bo za nami, vrnili se bomo v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: FES - IFRANE - ERFOUD (JEEP SAFARI)

ČEZ SREDNJI ATLAS PROTI SAHARI
Po zgodnjem zajtrku se bomo podali preko Srednjega Atlasa, poznanega po čudovitih cedrovih gozdovih. Ustavili se bomo v naselju Ifrane, pomembnemu letoviškemu kraju, ki je poznan po rdečih strehah v alpskem slogu, kjer smučajo tudi Maročani. Nadaljevanje skozi Midelt in Errachidio proti Erfoudu. Danes srečamo tukaj še vedno maroške Berbere ter njihove vasi in črede ovac, gozdove bora, cedre in zimzelenega hrasta ter nasade oljk, jablan in datljevih palm. Med vožnjo po neukročeni pokrajini Atlasa nas ob poti pozdravljajo ksarji in kasbe - nekoč obzidana mesta in utrdbe na poti proti kraljevim mestom. Prihod v Erfoud, ki je zaradi bližine najlepših saharskih sipin in slikovitosti pokrajine prizorišče mnogih filmov, med njimi Mumije in Princa Perzije. S terenskimi vozili se bomo podali na pustolovščino med veličastnimi sipinami Erg Chebbi (doplačilo), najvišje dosežejo do 150 m višine, kamor se povzpnemo peš* Nastanitev v hotelu, večerja. * V primeru poznega prihoda in odvisno od ure sončnega zahoda lahko vožnjo med sipinami s terenskimi vozili prestavimo v naslednje jutro in skupaj pričakamo sonči vzhod.

6. dan: ERFOUD - POT TISOČERIH KASB - OUARZAZATE

SOTESKA TODRA IN ŠTEVILNE KASBE
Po zajtrku postanek pri starodavnem namakalnem sistemu »khettara«, nato nadaljevanje do Visokega Atlasa in čudovite soteske Todra, ene najspektakularnejših naravnih lepot Maroka. Reka je tukaj urezala številne kanjone, toda zadnjih 600 m je osupljivih, saj sonce dno soteske, ki je ponekod široka le pičlih 10 m, rožnate stene pa se vzdigujejo več kot 160 m visoko, osvetli le zjutraj. Nadaljujemo po »poti tisočerih kasb«, ki jo kitijo prelepe datljeve palme in Dolini vrtnic do mesta Ouarzazate, kjer se bomo ustavili pri kasbi Taourirt (zunanji ogled), v kateri je živela družina Glaoui, ki je v zameno za podporo Francozom do pridobitve neodvisnosti Maroka imela popolnoma proste roke. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 

7. dan: OURZAZATE - AIT BENHADDOU - MARAKEŠ

FILMSKO MESTO IN »BISER JUGA«
Zgodaj zjutraj vožnja do utrjene eksotične berberske vasice Äit Benhaddou pod zaščito UNESCA, ki se lahko pohvali s tako bogato filmografijo kot redki kraji sveta (Lawrence Arabski, Sodoma in Gomora, Jezus iz Nazareta, Gladiator in Aleksander). Nadaljevanje čez 2260 m visoki prelaz Tizi n'Tichka do Marakeša. Že od daleč bo pozdravljal minaret Koutoubia. Sledi ogled »rdečega bisera juga«, kjer je v času francoskega protektorata v 20. st. ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal veliki ambasador mesta in Marakeš se je vpisal na turistični zemljevid najbolj glamuroznih mest na svetu. Prosti čas pa bomo preživeli v najživahnejšem kotu Afrike, kot pravijo trgu Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač. Obiskali boste krajevno lekarno in spoznali kraljestvo začimb, dišav, čajev in arganovega olja, ki podarja več- no mladost. Sledi še ogled grobnice dinastije Saaditov, ki so po zatonu Fesa v 16. st. Marakeš spet izbrali za prestolnico, in palače Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan: MARAKEŠ - CASABLANCA - BENETKE/TRST - SLOVENIJA

MARAKEŠ IN POVRATEK
Dopoldne še nekaj časa v Marakešu za zadnje oglede in nakupe. Sledi  prevoz do letališča v Casablanci, od koder bomo poleteli v Benetke ali Trst, kjer bomo pristali. Organizirana vrnitev v Slovenijo/do Ljubljane.

 

CENA VKLJUČUJE

CENA VKLJUČUJE: Transfer Slovenija - Benetke*, letalski prevoz na relaciji Benetke – Casablanca - Benetke, letališke in varnostne pristojbine, vse prevoze po programu, sedem  polpenzionov v hotelih 4* (lokalna kategorija), zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom, vstopnine v grobnico dinastije Saaditov, palačo Bahia in medreso Attarine, lokalnega vodnika, spremstvo slovenskega vodje poti in organizacijo potovanja.

Transfer iz Celja je zagotovljen v primeru najmanj 15 prijavljenih potnikov.

 

DOPLAČILA IN POPUSTI

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 139 €, za manjšo skupino (v primeru manj kot 35 potnikov in najmanj 25 potnikov): 40 € na osebo, v primeru manj kot 25 potnikov in najmanj 15 potnikov 80 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: osnovne napitnine - 45 € (tudi otroci), jeep safari - 45 €, vstopnina v mošejo Hassana II - 13 €.

PREDVIDENE ČASOVNICE:

Predvidene časovnice za Maroko 22.9. na 29.9.
Benetke/Casablanca /Marrakech AT 939 ob 18.25 uri; polet preko Casablance in pristanek v Marakešu ob 23.20 uri
Casablanca/Benetke AT 938 ob 14.05 uri in pristanek v Benetkah ob 18.15 uri

Predvidene časovnice za Maroko 13.10. na 20.10.
Benetke/Rim/Casablanca AZ 1464/874 ob 09.40 uri; polet preko Rima in pristanek v Casablanci ob 15.35 uri
Casablanca/Rim/Benetke AZ 875/1363 ob 16.25 uri; polet preko Rima in pristanek v Benetkah ob 22.45 uri

Predvidene časovnice za Maroko 27.10. na 3.11.
Benetke/Rim/Casablanca AZ 1464/874 ob 09.40 uri; polet preko Rima in pristanek v Casablanci ob 15.35 uri
Casablanca/Rim/Benetke AZ 875/1473 ob 16.25 uri; polet preko Rima in pristanek v Benetkah ob 22.55 uri

Trenutno

32°

V prihodnje

 • Sep 19
  33° / 20°
 • Sep 20
  29° / 17°
 • Sep 21
  27° / 18°
 • Sep 22
  31° / 23°
 • Sep 23
  34° / 23°
 • Sep 24
  33° / 22°

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov