Pariz, mesto ljubezni in dobrega okusa

Število oseb

Pariz, mesto ljubezni in dobrega okusa

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

Neponovljivi dvorec
Konec 17. stol. je Ludvik XIV. preselil francoski dvor v Versailles in postavil norme za vse ostale vladarje. Dvorec je bil za tiste čase tako veličasten, da so vsi želeli nekaj podobnega. Pa nobenemu ni uspelo.

Pariški način življenja

Niso samo znamenitosti v Parizu tiste, ki pustijo neizbrisen pečat. Je tudi način življenja, kjer je kakovost bolj pomembna od količine in kjer je potrpežljivost nujno potrebna za preživetje.

Dober tek!

Kulinarika ima v življenju Parižanov izjemno vlogo. Bageti, rogljički, pečena račka, pa čebulna juha, polži, žabji kraki ... in spisek je še dolg.

OGROMNO ZNAMENITOSTI IN ODLIČNA KULINARIKA VSAKEMU OBISKOVALCU PARIZA PUSTIJO GLOBOKE VTISE. IN ODLIČNE FOTOGRAFIJE.

1. dan: SLOVENIJA–PARIZ nočna vožnja
Popoldne nas bo, lagodno nameščene na udobnem turističnem avtobusu, pot peljala skozi Avstrijo, mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta in Strasbourga proti Parizu.

2. dan: VERSAILLES–PARIZ nočitev
V dopoldanskih urah bomo prispeli v Versailles, kjer si bomo ogledali zunanjost znamenitega dvorca Sončnega kralja Ludvika XIV., ki ga je dal zgraditi na vrhuncu svojega vladanja. Po želji se boste lahko sprehodili po grajskih vrtovih. Nadaljevali bomo pot do Eifflovega stolpa, se sprehodili po Elizejskih poljanah in izkoristili možnost panoramske vožnje z ladjo po reki Seni. Zvečer se bomo z metrojem zapeljali do hotela in nastanili v sobah. Nočitev.

3. dan: PARIZ zajtrk, nočitevPo zajtrku nas bo potep po mestu popeljal med številne znamenitosti: muzej Louvre, trg Concorde, Slavolok zmage, opera, mestna hiša, Latinska četrt, mestni otok s katedralo Notre Dame, Dom invalidov (grobnica generala Napoleona I. in vojaški muzej) ... Med ogledi bo tudi dovolj časa za osvežitev in doživetje boemskega mesta. V večernih urah se bomo sprehodili do Montmartra in bazilike Sacre Coeur. Z doplačilom pa bomo dan zaključili v pariški kavarni ob kozarcu vina in okusni čebulni juhi. Nočitev.

4. dan: PARIZ–NEMČIJA–AVSTRIJA zajtrkFrancoski zajtrki niso glavni obrok dneva, saj Francozi dajejo prednost kakovosti pred količino. Vseeno pa se bomo dovolj okrepčali, da bo potepanje po pariških ulicah prijetno. Lahko individualno obiščete zabaviščni park Disneyland ali si ogledate katerega od zanimivih muzejev: npr. muzej Orsay (impresionizem), Muzej sodobne umetnosti ... ali pa se skupaj odpravimo na odkrivanje zanimivih okusov. Z doplačilom bomo preživeli dan na ulicah Pariza. Obiskali bomo eno izmed tipičnih pekarn, kjer prodajajo najboljše bagete, izkoristili čas za ogled enega izmed pariških pokopališč in v elegantni mestni četrti pokukali v eno izmed najboljših delikates Fauchon. Izbirali bomo lahko tudi med več kot 30 različicami okusne gorčice, ki za Francoze pomeni resno »stvar«. Seveda pa se z doplačilom še okrepčali s tipičnim francoskim kosilom in se po želji sprehodili po bližnjih pariških vrtovih. V poznih popoldanskih urah se bomo z metrojem/rer pripeljali do točke odhodnega mesta. Prijetno utrujeni bomo, udobno nameščeni, odpotovali čez Nemčijo in Avstrijo proti domovini.

5. dan: AVSTRIJA–SLOVENIJAV jutranjih urah bomo nadaljevali vožnjo čez Avstrijo v smeri Slovenije. Domov se bomo vrnili predvidoma v opoldanskih urah.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.​

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turistični avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, vožnjo z metrojem prvi dan, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· doplačila po želji: ob prijavi – enoposteljna soba 50 €; vstopnine na izletu: Versailles približno 18 €/ osebo, Louvre približno 17 €/osebo, Eifflov stolp pribl. 26 €/osebo, vožnja z ladjo po Seni približno 15 €/osebo, Disneyland pribl. 85 €/osebo, večerni program pribl. od 75 €–120 €/osebo, potep po Parizu z metrojem 25 €
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6 €
· doplačilo po želji ob rezervaciji: čebulna juha in kozarec vina 25 €, francosko kosilo 30 €

Cena
pri udeležbi 24 oseb 285 €

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov