Moderna in romantična Valencija

Število oseb

Moderna in romantična Valencija

od 0

Vse ponudbe: 0

Valencija, moderno mesto, ki vsako leto gosti svetovno znano regato America’s Cup, združuje znanost, kulturo in tradicionalne zabave. Pogosti ognjemeti razsvetljujejo ulice mesta. Valencija je tudi dom paelle in pomaranč. Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

1. dan: (LJUBLJANA)−TRST−VALENCIJA
Zbirališče potnikov v poznih popoldanskih urah na letališču pri Trstu uro in pol pred odhodom letala ali na mestnem obračališču Dolgi most v Ljubljani ter vožnja na letališče (doplačilo). Odhod letala v Valencijo predvidoma ob 21.30. Po pristanku vožnja v hotel, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: VALENCIJA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Dopoldne sledi avtobusni ogled enega izmed največjih in najbolj živahnih mediteranskih mest, znanega po številnih vrtovih, s katerimi si je mesto prislužilo naziv »mesto rož«. Vožnja skozi moderni del, ki je urbano celoto spremenila v eno najmodernejših evropskih mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrave. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, vendar tudi praktičen značaj; vsebuje vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti, Oceanografskega muzeja. V tem delu pa se "Nova Valencija" še ne konča. Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Prenočevanje.

3. dan: VALENCIJA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Ogled (z metrojem in peš) starega mesta Valencije, ki je klasično špansko. Osrednji del zajema gotsko katedralo, staro poslopje borze, La Lonje, ki predstavlja poznogotsko trgovsko središče iz 15. st., Puento del Real, Puento de la Trinidad in Puento de la Serranos. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Seveda se boste sprehodili po tržnici Central iz leta 1928, eni najlepših in največjih evropskih tržnic s 350 lično opremljenimi stojnicami. Prosto popoldne za samostojne sprehode, ogled katerega izmed muzejev, akvarija ali nakupovanje. Nastanitev v hotelu. Za doplačilo priporočamo ogled tradicionalne predstave flamenka. Prenočevanje.

4. dan: VALENCIJA−(OBISK FARME POMARANČ)–TRST−(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Prost dan lahko namenite vožnji s kolesom. Mesto ima ogromno urejenih kolesarskih poti, prav tako veliko možnosti za sprehode. Priporočamo (doplačilo) izlet v okolico Valencije, na eno izmed številnih plantaž–farm pomaranč ter ostalih agrumov. Izvedeli boste vse o pomarančah; različnih vrstah in okusih, rasti ter procesih od cveta do sadeža. Po sprehodu v čudoviti naravi vam bodo postregli z lokalno pijačo Aqua de Valencia in vas naučili pripraviti paello. Po koncu priprave boste nagrajeni z okusnim kosilom. Vožnja na letališče pri Valenciji, od koder boste predvidoma ob 19.00 poleteli proti Trstu–letališču Ronchi dei Legionari. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj  25 oseb - 439 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 469 EUR

Ali ste vedeli?

KRALJICA PAELLA
Če pomislimo na špansko kuhinjo, se večina najprej spomni na paello. Okusna pisana rižota, v kateri se mešajo morski sadeži, ribe, meso, zelenjava naj bi izhajala iz Valencije, čeprav je po svetu poznana kot tradicionalna španska jed. V grobem obstajajo tri različice paelle, čeprav je v resnici pisanih rižot ravno toliko, kolikor je njenih kuharjev. Valencijska paella sestoji iz belega riža, zelene zelenjave, mesa (zajec, piščanec ali raca), polžev in fižola. V morski paelli meso in polže nadomestijo z ribo in morskimi sadeži, izpustijo tudi fižol in zeleno zelenjavo, dodajo pa kakšno sezonsko zelenjavo. Mešana paella pa je sestavljena iz svobodne kombinacije mesa, morskih sadežev, zelenjave. Še dve ključni sestavini vsake paelle sta žafran in olivno olje.


Teden Iberskega polotoka

 • ugodnost brezplačen transfer Lj - Zg - Lj za odhod 7. 3. 2019, velja za nove prijave od 22. 10. do 28. 10. 2018

Ugodnost se upošteva ob potrditvi rezervacije.


Opomba

 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Za program Moderna in romantična Valencija veljajo posebni splošni pogoji.

Pomembno

 • Na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček–10 kg na osebo), ki jo pred odhodom na letalo predate zaposlenim in lahko meri največ: 55 x 40 x 20 cm. Poleg navedene ročne prtljage imate lahko še manjšo torbico ali nahrbtnik v meri največ 35 x 20 x 20 cm, ki jo nesete s seboj na letalo. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate (pribl. 55 EUR) 1 kos prtljage največ 20 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Morda se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi; dimenzije se ne spremenijo.
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke.
 • Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Trst−Valencija−Trst
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • avtobusni prevoz po programu
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah
 • ogled Valencije
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV

Neobvezna doplačila

(vodniku na poti)
 • strošek za vstopnine, javni prevoz pribl. 30 EUR
 • ogled predstave flamenca s pijačo pribl. 35 EUR

Trenutno

°

V prihodnje

 • Nov 17
  30° / 20°
 • Nov 18
  30° / 21°
 • Nov 19
  29° / 20°
 • Nov 20
  30° / 20°
 • Nov 21
  29° / 21°
 • Nov 22
  29° / 20°
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov