Cvetoča Umbrija

Število oseb

Cvetoča Umbrija

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· »Zeleno srce Italije« ponosno predstavlja stara srednjeveška mestna jedra.
· Griči z oljčnimi nasadi, vinsko trto … in degustacija so pravo doživetje.
· Res je, to je dežela »svetnikov« in »umetnikov«.

1. dan: SLOVENIJA–FOLIGNO večerja, nočitevOdhod bo v zgodnjih jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpravili proti Italiji in naprej v smeri Toskane vse do Umbrije, zelenega srca Italije. Poleg narave je pomembna tudi kulturna dediščina, ki se niza skozi številne kraje. Predvidoma okrog poldneva bomo prispeli do Foligna. Mesto je od nekdaj pomembno gospodarsko in kulturno središče. V času druge svetovne vojne je bilo precej poškodovano in tudi številne naravne katastrofe mu niso prizanesle. Pa vendar je navkljub vsemu jedro ohranilo številne zanimivosti. Sprehodili se bomo skozi središče in si ogledali veličastno palačo plemičev, glavni trg, katedralo. Čas bo za osvežitev in primerjavo italijanskega kapučina z ostalimi. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. dan: SPOLETO–TODI–ORVIETO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo zapeljali do Spoleta, najlepšega umbrijskega mesta. Cerkev sv. Eufemije, stolnica in mogočni most so simboli mesta. Poskusili bomo njihovo vino in oljčno olje. Naslednja postaja bo mesto Todi. Ogledali si bomo romansko gotsko stolnico ter trg Piazza del Popolo s palačo Priorjev. V popoldanskih urah se bomo ustavili še v Orvietu, ki leži na skalnatem griču. Sprehodili se bomo do slavne gotske katedrale. Po ogledu bo čas za osvežitev in nakup spominkov. Vožnja do hotela, večerja, nočitev.

3. dan: PERUGIA zajtrk
Perugia ohranja svoje srednjeveško srce. Njegovo bitje bomo začutili na sprehodu po srednjeveškem središču. Mesto stoji na griču, od koder je lep razgled nad dolino Tibere. Ogledali si bomo več znamenitosti: stolnico, vodomet Maggiore, komunalno palačo. Muzej – trgovina Perugina nas bo omamil z vonjem po sladkih dobrotah. Polni poljubčkov se bomo začeli vračati proti Sloveniji. Komaj bomo čakali, da jih lahko damo domačim. A potrpeti bo treba do poznih večernih ur.

Termini

  • 13.09.2019


Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, degustacijo vina in oljčnega olja, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
 
Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 20
· doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine pribl. 20 €
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 229 €
pri udeležbi 30 oseb 249 €
pri udeležbi 20 oseb 269 €

Cenejša potovanja
· 40 €
popusta za dve osebi za rezervacije do 31.1.
· 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.3.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov