Kuba Libre in počitnice v Varaderu

Število oseb

Kuba Libre in počitnice v Varaderu

od 0

Vse ponudbe: 0

 


 

 

1. dan: SLOVENIJA - EVROPA - HAVANA

POLET V KUBANSKO PRESTOLNICO
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku na letališču prevoz do hotela v Havani. Za najbolj zagrete in ne preveč utrujene, še prvi koraki salse in kuba libre ali mojito za odličen začetek počitnic. Nočitev v Havani.

2. dan: HAVANA

BAR ERNESTA HEMINGWAYA
Po zajtrku sledi ogled prestolnice Kube, Havane. Poseben užitek je raziskovanje starega mestnega središča, saj je prepoln kolonialnih zgradb, ki so še vedno v zelo dobrem stanju, na ulicah pa kot na izložbi ameriški starodobniki. Ogled bomo začeli z mestnega obzidja mogočne utrdbe El Morro, ki je več stoletij varovala vhod v pristanišče. Na Plaza de la Catedral bomo občudovali katedralo San Cristobal in začutili pravo podobo mesta. Odpravili se bomo tudi do Trga revolucije, predsedniške palače, Centralnega parka, Kapitola, Univerze, trga San Francisco ... Obiskali bomo Muzej ruma, najlepšo baročno palačo na Kubi - Los Capitanes Generales, v kateri so prostori mestnega muzeja. Po ogledih se bomo v baru Ernesta Hemingwaya, La Bodeguita del Medio osvežili s pravim Mojitom. Zvečer si bomo lahko po želji in proti doplačilu ogledali enega izmed svetovno znanih kabarejev (Tropicana...).

3. dan: HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES – HAVANA

KUBANSKE CIGARE
Vožnja proti zahodu otoka, v dolino Vinalles, ki je zaradi tradicije gojenja tobaka in edinstvene gorske pokrajine, področje pod zaščito Unesca in velja za najlepše naravno področje Kube. V provinci Pinar del Rio - domovini najboljšega tobaka, proizvedejo kar 80 % vseh kubanskih cigar. Na mnogih plantažah tobaka je še danes moč videti tradicionalne tehnike vzgoje. Po kosilu na kreolski farmi sedi ogled poslikave dolge 180 metrov, na steni gore Sierra del Vinales, katero je naslikal vajenec Mehičana Diega Rivere leta 1961. Nedaleč od Vinalesa bomo obiskali podzemno jamo, ki je bila v preteklosti naseljena z Indiosi in ponovno odkrita leta 1920. Sprehodili se bomo po jami in se z ladjico zapeljali do izhoda. Zvečer vrnitev v Havano.

4. dan: HAVANA - COJIMAR - FARMA KROKODILOV - CIENFUEGOS

STAREC IN MORJE IN FARMA KROKODILOV
Dopoldan se bomo napotili v ribiško vasico Cojimar, ki se nahaja 10 kilometrov vzhodno od Havane. V tem pristanišču je imel Hemingway svojo barčico El Pilar. Vasica je tudi opisana v romanu »Starec in morje«, s katerim je pisatelj dobil Nobelovo nagrado za literaturo leta 1954. Leta 1994 je Cojimar veljal za eno najuporabnejših pristanišč, od koder so številni Kubanci bežali na Florido. V mestecu San Francisco de Paula si bomo ogledali vilo Finca, v kateri je živel in pisal Ernest Hemingway, danes pa je preurejena v muzej. Po ogledu nadaljevanje vožnje na jug Kube, v smeri Prašičjega zaliva. Južno od Varadera leži polotok Zapata, močvirnato področje, ki je proglašeno kot Nacionalni park. Vožnja v smeri Prašičjega zaliva, kjer je potekalo izkrcanje upornikov, ki so želeli zrušiti komunistični režim Fidela Castra in naprej do Guame, kjer bomo obiskali krokodiljo farmo. Videli bomo kako krokodile vzrejajo, se z njimi slikali ali celo pojedli krokodilji zrezek. Nadaljevali bomo do vasice Villa Guama, ki je danes muzej na prostem in prikazuje življenje prvotnih prebivalcev Kube - Tainos, ki so se na jugozahod Kube naselili leta 1250. Do vasice, ki je zgrajena na 12 otočkih, na katerih stoji 32 figur Tainos v naravni velikosti, nas bo pripeljala ladjica. Kosilo. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo do mesta Cienfuegos, ki leži na obali Karibskega morja in ga upravičeno imenujejo biser juga; zgradbe so naravnost osupljive, prav tako enkratni in največji botanični vrt na otoku.

5. dan: CIENFUEGOS - TRINIDAD - CIENFUEGOS

KOLONIALNI TRINIDAD
Ogled Cienfuegosa. Potovanje po Kubi bomo nadaljevali z obiskom kolonialnega muzejskega mesteca Trinidad, ki je od leta 1988 na Unescovem seznamu in od nekdaj mesto »baronov sladkornega trsa«. Sprehodili se bomo do Plaze Mayor, si ogledali cerkev Sv. Ane ter Muzej Romantico. Seveda bomo obiskali znameniti lokal Chanchanchara, kjer bomo poizkusili istoimensko pijačo. Še čas za potep po prijetnih uličicah baročnega Trinidada. Povratek v Cienguefos.

6. dan: CIENFUEGOS - SANTA CLARA - VARADERO

CHE GUEVARA
Vožnja proti Varaderu, Na sredini otoka, nekje na pol poti med Havano in Holguinom postanek v živahnem mestecu Santa Clara z mladostno energijo. Santa Clara je sinonim za Che Guevaro, ki je vodil napad na mesto in ga osvobodil Batistovega režima. Sprehodili se bomo do Parka Vidal in Muzeja revolucije, kjer stoji tudi mavzolej znanega revolucionarja Popoldne prihod v Varadero in nastanitev v hotelu na osnovi all inclusive ponudbe.

7. dan: VARADERO

SLADKO BREDELJE
Za konec še “sladko brezdelje” in uživanje na eni izmed najbolj priljubljenih plaž na otoku – Varaderu. Pravijo, da je na njej najbolj mehak pesek, s prekrasnimi peščenimi uvalami, v okolici pa golf igrišča, številni hoteli in restavracije. Dan bo namenjen kopanju in počitku, po želji in proti doplačilu se lahko udeležite katerega od izletov z ladjico, potapljanja, igranja golfa ... Izkoristili bomo lahko vse prednosti in možnosti all inclusive ponudbe hotela.

8. dan: VARADERO - HAVANA - EVROPA

ŠE ZADNJI CUBA LIBRE
Zajtrk v hotelu in uživanje v Varaderu do odhoda avtobusa na letališče pri Havani.

9. dan: EVROPA - SLOVENIJA

Po nočnem letu pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Sloveniji (doplačilo za prevoz).

Pomembno

Kuba je še vedno socialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, da brez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključno domačim kubanskim skupinam. V primeru prilagajanja letalskega prevoza ali zaradi nepredvidenih situacij na otoku je možna zamenjava poteka ogledov in kraja nastanitve.

Ob prijavi na prodajno mesto posljite fotokopijo potnega lista.

MOŽNOST PODALJŠANJA POČITNIC V VARADERU - NA VPRAŠANJE VAM UREDIMO BIVANJE V HOTELIH RAZLIČNIH KATEGORIJ.

Cena dodatne nočitve na osnovi all inclusive je 75€ v dvoposteljni sobi na osebo in transferja od hotela do letališča v Havani od 45 €.

 

Predvidene časovnice/hoteli

Odhodi:  21.6., 24.10., 15.11.

27APR  VCEMAD   0700 0935   

27APR  MADHAV  1650 2055   

04MAY HAVMAD   2255 1355+1 

05MAY  MADVCE  1540 1805 

 

21JUN  VCEMAD   0755 1035    

21JUN  MADHAV   1650 2055    

28JUN  HAVMAD  2255 1355+1  

29JUN  MADVCE  1540 1805    

 

24OCT  VCEMAD   1155 1435   

24OCT  MADHAV   1650 2055   

01NOV  HAVMAD    0025 1415   

01NOV  MADVCE   1540 1805   

 

15 NOV  VCEMAD    1155 1435   

15 NOV  MADHAV    1620 2040   

22 NOV  HAVMAD    2325 1415+1   

23 NOV  MADVCE   1540 1805   

    

Predvideni hoteli (velja za vse odhode)

htl MEMORIES MIRAMAR, Havana

htl MELIA LA UNION, Cienfuegos

htl MELIA MARINA, Varadero

 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 10 in 24 potniki 140 €


MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • napitnine (tudi otroci) pribl. 35 €
 • ogled predstave svetovno znanega kabareja Tropicana pribl 100 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • viza - prepustnica 35 €
 • prevoz na letališče in nazaj 58 €
 • enoposteljna soba 209 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 0 – 12 let na dodatnem ležišču – 12 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 5 nočitev z zajtrki v hotelu 3* v Havani in Cienfuegosu
 • 2 nočitvi v hotelu 4* (na osnovi storitve all inclusive) po programu v Varaderu
 • obroke po programu
 • avtobusne prevoze po programu
 • oglede po programu z vključenimi vstopninami
 • lokalnega vodnika
 • vodenje in organizacijo potovanja
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov