Slovaška – keramika, vino in slovaška pojedina

Število oseb

Slovaška – keramika, vino in slovaška pojedina

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

       · Nitra je bila nekoč središče velikega moravskega imperija
· Znamenita habanska keramika - majolike

1. dan:  SLOVENIJA–TRNAVA–PEZINOK–GRAD ČERVENY KAMEN–BRATISLAVA  večerja, nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Avstrijo v smeri Bratislave do Trnave, ki velja za eno najstarejših slovaških mest. Ogledali si bomo staro mestno središče s stolnico sv. Nikolaja iz 14. st., baročno jezuitsko cerkev, samostansko cerkev frančiškanov … Po ogledu bomo nadaljevali pot do vinogradniškega mesteca Pezinok, kjer si bomo ogledali izdelovanje znamenite habanske keramike (majolike). V okolici bomo obiskali vinsko klet ter ob prigrizku poskusili njihova vina. Pot nas bo dalje vodila do gradu ČERVENY KAMEN, ki je eden najbolj obiskanih gradov na Slovaškem. Do večera bomo že prispeli v Bratislavo. Nastanitev v hotelu. Za večerjo si bomo privoščili slovaško pojedino. Nočitev.

2. dan: BRATISLAVA–SLOVENIJA  zajtrk
Po zajtrku si bomo ogledali slovaško prestolnico. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in šli mimo Mihaelovega stolpa do slikovitega Glavnega trga, ki ga krasita mestna hiša in Primatska palača iz 18. stoletja. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli sedež Academie Istropolitane ter palačo Keglevič, kjer je bil pogosto v gosteh Beethoven. Pokukali bomo v mogočno katedralo sv. Martina. Med ogledi bo tudi nekaj prostega časa. Vožnja z vmesnimi postanki skozi Avstrijo v Slovenijo, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v hotelu, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo v krčmi, 1 x degustacijo vina s prigrizkom, 1 x ogled habanske keramike, zunanje oglede po programu (Trnava, Bratislava), vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko:
· najmanjše število potnikov: 20
· doplačilo za enoposteljno sobo: 50 €
· vstopnine: približno 20 €
· obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
· pri udeležbi 40 oseb 139 €
· pri udeležbi 30 oseb 159 €
· pri udeležbi 20 oseb 179 €

Cenejša potovanja
· 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov