Kopenhagen in mini kri

Število oseb

Kopenhagen in mini kri

od 0

Vse ponudbe: 0

VRHUNCI POTOVANJA: Oslo – privlačno mesto z odličnimi muzeji, plovba po slikovitem fjordu Oslo, Kopenhagen – živahna danska prestolnica s pridihom monarhije, grajski severni Sealand.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Čas za prijavo: 30 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 25 / 35

1. dan: LJUBLJANA–KOPENHAGEN / nočna plovba
DOBRODOŠLI NA DANSKEM
V jutranjih urah polet iz Ljubljane v Kopenhagen, glavno mesto Danske. Njegova lega na največjem danskem otoku Zealand plete močno vez z morjem in mu omogoča spogledovanje s Švedsko prek morske ožine Oresund. Sprva mala ribiška vasica se je razvila v pomembno trgovsko mesto, ki so ga poimenovali koben havn – trgovsko pristanišče. Oblikovalo se je kot središče trgovine, postalo prestolnica kraljevine in do danes ostalo središče države ter največje mesto Skandinavije. Navdušila vas bo dediščina bogate zgodovine, ki se zrcali v slikovitem starem pristanišču Nyhavn ter skozi stavbe renesančne borze, dvorca Cristiansborg (danes sedež danskega parlamenta), kraljeve rezidence Amalienborg, stare univerze in mestne hiše … Bogati arhitekturni dediščini je podala roko moderna arhitektura, ki daje mestu dinamiko oblikovanja. Postanek še pri kipu Male morske deklice, ki je bila oblikovana po predlogi pravljice Hansa Christiana Andersena. Čas za sprehod in nakupe na najdaljši nakupovalni peš ulici v Evropi – Strogetu. Popoldan vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah ter plovba v Oslo. Prenočevanje.

2. dan: OSLO / zajtrk, nočna plovba
OSLO − NAJMANJŠA SKANDINAVSKA PRESTOLNICA
Jutranja plovba skozi fjord Oslo. Že pred zajtrkom se boste lahko naužili svežega zraka in občudovali živobarvne lesene hiše na bližnjem bregu in na številnih malih otočkih. Po samopostrežnem zajtrku izkrcanje v Oslu. Dan bo namenjen odkrivanju mesta, ki je izbralo svojo lego nad morjem, o čemer danes priča srednjeveška trdnjava Akerhus. Vendar se je od takrat precej razširilo in dobilo nove ulice in trge. Tako se v središču mesta spogledujeta prek trga parlament in narodno gledališče, malce višje nad njima pa sredi širokega parka nad mestom bedi kraljeva palača. Priložnost boste imeli videti mestno hišo, kjer podeljujejo Nobelovo nagrado za mir ter se sprehoditi po dinamično oblikovani moderni Operi. Na polotoku Bygdoy vas pričakujejo izredno zanimivi muzeji: muzej vikinških ladij (primerki iz 9. st.), muzej polarno raziskovalne ladje Fram (s pomočjo katere so prvič osvojili južni tečaj) ter muzej Kon Tiki s predstavitvijo ekspedicij raziskovalca Thora Heyerdala. Ob zaključku dneva še nekaj prostega časa za samostojno potepanje po mestu, nakup spominkov ali morda čas za kavico v živahnem predelu Aker Brygge. Vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah ter plovba v Kopenhagen. Prenočevanje.

3. dan: KOPENHAGEN−(SEVERNI SEALAND)− KOPENHAGEN / zajtrk
VAS ZANIMA, KAKO IZGLEDA DANSKI VERSAILLES?
Po samopostrežnem zajtrku na ladji izkrcanje v Kopenhagnu. Za doplačilo možnost izleta na Severni Sealand: vožnja do Hiller0da, ogled Frederiksborga, renesančnega dvorca Christiana IV., ki ga imenujejo tudi »danski Versailles« in slovi po lepo urejeni notranjosti ter čudovitih vrtovih. Po končanem ogledu dvorca nadaljevanje vožnje do Helsing0rja, kjer se boste sprehodili do enega najlepših renesančnih gradov Severne Evrope − Kronborga, ki je bolj poznan zaradi tega, ker je veliki William Shakespeare tja postavil dogajanje svoje tragedije Hamlet (ogled zunanjosti). V Kopenhagen se boste vračali po obalni cesti ob zahodni obali 0resundskega preliva. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan: KOPENHAGEN−(ROSKILDE IN PIVOVARNA CARLSBERG)−KOPENHAGEN−LJUBLJANA / zajtrk
POKLON DANSKIM KRALJEM IN VIKINGOM
Zajtrk. Za doplačilo se boste odpeljali v nekdanjo veličastno prestolnico Roskilde. Obisk katedrale, v kateri so grobnice danskih kraljev, in vikinškega muzeja v roskildskem fjordu s številnimi vikinškimi najdbami, ki pričajo o njihovem življenju, v katerem boste med drugim lahko v živo videli, kako poteka obnova vikinških ladij. Ob vrnitvi v Kopenhagen se boste ustavili tudi v pivovarni Carlsberg in si ogledali proizvodnjo hmeljnega napitka ter imeli možnost pokušnje več kot 300 vrst piva. Prevoz na letališče in polet proti Ljubljani s prihodom v večernih urah.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  Odhoda 22.9.16 in 23.3.17

  • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 589 EUR
  • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 609 EUR

  Odhodi 23.6., 14.7. in 11.8.16

  • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 619 EUR
  • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 639 EUR
    

  NORI DATUM - NORA CENA

  • za termin 27.10.2016 velja cena 539 EUR (pri udeležbi najmanj 35 oseb) oziroma 559 EUR (pri udeležbi najmanj 25 oseb)

  Pomembno

  • Vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter  dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje  

   

  V ceno je vključeno

  • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
  • avtobusni in ladijski prevoz po programu
  • 2 prenočevanji z zajtrkoma na ladji v notranjih štiriposteljnih kabinah
  • 1 prenočevanje v dvoposteljni sobi z zajtrkom v hotelu 3*
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • DDV

  Trenutno

  V prihodnje

  • Feb 21
   7° / 0°
  • Feb 22
   3° / 0°
  • Feb 23
   4° / 1°
  • Feb 24
   8° / 2°
  • Feb 25
   7° / 3°
  • Feb 26
   8° / 3°
   Ponudba žal ni na voljo.

  Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

  Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov