Bavarski gradovi

Število oseb

Bavarski gradovi

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

Pravljični kralj
Ludvik II. Bavarski je eden najbolj nerazumljenih vladarjev. Izjemen estet in podpornik umetnosti se je bolj posvečal gradnji svojih gradov kot vladanju. Živel je v svojem svetu, nam pa zapustil izjemno zapuščino.

Umetnost pomembnejša od vladanja
Dvorci in gradovi so bili nekoč sredstvo izražanja vladarskih ambicij ali samo njihov pogled na arhitekturo in umetnost. Ludvik je znal vsakega narediti posebnega in edinstvenega.

Pravljice so resnične
Pogled na grad Neuschwanstein vzbudi v vsakem odraslem radovednega otroka, ki čaka, kdaj se bo zbudila princeska, ki spi v tem prelepem gradu.

SAMO ČE JIH VIDIMO V RESNICI, SE NAM LAHKO PREDSTAVIJO V VSEJ SVOJI GLAMUROZNOSTI. IN PRAVLJIČNOSTI.

1. dan: SLOVENIJA–CHIEMSEE–LINDERHOF večerja, nočitev 
Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom mirno in brezskrbno odpeljali v Avstrijo, proti Salzburgu in na Bavarsko. V dopoldanskem času bomo že ob Kimskem jezeru (Chiemsee), kjer se bomo vkrcali na ladjico, ki nas bo odpeljala na otok Herreninsel. Tam nas bo čakal prvi od gradov romantičnega kralja Ludvika II. Bavarskega – Herrenchiemsee, pomanjšana kopija pariškega Versaillesa. Po ogledu bo sledila vožnja po slikoviti panoramski cesti v osrčje Bavarskih Alp. Na kratko se bomo ustavili v kraju Ettal, kjer si bomo ogledali cerkev, ki se nahaja v sklopu benediktinskega samostana. Le nekaj kilometrov nas bo ločilo od gradu Linderhof, zgrajenem v stilu rokokoja, s čudovitim grajskim parkom. Vožnja skozi Oberammergau nas bo pripeljala do hotela. Večerja se bo po dnevu, polnem vtisov, zagotovo prilegla. Nočitev.  

2. dan: NEUSCHWANSTEIN–WIES–SLOVENIJA zajtrk 
Po zajtrku se bomo zapeljali še do tretjega gradu, Neuschwansteina. Sprehajali se bomo po pravljičnem gradu in ga občudovali s kraljičinega mostu. Res je kot iz pravljice. Morda še vedno v katerem od številnih snežno-belih stolpičev spi Trnuljčica in čaka na svojega princa. Ker po grajskih lepotah ne smemo pozabiti na ostale, se bomo odpeljali do Wiesa, kjer bomo videli najlepšo rokokojsko cerkev na Bavarskem. Po ogledu pa z avtobusom proti domu, kamor bomo prispeli v poznejših večernih urah.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.​

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, vstopnino v tri gradove, vožnjo z ladjo a
otok, vodenje in organizacijo izleta.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 20
· doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 3 €

Cena
pri udeležbi 24 oseb od 199 €    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov