CITY BREAK - Predbožični PARIZ

Število oseb

CITY BREAK - Predbožični PARIZ

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· največ 30 potnikov v skupini
· slovenski vodnik – concierge
· hotel v neposredni bližini metro postaje
· dovolj časa za samostojne oglede

1. dan: BENETKE–PARIZ (nočitev) 
Zbrali se bomo na letališču Benetke in zgodaj dopoldne poleteli proti Parizu. Zgodnji bomo, zato se bomo udobno namestili na avtobus in si privoščili panoramski ogled mesta. Prelevili se bomo v Parižane in se zamislili, kako izgleda odhod v službo pariškega vsakdanjika. Po nastanitvah v sobah nas bo le nekaj korakov ločilo od metroja in mesta luči. Tokrat nas bodo še peš pozdravile glavne pariške klasike, Elizejske poljane z Etoile in Slavolokom zmage, trg Concorde, sprehodili se bomo mimo Louvra do mestnega otoka s katedralo Notre Dame ... Povečerjali bomo v latinski četrti in se držali francoskega pregovora: Il vaut mieux faire que dire (Alfred de Musset; narediti je bolje kot samo govoriti).

2. dan: PARIZ (zajtrk, nočitev)
Jutro nas bo pozdravilo s pariškimi rogljički na zajtrku. Pariz nas bo čakal pripravljen, da nam razkaže svojo božično dekoracijo. Že od svetovne razstave 1889 krasi Eifflov stolp mesto in buri duhove domačinov in turistov. Vzpon nanj lahko opravite tudi po stopnicah. Ladjica nas bo zapeljala po reki Seni in nam predstavila nov pogled na mesto. Mona Liza nas bo zamišljena čakala v Louvru, enem najstarejših in največjih muzejev na svetu. Blišč bomo občudovali na najdražjem pariškem trgu Vendome, ki je tradicionalno najlepše okrašen trg božičnega časa, prepletanje domačinov in turistov pa pri Operi Garnier. V bližini so fantastične trgovine Galeries Lafayette z izjemnim delikatesnim oddelkom in glamuroznim božičnim drevesom v notranjosti. Zvečer nas bo pričakal bohemski Montmartre in bazilika Sacre Coeur, ki ji Francozi pravijo Bela golobica. Če smo prejšnji večer kot uvajanje v pariške večerje izbrali sodobno kuhinjo, bomo tokrat poskusili klasično račko s krompirjem in čokoladni mousse ali kaj v tej smeri. Vrhunsko zabavo pa bomo doživeli v pariškem kabareju, na radoživem Pigallu, ki nas bo popeljal v čase, ko so Parižani radi svoje veselje spremljali ob šampanjcu in plesu radoživih plesalk. Fantastičen dan bo za nami. La vie est une fleur dont l’amour est le miel – življenje je cvet, ljubezen pa njegov med (Victor Hugo).

3. PARIZ–BENETKE (zajtrk)
Klasike smo obdelali prva dva dneva, ta dan pa bo dan zase. Izbirali bomo med ogledi priljubljenih galerij in muzejev, šli po nakupih, sedeli na klopcah in malicali sveže bagete, občutili bomo pravi Pariz in njegov šarm. Po želji pa boste lahko dopoldne izkoristili za ogled bližnjega gradu Versailles, ki ga je Ludvik XIV. zgradil konec 17. stoletja. S svojo velikostjo in ogromnimi vrtovi nesmrtno priča o nekdanji veličini francoskega kraljestva. Popoldan se bomo odpeljali na letališče in se vrnili polni vtisov in pariškega blišča domov. Le monde est un livre dont chaque pas nous ouvre une page – svet je knjiga, z vsakim korakom odpremo eno stran (Alphonse de Lamartine).

Termini

[!Termini]

Predvideni leti:


21.12.: easyJet, Marco Polo Benetke–Pariz CDG                 06:40–08:35
23.12.: easyJet, Pariz CDG–Marco Polo Benetke                 21:30–23:10

Cena

Cena vključuje
Letalski prevoz v obe smeri, letališko in varnostno pristojbino, ročno prtljago (maksimalne mere: 56cm x 45cm x 25cm, ki vključujejo kolesa in držalo), transfer od letališča v Parizu do hotela in nazaj, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu Campanile Paris Est – Porte de Bagnolet ***, vodenje in organizacijo potovanja, DDV, nezgodno zavarovanje.

Obvezna doplačila
Podzemna železnica 14,90 € deset voženj.

Možna doplačila ob prijavi
Križarjenje z ladjico po Seni 15 €, izlet v Versailles (prevoz z RER, slovenski vodnik) z vstopnino v dvorec Versailles 40 € in brez vstopnine 22 € (mladi do 26 leta iz EU ne potrebujejo plačila vstopnine), povratni prevoz na letališče Marco Polo Benetke (vstop Maribor, Celje, Ljubljana)  60 €  (do zasedbe prostih mest), povratni prevoz na letališče Marco Polo Benetke s prevoznikom GoOpti (od 20 € naprej), parkiranje na letališču Marco Polo Benetke (od 18 €).

Možna doplačila na poti
Eifflov stolp 17 €, prevoz v Eurodisney 15 €, vstopnina v Eurodisney odrasli 79 €, otroci 65 €, kabarejska predstava 70–120 €, vstopnine po izbiri (mladi do 26. leta imajo v večino muzejev vstop prost).

CENA
399 €/osebo

PROMOCIJSKA CENA (do preklica)
349 €/osebo

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov