Adventna Praga in čarobni Dresden

Število oseb

Odhod

Trajanje

Adventna Praga in čarobni Dresden

od 149

Vse ponudbe: 18

1. dan: SLOVENIJA - PRAGA

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih/nočnih urah. Po dopoldanskem prihodu se bomo zapeljali skozi mestno četrt Višehrad, pa mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v vrvežu mesta. Pozno popoldne nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: PRAGA - DRESDEN - PRAGA

Dopoldan vožnja do Dresdna, ki velja za enega izmed najlepših vzhodnonemških mest. Po prihodu ogled baročnega Zwingerja, v katerem hranijo porcelansko zbirko. Kompleks sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem. Sledi ogled Opere, odlične stvaritve arhitekta G. Semperja iz leta 1878, Schlossplatza, Bruehlische Terasse, obnovljene Frauenchirche ter Fuerstenganga... Čarobnost daje mestu enajst različnih adventnih tržnic, še posebej pravljična je tržnica, imenovana »zimske luči Dresdna«, kjer stoji tudi 15 metrov visoko božično drevo, ki ga spremlja pestro glasbeno dogajanje. Stojnice ponujajo številne tradicionalne izdelke iz znamenitih krajev okrog mesta, posebne kulinarične specialitete, ki se razlikujejo med seboj glede na lokacijo tržnice. Če ste željni posebnih doživetij jih v Dresdnu vsekakor ne zmanjka, posebej zanimive so vroče kopeli sredi mesta, drsališče… Nekaj prostega časa. Sledi povratek v Prago. Zvečer predlagamo večerjo v kateri izmed praških pivnic ali druženje v živahnem mestnem središču.

3. dan: PRAGA - SLOVENIJA

Dopoldne se bomo ustavili pri mojstrovini našega Jožeta Plečnika, cerkvi svetega srca Jezusovega, nato pa obiskali židovsko četrt z najbolje ohranjenim pokopališčem, na katerem je kar 12. 000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg, kjer bo prosti čas za sprehode ali pokušino dobrega češkega piva v enem od lokalov. Priporočamo mini križarjenje s kosilom po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V popoldanskih urah povratek proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah

Cena vključuje

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, en polpenzion in eno nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila/popusti

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 15 € po osebi.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 40€, dodatna vstopna mesta 10€.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: Praški grad 250 CZK, mini križarjenje s kosilom 20 €, večerja v pivnici 22€.

POPUST: otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%.

Vstopna mesta

ZAGOTOVLJENA ODHODNA MESTA: Ljubljana, Trojane, Celje, Maribor.

MOŽNA OSTALA ODHODNA MESTA (min. 15 potnikov, doplačilo): Lendava, Murska Sobota, Kranj, Jesenice (Hrušica), Krško, Brežice, Novo mesto, Koper, Sežana, Ravbarkomanda, Nova Gorica, Ajdovščina.

*Cena izleta je odvisna od vstopnega mesta. Zagotovljene odhode in vstopna mesta lahko vidite www.palma.si ali na vašem prodajnem mestu. Za večje skupine (min. 15 potnikov) po dogovoru potrdimo tudi dodatna vstopna mesta, ob doplačilu.

Pomembno

** 26. decembra ni več stojnic in božičnih sejmov, zato je izlet namenjen predvsem ogledom znamenitostim mest.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov