Vikend v Lizboni

Število oseb

Vikend v Lizboni

od 0

Vse ponudbe: 0

1. dan: SLOVENIJA - LIZBONA

Zbor potnikov na letališču v Benetkah ali bližnjem letališču in polet v Lizbono, predvidoma v dopoldanskih urah (za doplačilo možnost prevoza do letališča). Avtobusni ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo in mu večkrat pravijo tudi zasanjano mesto. Vožnja v predel Belem in ogled dveh draguljev pod Unescovo zaščito, Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev in po želji pokusili belemsko sladico Pasteis de Belem. Popoldne bomo nadaljevali z ogledom Lizbone in njenega čarobnega labirinta uličic. Sprehod po živahni četrti Baixa in njenih številnih trgov, ki jih je mesto dobilo v času velike prenove po uničujočem potresu v 18. stoletju (trg Rossio, Comercio,..). Stari del se razteza na sedmih gričih in v ta namen je v mestu kar nekaj vzpenjač in dvigal. Ena najbolj znanih v mestu je Santa Justa in povezuje Baixo s četrtjo Chiado, znano po živahnem nočnem življenju ter trgovinicah, restavracijah in barih. Nastanitev.

2. dan: LIZBONA - (CABO DE ROCA - SINTRA) - LIZBONA

Prost dan v Lizboni. Priporočamo poldnevni izlet v Sitro in okolico Lizbone (doplačilo). Vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja, ki so jo kralji uporabljali vse do 19. stoletja kot poletno palačo. Popoldne vožnja skozi Park Pena, očarljivo mešanico zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic v okolici Sintre do najzahodnejše točke Evrope - Cabo da Roca. Po ogledu povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti priližno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf klubom. Ob doplačilu priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.

3. dan: LIZBONA

Oglede bomo nadaljevali peš in deloma z javnim prevozom, sprehodili se bomo do živahne četrti Baxia, mimo baročnih trgov Rossio in Comercio, ki ju obdajajo zanimivi opera in železniška postaja, stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone in si vzeli prosto dopoldne za ogled katerega izmed muzejev, sprehod po mestu ali morebitne nakupe. Glavna nakupovalna ulica Augusta povezuje čudoviti trg Praça do Comercio in osrednji del mesta. Možnost tudi ogleda nogometnega stadiona Benfica ali pa čas za nakupovanje v največjem nakupovalnem centru v Lizboni Colombo

4. dan: LIZBONA

Za slovo še postanek v Parku Narodov, ki je bil prizorišče svetovne razstave EXPO leta 1998, na kateri so Portugalci počastili spomin na pomorščaka Vasca da Gamo. Čas za obisk Akvarija, kjer so uspeli na zelo zanimiv način predstaviti podvodni svet vel kontinentov. Sprehod tudi mimo ostalih objektov, ki so služila razstavi z naslovom »Oceani – dediščina prihodnosti« in vožnja na letališče ter polet v Benetke. Možnost prevoza v Slovenijo (doplačilo).

OPOMBE:

OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. Možnost kombinacije 4. in 6. dnevnega programa (v primeru manjšega števila potnikov)

MOŽNO DOPLAČILO:

 • za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin in javnega prevoza pribl. 30 - 40 €
 • mestna turistična pristojbina: 1 €/noč (v recepciji hotela).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • izlet v Sintro 59 € (vključena vstopnina v Sintro)
 • prevoz na letališče 58 €
 • večerja s programom Fado 55 €
 • enoposteljna soba 109 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Benetke - Lizbona - Benetke,
 • tri nočitve z zajtrki v hotelu 3* v Lizboni,
 • avtobusni ogled Lizbone brez vstopnin,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov