CITY BREAK - Predbožična Sevilja

Število oseb

CITY BREAK - Predbožična Sevilja

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· največ 20 potnikov v skupini
· slovenski vodnik – concierge
· fantastična arhitektura
· sproščeno vzdušje Andaluzije
· dovolj časa za samostojne oglede

1. dan: BENETKE – SEVILLA (nočitev)
Zgodaj zjutraj se bomo zbrali na letališču Marco Polo pri Benetkah in poleteli v Sevillo. Z lokalnim prevozom se bomo zapeljali do hotela, odložili kovčke in se prepustili mestnemu utripu. NO8DO bomo videvali na vsakem koraku in zvedeli, koga in kdaj Sevilla ni zapustila. Videla je mnogo osvajalcev in vladarjev in vsi so pustili pečat in svoj dotik. Arabska kultura, pa celotna pot od gotike do renesanse in modernizma, vse vpija seviljska panorama. Največja zvezda Seville je katedrala, ki slovi kot največja gotska katedrala in tretja največja cerkev na svetu. Njena slava je neminljiva zaradi nekdanje mavrske arhitekturne zapuščine – zvonik Giralda in vrt pomarančevcev, glavnega oltarja, 80 kapel in grobnice Krištofa Kolumba. Glavno vlogo v filmskem doživetju Seville igrata tudi Španski trg in palača Alcázar, ki so jo zgradili almohadski mestni vladarji, Peter I. pa jo je leta 1364 ukazal preurediti v svojo kraljevo palačo. Svojevrsten dokaz mogočnosti vladavine je tudi Indijski arhiv, ki priča o vodilni vlogi Seville v času kolonizacije Novega sveta. Posebno doživetje bo sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Blodnjak ozkih uličic je najbolj strjen in romantičen prikaz Seville s skrivnimi trgi in cvetočimi dvorišči ter številnimi bari tapas in uličnimi kitaristi. Prepustili se bomo večernemu utripu, mogoče obiskali predstavo flamenca in uživali v vroči seviljski noči.

2. dan: SEVILLA (zajtrk, nočitev)
Cel dan v Sevilli boste imeli samo zase. Seveda vam bo vodnik lahko svetoval in predlagal kaj početi, izbira pa bo vaša. Lahko vam prišepnemo, da je Sevila mesto opere. Seviljski brivec, Figarova svatba, pa Carmen … Don Juan je tu začel svoj osvajalski pohod, seviljske senioritas in poročene senioras, so se znašle v njegovem objemu. Mesto diha romantiko na vsakem koraku. Lahko se naučite flamenka, strastnega plesa andaluzijskih ulic ali si najamete kolo in prekolesarite mesto. Mogoče se boste pa, po ogledih muzejev, izgubili med največjo leseno strukturo na svetu, Metropol Parasol. Tapasi in gaspačo vam bodo potešili lakoto in vas pripravili na še eno vročo in dolgo noč. Mogoče bo v mestu nogometna tekma, takrat bo vzdušje še posebej razposajeno. V vsakem primeru bo mesto svečano okrašeno in v prijetnem predbožičnem pričakovanju. In mi v njem.

3. dan: SEVILLA–BENETKE (zajtrk)
Seviljčani radi dolgo spijo. Mi pa ne, saj bomo takoj po zajtrku odšli na letališče in se vrnili domov. ''No me ha dejado'' … Sevilla nas ni zapustila, niti nas pustila ravnodušne.

Termini

[!Termini]

Predvideni leti:

14.12.:  easyJet, Marco Polo Benetke - Sevilla      07:00 – 10:00
16.12.:  easyJet, Sevilla - Marco Polon Benetke    11:20 – 14:10

Cena

Cena vključuje
Letalski prevoz v obe smeri, letališko in varnostno pristojbino, ročno prtljago (maksimalne mere: 56 cm x 45 cm x 25 cm, ki vključujejo kolesa in držalo), transfer od letališča v Sevilli do hotela in nazaj, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu ** v centru Seville ali v hotelu *** blizu železniške postaje, vodenje in organizacijo potovanja, DDV, nezgodno zavarovanje.

Možna doplačila ob prijavi
Povratni prevoz na letališče Marco Polo Benetke (vstop Maribor, Celje, Ljubljana) 60 €  (do zasedbe prostih mest), povratni prevoz na letališče Marco Polo Benetke s prevoznikom GoOpti (od 20 €), parkiranje na letališču Marco Polo Benetke (od 18 €), Tapas Food Tour 45 €/osebo.

Možna doplačila na poti
Vstopnine 10–15 €.

CENA
pri udeležbi 15 oseb 339 €
pri udeležbi 20 oseb 329 €

PROMOCIJSKA CENA (do 7. 11. 2018)
299 €/osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

Blog

SEVILLA – vroči ritmi flamenca in vrhunski tapasi

Potovanje v Španijo je vedno odmik od vsakdanjosti centralne Evrope. Nekaj zaradi drugačnega vremena, nekaj zaradi španskega načina življenja, nekaj pa zaradi nečesa, kar je težko v besedah opisati in lebdi nekje v zraku nad španskimi trgi in strehami. Nekateri bi to imenovali sproščenost, drugi neobremenjenost, lahko pa stanje duha povzamemo tudi s špansko frazo ''Buena onda''. Da se pomen ne izgubi s prevodom, je potrebno odpotovati in doživeti.

Andaluzija je velika za štiri Slovenije in še malo. Sevilla je njeno glavno in tudi največje mesto. Če bi Ljubljano povečali za štiri krat, bi jo lahko spravili v njene okvirje. Vendar je širše mesto območje še precej večje in se po številu prebivalcev ustavi nekje na slabi Sloveniji. Nekdo bi pomislil na gnečo, pa je ni za občutiti. Verjetno moramo razlago znova poiskati v navadah Špancev in njihovem dojemanju življenja.

Veliko mest je na svetu, ki so res vredni obiska. Zaradi arhitekture, muzejev, dogodkov, še zaradi marsičesa. Sevilla ima vse to in še več. Ampak, ko zvem, da jo bom znova obiskal, mi zaigra srce zaradi nečesa drugega. Vzdušje je fenomenalno. Mesto je urbano planirano tako, da so ulice in trgi podaljški domov. Občutek imam, da ga tako tudi dojemajo domačini. Ko gredo po mestu na sprehod, gredo na sprehod po svojem dvorišču. Široke ulice in prostorni trgi to omogočajo. Sprehod se hitro prelevi iz običajnega pohajkovanja v druženje in uživanje. Povsod odmeva ''Hola! Cómo estás?'' in ljudje takoj preidejo iz znancev v prijatelje. Res je neverjetno. In hitro se vključiš v dogajanje. Zadržanost mine in v trenutku dobiš občutek, da pripadaš mestu in so prijatelji povsod okoli tebe.

Tako kot v trenutku dobiš v Sevilli prijatelje, tako se ti tudi zdi, da mesto že poznaš od nekod. Sevilla ima 300 sončnih dni na leto in hitro so svetovni ustvarjalci dogajanja na filmskem platnu ugotovili, da je to idealno za snemanje. Tako hodiš po mestu in imaš občutek, da si tu že bil. Da si nekje to že videl. Da se praktično ne moreš izgubiti, ker je za vsakim vogalom nekaj znanega. Sploh za ljubitelje Vojne zvezd in Igre prestolov. Pa ljubitelji opere so kot doma v Sevillj. Mozartov Don Giovanni je prevzel mit o domačinu Don Juanu, ki je konec 18. stoletja preganjal dame po Sevilli. Rossini je dogajanje med Rosino in Almavivo postavil v Sevillo, Mozart je mesto uporabil v Figarovi svatbi. Pa Beethovnov Fidelio in znamenita Carmen, ki je še najbolj postavila Sevillo na operni zemljevid sveta.

Z znamenitostmi je v Sevilli bogato postreženo. Za vsakega se najde nekaj. Od katedrale, do prelepih cerkva, kraljeve palače Alcazar s parki, številnimi muzeji do zvonika Giralda, nekdaj najvišji stolp na svetu, ki je brez konkurence največji simbol mesta. Plaza de España, največkrat upodobljena v filmih, je novejša mojstrovina iz leta 1926. Neverjetne kombinacije opeke in keramike ter fantastičen park, ki nosi ime po Mariji Luizi, sta dobitna kombinacija za počitek in ležernost. Sploh, če se prestavite na sevillski čas. Zjutraj ne vstanete zgodaj, vendar ne poležavate. Zajtrk je bolj skromen kot ne, saj vas nekaj po poldnevu čaka obilno kosilo. Španci so jedci, gurmani, konkurirajo Francozom, vendar so bolj preprosti in jim hrana ne pomeni svetega obreda, pač pa priložnost za druženje. Tapasi so povsod prisotni, sevillske posebnosti pa med drugim Secreto Iberico je svetovno čislan pršut, serranito je sevillska različica sendviča, Solomillo al Whiskey pa njihova inačica svinjine v glazirani omaki iz whiskeya, česna in olivnega olja. Po kosilu tradicionalno sledi siesta, ki pa se v Sevilli danes raje izkoristi za posedanje v parku ali sprehod kot pa spanje. Popoldanske aktivnosti so samo predpriprava za večerne, ko se življenje začne v urah, ko smo pri nas že vsi v postelji. Večerja je po navadi bolj formalna kot kosilo, ni pa nujno. Vedno pa v družbi in spremljavi dobrega vina.

V Sevilli so prve flamenco bare odprli 1885. Prinesli bi ga naj cigani sredi 15. stoletja in bi se naj udomačil predvsem po domovih in družinskih slavjih. Z odprtjem barov, pa se je prenesel tudi na družabno življenje in razširil po vsej Španiji. Vsekakor nepozabno doživetje in odlična doza španskega temperamenta. Če ga želite, ga lahko nadgradite še z obiskom nogometne tekme. Sevilla ima dva profesionalna kluba v La Primeri in eno najbolj vročih publik v Evropi. Nepozabno.


''No me ha dejado'' ali NO8DO je sevillski simbol. Zgodba o kralju Alfonsu X in njegovem sinu Sanchu, o borbi za oblast in mestu, ki ga ni izdalo. Sevilla nikogar ne izda ali razočara. Vedno je vroča, strastna, divja, okusna, vesela in radoživa. Pravo mesto za odklop od srednje-evropske zategnjenosti in dežnih kapelj, ki prihajajo z jesenjo. Škoda bi jo bilo kdaj koli zamuditi.


Sevilla z vodnikom in letalskim prevozom bo zažigala 14. decembra. NO8DO!

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov