Predbožična pravljica ob Vrbskem jezeru

Število oseb

Odhod

Trajanje

Predbožična pravljica ob Vrbskem jezeru

od 19

Vse ponudbe: 39

1. dan: SLOVENIJA - CELOVEC - SLOVENIJA

V zimskem času Celovec pokaže svojo čarobno stran. Božična tržnica namreč staro mestno jedro spremeni v romantično božično pravljico. Ulice so ljubko okrašene, po zraku pa se širi vonj po kuhanem vinu in adventnem pecivu. In ko Vrbsko jezero zamrzne, je na voljo največje naravno drsališče v Evropi. Celovec je - ob vsej živahnosti - tudi zgodovinsko zelo bogato mesto: podobi zgodovinskega starega mestnega jedra so pečat dali pretežno italijanski gradbeni mojstri. Sprehodili se bomo po starem delu mesta. V mestu vsako leto organizirajo tradicionalni božični sejem, kjer boste našli kaj zase in za obdaritev svojih najbližjih ob prihajajočih praznikih, ne bo manjkalo božičnih stojnic in vesele glasbe, ki bo razveseljevala tako otroke kot odrasle. Nekaj prostega časa za samostojne nakupe. Nato se bomo zapeljali ob južni obali Vrbskega jezera mimo otoka Maria Wörth, ki leži na južnem bregu jezera. Še pred 18. stoletjem je bila gladina Vrbskega jezera višja in je bil današnji polotok, kot pravi njegovo ime ‚otok‘. Ves čas pa nas bodo spremljali pravljično okrašeni kraji. Naslednji postanek bo v očarljivi Vrbi. Občudovali boste krasen plavajoči adventni venec pred obalo gradu, betlehemski hlevček v naravni velikosti. Delovala bo angelska pošta in pekarna in angelska ladja »Santa Lucija«. Zvečer povratek v Slovenijo.

Cena vključuje

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo izleta

Doplačila/popusti

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 7 € po osebi.

POPUSTI ZA OTROKE DO 12 LET Z DVEMA ODRASLIMA: 10% na osnovno ceno.

 

Vstopna mesta

CENA in ODHODNO MESTO:
19 € iz Maribora in Jesenic (min. 15 oseb)
24 € iz Ljubljane, Kranja, Trojan, Celja in Murske Sobote(min. 15 oseb)
32 € iz Kopra (min. 15 oseb), Nove Gorice (min. 15 oseb), Sežane (min. 15 oseb), počivališča Ravbarkomanda (min. 15 oseb), Novo mesto (min. 15 oseb)
*Cena izleta je odvisna od vstopnega mesta.

ODHODNA MESTA – POMEMBNO:
Posamezna vstopna mesta so zagotovljena ob najmanj 15 prijavljenih potnikov na posamezen vstop.
V primeru, da željenega vstopnega mesta zaradi premajhnega števila prijavljenih potnikov ne uspemo zagotoviti, se prijava samodejno prestavi in potrdi na najbližje zagotovljeno vstopno mesto.


Za večje skupine (min. 15 potnikov) po dogovoru potrdimo tudi dodatna vstopna mesta. 
Za lažje iskanje izletov glede na željeno vstopno mesto uporabite iskalnik VSTOPNO MESTO.

Trenutno

-2°

V prihodnje

 • Dec 16
  -2° / -3°
 • Dec 17
  1° / -4°
 • Dec 18
  4° / -4°
 • Dec 19
  1° / -2°
 • Dec 20
  1° / -3°
 • Dec 21
  3° / -2°

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov