Skrivnosti južne Italije – Kalabrija

Število oseb

Skrivnosti južne Italije – Kalabrija

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Na kratko

Oljčni gaji, vinogradi in žitna polja nas popeljejo do arhitekturnih čudes Apulije – do matematično obsedene trdnjave, med hišice palčkov in v jamska bivališča, ki spominjajo na čas pred dva tisoč leti. Na peti italijanskega škornja so še baročni Lecce, pristaniška Bari, Taranto in Barletto in mini mesto z maksi bronastim kipom. Nato pa Kalabrija – plaže, prepadni zalivi, toplo sonce in sproščeni domačini. Brez tako značilne italijanske gneče. Pa s čebulo s sladkastim, posebnim okusom, iz katere pripravljajo tudi marmelado in čebulni kolač. Prave počitnice, s kakšnim potepom po prikupnih mestih, domov grede pa sprehod po 'južni Italiji v malem' – Neaplju. Mestu pice in glasnih domačinov.

Kam gremo?
1. dan: jutranji odhod–Bologna–Jadranska obala
2. dan: Barletta–Castel del Monte–Bari
3. dan: Alberobello–Lecce
4. dan: Matera–Capo Vaticano
5. dan: počitnikovanje in Tropea
6. dan: počitnikovanje
7. dan: počitnikovanje
8. dan: Neapelj–Lacij
9. dan: po škornju s postanki domov

Spodnji del škornja
Italija je za osnovnošolce najlažja država na svetu. S svojo specifično obliko škornja v Sredozemskem morju jo je lahko prepoznati. Apulija je njena peta, Bazilikata gleženj in Kalabrija nart in prsti. Jug Italije je zaradi svoje zgodovinske odmaknjenosti od Evrope šel po svoji poti in jo hodi še danes.

Hiše palčkov, stanovanja v jamah
Mestece Alberobello vsakega obiskovalca preseneti. Trulli, hiše, zgrajene iz apnenca, brez uporabe malte, delujejo s svojimi čistimi linijami in okraski kot iz pravljice. Popolno nasprotje prvinski Materi.

Drugačna počitniška Italija
Capo Vaticano je del Kalabrije, kjer prekrasne peščene plaže tekmujejo med sabo, katera bo bolj očarala. Vse so obdane z naravo, kajti mest ali vasic ob plažah tukaj ne boste našli.

Kulinarična specialiteta
Cipolla Rossa di Tropea ali rdeča čebula iz Tropee je čebula, ki so jo v Kalabrijo prinesli Feničani. Je sladka, manj pekoča in ne jokamo ob pripravi.

TOLIKO RAZKRITIH SKRIVNOSTI, DA SE UPRAVIČENO VPRAŠAMO ALI JE VSE RES ALI SO TO SAMO SANJE ALI PA SMO PADLI V PRAVLJICO.

Program potovanja

1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA/BOLOGNA večerja, nočitev
Zgodnje jutranje ure nas bodo z udobnim turističnim avtobusom ponesle mimo Fernetičev in Benetk do Bologne, ki slovi po svoji odlični kuhinji, po opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: trg Maggiore in Neptunov trg s srednjeveško palačo Comunale ter Neptunovim vodnjakom, baziliko San Petronio … Še bo čas za osvežitev in priložnost za sprehod do slavnega Eatalyja – parka hrane. Na tržnem prostoru bomo lahko degustirali, nakupovali ali si privoščili pravo pojedino. Ob dogovorjenem času vožnja do italijanske obale Jadrana.

2. dan: BARLETTA–CASTEL DEL MONTE–BARI zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo prispeli do starodavnega mesteca Barletta, kjer bomo pred cerkvijo San Sepolcro izmerili 4,5-metrski Coloss, največji ohranjeni antični bronasti kip. Pokukali bomo še v romansko stolnico Santa Maria Maggiore, se zapeljali do 8-kotne trdnjave Castel del Monte, ki so jo okrog leta 1240 za Friderika II. zgradili obsedeni matematiki, in se po kavici vrnili na obalo – v Bari, prestolnico Apulije, z ogledom bazilike sv. Nikolaja za lahko noč.

3. dan: ALBEROBELLO–LECCE zajtrk, večerja, nočitev
Spomine na odličen zajtrk bomo obujali vse do mesta Alberobello, kjer se bomo sprehodili po sloviti četrti Trulli. Njene stožčaste hiške so zgrajene iz kamna in prav vse ometane z apnom, na strehah pa nosijo križe ali skrivnostne simbole. Popoldne se bomo lotili mesteca Lecce, ki je od 17. stoletja za barok to, kar so Firence za renesanso. Med ogledom bomo pozorni na kamnite kodre, bujne okrasne vence in druge umetniške detajle po ulicah in Stolnem trgu, stopili v Cerkev sv. Križa in vladno palačo, nato pa se odpravili do kraja nastanitve.

4. dan: MATERA–CAPO VATICANO/KALABRIJA zajtrk, večerja, nočitev
Najprej zajtrk, nato slikovita Matera, ki je pod zaščito UNESCA zaradi arheološkega parka skalnih cerkva in jamskih bivališč Sassi, izklesanih v živo skalo okrog mesta. Nekdaj so predstavljali revščino in leglo bolezni, danes pa romantični domovi nudijo zatočišče še 700 prebivalcem. Počasi bo zadišalo po Kalabriji in kaj hitro bomo v letovišču Capo Vaticano, kjer nas bodo za štiri dni počitnic razvajali v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** z bazenom med palmami, ki je od peščenih plaž oddaljen le pet minut sprehoda.

5. dan: POČITNIKOVANJE in TROPEA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo skupaj skočili do bližnje Tropee, najbolj mondenega letovišča Kalabrije, ki ga s pečine varuje Cerkev Santa Maria dell'Isola, in se po sprehodu vrnili v Capo Vaticano. Popoldne boste lahko raziskali Capo Vaticano in njegove plaže ter si naredili načrt aktivnega lenarjenja.

6. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA zajtrk, večerja, nočitev
Juupi, počitnice! Zajtrk, plaža in kopanje, sprehodi, šoping … Namig dneva: sprehod na 124 metrov visok Parco Belvedere s fantastičnim razgledom na bele peščene plaže pod klifi. Ta dan bomo imeli »gala kalabrijsko večerjo«.

7. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA zajtrk, večerja, nočitev
Ponovite program prejšnjega dne – v obratnem vrstnem redu (le zajtrka ne zamudite :)). Namig dneva: za kosilo si privoščite kakšno lokalno jed na osnovi znamenite in sladke rdeče čebule iz Tropee.

8. dan: NEAPELJ–LACIJ zajtrk, večerja, nočitev
Konec počitnic, spet bomo raziskovali. Po zajtrku bomo iz avtobusa gledali predvsem na levo, da se bomo v več ponovitvah poslovili od slikovitih plaž Tirenskega morja, čez čas pa nas bo pozdravila mogočna silhueta vulkana Vezuv. Za njim se skriva Neapelj, kjer se bomo ustavili za sprehod po vedno živahnem starem jedru in nadaljevali pot v Lacij.

9. dan: ITALIJA–SLOVENIJA zajtrk
Še zadnjič bomo spakirali kovčke in si pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo t. i. Avtocesta Sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvietta (slikovito mesto na mogočni skali si boste ogledali kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) ter Firenc in Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana.

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah: 4 x polpenzion v Kalabriji v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** in 4 x polpenzion na poti v hotelu ***, izlete po programu (Bologna, Castel del Monte, Alberobello, Lecce, Matera, Tropea), zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 20
· doplačilo za enoposteljno sobo: 190 €
· doplačilo za sobo s klimatsko napravo in hladilnikom: 5 €/ dan (velja za hotel na Kalabriji)
· popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji)
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 24 €

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 24 oseb od 580 €

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov