Kopenhagen in mini križarjenje v Oslo

Število oseb

Kopenhagen in mini križarjenje v Oslo

od 0

Vse ponudbe: 0

Doživite privlačno skandinavsko mesto z zanimivi muzeji in začutite utrip življenja v Oslo. Prepustite se tudi živahni danski prestolnici s pridihom monarhije - Kopenhagen vabi. Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20/30

1. dan: LJUBLJANA–KOPENHAGEN / nočna plovba
V jutranjih urah polet iz Ljubljane v Kopenhagen, glavno mesto Danske. Njegova lega na največjem danskem otoku Zealand plete močno vez z morjem in mu omogoča spogledovanje s Švedsko prek morske ožine Øresund. Navdušila vas bo dediščina bogate zgodovine, ki se zrcali v slikovitem starem pristanišču Nyhavn ter skozi stavbe renesančne borze, dvorca Cristiansborg (danes sedež danskega parlamenta), kraljeve rezidence Amalienborg, stare univerze in mestne hiše … Postanek še pri kipu Male morske deklice, ki je bila oblikovana po predlogi pravljice Hansa Christiana Andersena. Čas za sprehod in nakupe na najdaljši nakupovalni peš ulici v Evropi–Strogetu. Popoldan vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah ter plovba v Oslo. Prenočevanje.

2. dan: OSLO / zajtrk, nočna plovba
Jutranja plovba skozi fjord Oslo. Že pred zajtrkom se boste lahko naužili svežega zraka in občudovali živobarvne lesene hiše na bližnjem bregu in na številnih malih otočkih. Po samopostrežnem zajtrku izkrcanje v Oslu in odkrivanje mesta: parlament in narodno gledališče, kraljeva palača, mestna hiša, kjer podeljujejo Nobelovo nagrado za mir ter dinamično oblikovana moderna Opera. Na polotoku Bygdoy si boste lahko ogledali muzej polarno raziskovalne ladje Fram (s pomočjo katere so prvič osvojili južni tečaj) ter muzej Kon Tiki s predstavitvijo ekspedicij raziskovalca Thora Heyerdala (doplačilo). Ob zaključku dneva še nekaj prostega časa za samostojno potepanje po mestu, nakup spominkov ali morda čas za kavico v živahnem predelu Aker Brygge. Vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah ter plovba v Kopenhagen. Prenočevanje.

3. dan: KOPENHAGEN −(ROSKILDE IN PIVOVARNA CARLSBERG)−KOPENHAGEN / zajtrk
Po samopostrežnem zajtrku na ladji izkrcanje v Kopenhagnu. Za doplačilo se boste odpeljali v nekdanjo veličastno prestolnico Roskilde. Obisk katedrale, v kateri so grobnice danskih kraljev, in vikinškega muzeja v roskildskem fjordu s številnimi vikinškimi najdbami, ki pričajo o njihovem življenju, v katerem boste med drugim lahko v živo videli, kako poteka obnova vikin-ških ladij. Ob vrnitvi v Kopenhagen se boste ustavili tudi v pivovarni Carlsberg in si ogledali proizvodnjo hmeljnega napitka ter imeli možnost pokušnje enega od več kot 300 vrst piva. Popoldan priporočamo ogled Kopengahna z ladjico (doplačilo). Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan: KOPENHAGEN − (SEVERNI SEALAND)− KOPENHAGEN−LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo možnost izleta na Severni Sealand: vožnja do Hillerøda, ogled Frederiksborga, renesančnega dvorca Christiana IV., ki ga imenujejo tudi »danski Versailles« in slovi po lepo urejeni notranjosti ter čudovitih vrtovih. Po končanem ogledu dvorca nadaljevanje vožnje do Helsingørja, kjer se boste sprehodili do enega najlepših renesančnih gradov Severne Evrope − Kronborga, ki je bolj poznan zaradi tega, ker je veliki William Shakespeare tja postavil dogajanje svoje tragedije Hamlet (ogled zunanjosti). V Kopenhagen se boste vračali po obalni cesti ob zahodni obali Øresundskega preliva. Prevoz na letališče in polet proti Ljubljani s prihodom v večernih urah.

VRHUNCI POTOVANJA: Oslo–privlačno mesto z odličnimi muzeji, plovba po slikovitem fjordu Oslo, Kopenhagen–živahna danska prestolnica s pridihom monarhije, grajski severni Sealand.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 730 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 800 EUR

Opomba

 • Pri odhodih od maja do septembra je doplačilo za večerje obvezno.

Odkrita beseda

 • V kolikor ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza iz načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo prevoz do letališča vključen v ceno.

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
 • avtobusni in ladijski prevoz po programu
 • 2 prenočevanji z zajtrkoma na ladji v notranjih štiriposteljnih kabinah
 • 1 prenočevanje v dvoposteljni sobi z zajtrkom v hotelu 3*
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

Trenutno

12°

V prihodnje

 • Oct 21
  13° / 7°
 • Oct 22
  11° / 7°
 • Oct 23
  12° / 6°
 • Oct 24
  10° / 7°
 • Oct 25
  12° / 8°
 • Oct 26
  11° / 6°
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov