Carski Istanbul - 3 dni

Število oseb

Odhod

Trajanje

Carski Istanbul - 3 dni

Turčija

od 359

Vse ponudbe: 3

1. dan: LJUBLJANA - ISTANBUL

Zbor na letališču JP Ljubljana in polet v Istanbul, mesto dveh celin. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z vodnikom sprehodili po centru starega dela Istanbula, do predela Beyazit, kjer se nahaja vhod v istanbulsko univerzo, mošeja Beyazit, največja pokrita tržnica na svetu…, v večernem času so minareti mošej čudovito osvetljeni in nam pričarajo pravo orientalsko pravljico. Zvečer se bomo sprehodili še čez moderni predel Istanbula, ulico Istiklal s številnimi trgovinami in restavracijami, mimo Galata stolpa do zaliva Zlati Rog. Pod mostom bomo v eni izmed čajnic popili kozarček turškega čaja. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan: ISTANBUL

Po zajtrku bo sledil ogled glavnih mestnih znamenitosti (doplačilo za ogled mesta z vstopninami): Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej, kjer so shranjene čudovite zbirke porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray (vstopnine in lokalni vodnik doplačilo). Zvečer predlagamo obisk nočnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom, tudi s trebušnimi plesalkami (turški večer).

3. dan: ISTANBUL - LJUBLJANA ali bližnje letališče

Po zajtrku bomo obiskali eno najznamenitejših mošej Istanbula, Sulejmanovo mošejo, ki jo je dal zgradi­ti Sulejman Veličastni in kjer sta pokopana najveli­častnejši turški sultan in njegova ljubljena Hurrem. Po ogledu se bomo odpravili na križarjenje po Bosporski ožini. Z ladjo se bomo popeljali po ožini, ki loči Evro­po in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar, ki jo je pred zavzetjem Konstantinopla dal zgraditi sultan Fatih Mehmet II. Osvajalec, mimo palač Dolmabahče in Beylerbeyi, pod bosporskima mostovoma in mimo razkošnih vil turške elite. Nato bomo obiskali še egip­čansko tržnico, kjer nas bo očaralo razkošje barv in vonjev. Popoldne bomo preživeli na največji pokriti tržnici na svetu, Kapali čarši, kjer se bomo v več kot 4000 trgovinicah lahko preizkusili v orientalskem ba­rantanju. Odhod avtobusa na letališče in polet v Ljubljano ali bližnje letališče. V primeru poleta na bližnje letališče je potrebno doplačilo za prevoz.

Cena vključuje

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v Istanbul, letališke in varnostne pristojbine, prevoz letališče - hotel - letališče, 2 nočitvi z zajtrkoma v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila/popusti

POPUSTI: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 25 in 34 potniki 30 € po osebi.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 59 €.; turški večer z večerjo in omejeno količino pijače 55 € (vključen prevoz), ogled mesta z vstopninami in vodenje po muzejih 50 €, križarjenje z ladjo po Bosporju 30 €, enosmerni prevoz na letališče: 20 € (v primeru poleta ali pristanka na bližnjem letališču)

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: posamezni prevozi z metrojem ali tramvajem pribl. 1,40 € za posamezno vožnjo.

PREDVIDENE ČASOVNICE

23.11.   LJU   IST     09.35   13.40

25.11.   ISTA  LJU    18.45   19.00 

 

06.12.   LJU   IST     09.35   13.40

08.12.   ISTA  LJU    18.45   19.00 

 

14.12.   LJU   IST     09.35   13.40

16.12.   ISTA  LJU    18.45   19.00 

Trenutno

13°

V prihodnje

 • Nov 17
  12° / 10°
 • Nov 18
  15° / 11°
 • Nov 19
  16° / 10°
 • Nov 20
  15° / 13°
 • Nov 21
  17° / 12°
 • Nov 22
  13° / 9°

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov