Čarobni Amsterdam

Število oseb

Odhod

Trajanje

Čarobni Amsterdam

od 449

Vse ponudbe: 3

1. dan: SLOVENIJA - AMSTERDAM nočitev

Polet z letališča JP v Ljubljani v zgodnjih jutranjih urah. Dopoldne pristanek v Amsterdamu, prevoz do hotela, kjer bomo odložili prtljago. Nato se bomo podali na ogled mesta (z javnimi prevozi in peš). Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti: glavni trg Dam s Kraljevo palačo, Židovsko četrt, Rembrandtovo hišo, se ustavili pred hišo Ane Frank, cvetlično tržnico Bloemenmarkt … Popoldne bomo obiskali brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave, nato pa se po želji zapeljali z ladjico po mestnih kanalih. Po želji se lahko sprehodite tudi po znameniti Rdeči četrti. Zvečer povratek v hotel (z javnim prevozom).

2. dan: AMSTERDAM

Danes bomo nadaljevali z raziskovanjem Amsterdama. Obiskali bomo enega najbolj živahnih trgov v mestu, Leidseplein s številnimi restavracijami in lokali, sprehodili pa se bomo tudi po istoimenski ulici, kjer bo veliko priložnosti za nakupe tipičnih amsterdamskih spominkov. Priporočamo obisk katerega izmed svetovno znanih muzejev kot so Rijksmuseum, ki hrani znamenito sliko Nočna straža ali pa muzej Van Gogh. Zelo zabaven je tudi obisk svetovno znane pivovarne Heineken, kjer na interaktiven in zabaven način spoznate skrivnost njihovega uspeha. Zvečer povratek v hotel.

3. dan: AMSTERDAM (po želji IZLET V JUŽNO HOLANDIJO) SLOVENIJA

Sledi zadnji prost dan v Amsterdamu, ki ga lahko izkoristite za zadnje oglede ali posedanje v kateri od mestnih kavarn. Po želji in ob doplačilu se boste lahko podali na izlet po južni Holandiji. Pot nas bo vodila v Delft, svetovno znan po Delftski keramiki. Sledi obisk Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Popeljali se bomo skozi pristanišče in se po želji povzpeli na mestni simbol, več kot 100 m visoki stolp Euromast. Za konec vožnja skou Den Haag, glavno mesto južne Holandije, kjer domuje parlament in naprej v Scheveningen, kjer bo čas za okrepčilo. Sledi vožnja do amsterdamskega letališča, od koder bomo v večernih urah poleteli proti Sloveniji.

Cena vključuje;

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana- -Amsterdam-Ljubljana, avtobusni prevoz letališče - hotel -letališče, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3* v mestu ali okolici, obisk brusilnice diamantov, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila/popusti:

POPUSTI: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 25 in 34 potniki 30 € po osebi.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 80 €.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: vožnja z ladjico po kanalih 12 €, izlet po južni Holandiji 45 € (min. 20 plačnikov), stolp Euromast v Rotterdamu 9,75  €, javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6 do 8 € na smer (avtobus ali vlak), vstopnine: muzeji v Amsterdamu pribl. 13 - 23,5 € za posamezni muzej; najbolj priljubljeni Anne Frank muzej: odrasli 10€; otroci od 10 - 17 let 5€, otroci do 9 let brezplačno (možna samo prehodna on-line rezervacija, strošek rezervacije znaša 0,50€); Muzej Van Gogh: odrasli 18€, otroci do 18.leta brezplačno (možna samo predhodna on-line rezervacija); Rembrandtova hiša: odrasli 13€, otroci od 6 - 17 let 4€, otroci do 6.leta brezplačno, Rijksmuseum: odrasli 17,50€, otroci do vključno 18. leta brezplačno

OPOMBA:

OPOMBA: vstopnice v nekatere muzeje je potrebno rezervirati/kupiti že vnaprej, saj je zaradi gneče število vstopov omejeno.

Zaporedje programa se lahko spremeni, vsebinsko pa ostaja program nespremenjen.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov