Edinstvena kombinacija križarjenja po Karibih  začinjenega z vodeno turo po Kubi   24.11., 12 dni


Edinstven in atraktiven program

Idealen čas za obisk Kube

Direkten letalski prevoz z odličnimi urami leta

Križarjenje po karibih obogateno z izleti in vodena tura po Kubi

Odličen vodnik

Odlični First Minute popusti + turistična prepustnica za Kubo*

 
 

DAN

DESTINACIJA / PRISTANIŠČE

PRIHOD

ODHOD

 

24.11.

Transfer Ljubljana – Milano

 letalski prevoz Milano - Havana

Transfer do ladje, vkrcanje

KRIŽARJENJE

25.11.

Havana, Kuba

Izlet stara Havana

 26.11.

Havana, Kuba

Izlet Cojimar

27.11.

Dan na morju

dan za uživanje na ladji

28.11

Montego Bay, Jamajka

8:00

19:00

29.11.

George Town, Kajmanski otoki

8:00

15:00

30.11.

Cozumel, Mehika

10:00

18:30

1.12.

Havana - Cienfuegos

Izkrcanje, Izlet Prašičji zaliv in Cienfuegos

2.12.

Cienfuegos – Santa Clara - Trinidad

Izlet Santa Clara,

muzej Che Guevare

TURA PO KUBI

3.12.

Trinidad

Ogled mesta

4.12.

Trinidad – Havana

Transfer do letališča

Direkten letalski prevoz Havana – Milano

 

5.12.

Transfer letališče Milano - Ljubljana

 

 

 

LETALSKI PREVOZ, VODENA TURA, KRIŽARJENJE

FIRST MINUTE

Vključena turistična prepustnica

REDNA CENA

NOTRANJA KABINA - bella

2.290 €

2.340 €

KABINA Z OKNOM - fantastica

2.490 €

2.540 €

KABINA Z BALKONOM - fantastica

2.790 €

2.840 €

3/4 OSEBA V KABINI - ODRASLI

2.190 €

2.240 €

3/4 OSEBA V KABINI - OTROCI DO 18 LET

1.950 €

1.990 €

First Minute velja za rezervacije opravljene do 31.8. oz. do razprodaje razpoložljivih kapacitet. Cene se lahko spremenijo na dan izdaje letalskih vozovnic. Cene veljajo pri min. 20 polno plačanih potnikih.  Doplačilo za manjše število: min. 15 oseb à 100 eur po osebi, min. 10 oseb à 200 € po osebi.

Cena vključuje:

 • transfer Ljubljana – letališče Milano – Ljubljana
 • direkten letalski prevoz Milano – Havana – Milano
 • letališke takse (318 € – lahko se spremenijo), pristaniške takse (130 €)
 • križarjenje po programu z ladjo MSC Armonia (nastanitev v kabini izbrane kategorije)
 • na ladji razširjeni polni penzion, uporabo bazenov, fitnesa in ležalnikov
 • hoteli: 1x nočitev z zajtrkom v Cienfuegos, 2 x all inclusive v Trinidadu
 • lokalne transferje (letališče Havana – pristanišče / Trinidad – letališče Havana),
 • vodenje in ogledi od 8. do 10. dneva po programu,
 • Palminega vodnika (pri min. 10 potnikih na osnovnem ležišču)
 • organizacijo in pripravo programa

 

Doplačila na ladji: napitnine za ladijsko osebje 87,50 USD po osebi, turistična prepustnica za 2. vstop v Kubo cca. 25 €

 

Možna doplačila: enoposteljno koriščenje kabine in hotelske sobe – na vprašanje, turistična prepustnica za Kubo 36 eur po osebi – izven FM obdobja (prijava in urejanje), dodatni fakultativni izleti.

 

Program potovanja po dnevih

 1. DAN: LJUBLJANA – HAVANA

Zbor potnikov in transfer do letališča v Milanu. Po opravljenih formalnostih direkten let proti Havani. Po pristanku v Havani sledi transfer do ladje, vkrcanje, nastanitev in nočitev.

 
     2. DAN: HAVANA

Havana je glavno mesto ter največje pristanišče in trgovsko središče Kube. Mesto je hkrati ena od 14 kubanskih provinc in ima 2,3 milijona prebivalcev, skupaj s predmestji pa več kot 3,5 milijona, kar je največ v karibski regiji. Leži na severozahodni obali Kube ob Floridskem prelivu in se razteza zahodno in južno od zaliva, ki ji služi kot naravno pristanišče. Po zajtrku se bomo odpravili na ogled Havane, prestolnice Kube. Poseben užitek je raziskovanje starega mestnega središča, saj je prepoln kolonialnih zgradb, ki so še vedno v zelo dobrem stanju, na ulicah pa kot na izložbi ameriški starodobniki. Ogled bomo začeli z mestnega obzidja mogočne utrdbe El Morro, ki je več stoletij varovala vhod v pristanišče. Na Plaza de la Catedral bomo občudovali katedralo San Cristobal in začutili pravo podobo mesta. Odpravili se bomo tudi do Trga revolucije, predsedniške palače, Centralnega parka, Kapitola, Univerze, trga San Francisco ... Obiskali bomo Muzej ruma, najlepšo baročno palačo na Kubi - Los Capitanes Generales, v kateri so prostori mestnega muzeja. Po ogledih se bomo v baru Ernesta Hemingwaya, La Bodeguita del Medio osvežili s pravim Mojitom. Zvečer se lahko zabavate v številnih klubih in se zavrtite ob zvokih Salse in karibskih ritmov.  Vsi obroki in nočitev na ladji.

 

 1. DAN: HAVANA - COJIMAR

Napotili se bomo v ribiško vasico Cojimar, ki se nahaja 10 kilometrov vzhodno od Havane. V tem pristanišču je imel Hemingway svojo barčico El Pilar. Vasica je opisana v romanu »Starec in morje«, s katerim je pisatelj dobil Nobelovo nagrado za literaturo leta 1954. Cojimar je veljal za eno najuporabnejših pristanišč, od koder so številni Kubanci bežali na Florido. Popoldan se bomo napotili še v staro Havano in se sprehodili po kolonialnem delu Havane. Stara Havana je v celoti restavrirana in je pod zaščito Unesca. Povratek na ladjo, izplutje ob 18:00 h, večerja in nočitev na ladji.

 

 1. DAN: na morju

Dan na morju lahko izkoristite za počitek, sončenje ob bazenu z najljubšim koktajlom ali knjigo v rokah. J Predajate se kulinaričnim dobrotam, ki jih za vas pripravljajo na ladji, se razvajate v wellnessu ali se pomerite v katerem izmed številnih organiziranih aktivnosti.

 

 1. DAN: MONTEGO BAY, JAMAJKA

Jamajka je karibski otok s skoraj 3 mio. prebivalci in glavnim mestom Kingston, kjer se nahaja tudi muzej Boba Marleya, ki velja za ustanovitelja Reggae glasbe. Obiskovalce privabijo predvsem čudovite plaže in naravni parki in ne preseneča da je prav ta kraj najbolj priljubljena destinacija mladoporočencev. Montego Bay ponuja pestro nočno življenje, duty-free nakupovanje, obiščete lahko plantaže kave, ananasa, citrusov, se potapljate, plavate z delfini in se kopate v kristalno čistem morju. Po raziskovanju otoka povratek na ladjo, večerja in nočitev na ladji.

 

 1. DAN: GEORGE TOWN, KAJMANSKI OTOKI

Gran Cayman je otok, ki velja za davčno oazo. Glavno mesto George Town si boste ogledali peš, obiščete lahjko lokalno destilarno ruma in se kopate v sinje modrem morju, ki obdaja rajske plaže. Posebnost na Kajmanu je plavanje z morskimi biči. Večerja, zabava in nočitev na ladji.

 

 1. DAN: COZUMEL, MEHIKA

Cozumel, Mehiški otoček v Karibskem morju leži na V delu polotoka Yukatan, katerega so poselili že stari Maji. Glavna dejavnost na otoku je seveda turizem. Za tiste željne poležavanja so na voljo dolge bele peščene plaže, za aktivne pa ponujajo številne možnosti potapljanja na koralnih grebenih, ogled podvodne farme biserov, degustacija lokalne pijače Tequila,… Večerja, zabava in nočitev na ladji.


 8. DAN HAVANA - CIENFUEGOS

Po zaključenem križarjenju se bomo zjutraj izkrcali iz ladje, ki nas je cel teden gostoljubno gostila in se odpravili še na odkrivanje otoka Kuba. Panoramska vožnja v smeri Prašičjega zaliva, kjer je potekalo izkrcanje upornikov, ki so želeli zrušiti komunistični režim Fidela Castra. Prositi čas za kosilo. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo do mesta Cienfuegos, ki leži na obali Karibskega morja in ga upravičeno imenujejo biser juga; zgradbe so namreč naravnost osupljive, prav tako enkratni in največji botanični vrt na otoku. Natanitev v hotelu. Nočitev.

 

 1. DAN: CIENFUEGOS – SANTA CLARA - TRINIDAD

Potovanje po Kubi bomo nadaljevali z obiskom mesteca Santa Clara, živahnem mestecu z mladostno energijo, kamor se bomo odpeljali po zajtrku. Santa Clara je sinonim za Che Guevaro, ki je vodil napad na mesto in ga osvobodil Batistovega režima. Sprehodili se bomo do Parka Vidal in Muzeja revolucije, kjer stoji tudi mavzolej znanega revolucionarja. Vožnja proti Trinidadu skozi slikovito dolino Valle de los Ingenios, ki je bila glavna pridelovalka sladkorja v 18. in 19. stoletju, Nastanitev v hotelu na osnovi all inclusive ponudbe.

 

 1. DAN: TRINIDAD

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled kolonialnega muzejskega mesteca Trinidad, ki je od leta 1988 na Unescovem seznamu in od nekdaj mesto »baronov sladkornega trsa«. Sprehodili se bomo do Plaze Mayor, si ogledali cerkev Sv. Ane ter Muzeja Palacio Cantero. Seveda bomo obiskali znameniti lokal Chanchanchara, kjer boste lahko poizkusili istoimensko pijačo. Povratek v hotel za kosilo in prosto popoldan za samostojno odkrivanje baročnega mesteca ali kopanje. Večerja in nočitev v hotelu na osnovi all inclusive.

 

 1. DAN: HAVANA - ZAGREB

Popoldan se bomo odpeljali nazaj proti Havani, od koder bomo poleteli proti Evropi,

 

 1. DAN: MILANO – LJUBLJANA

Pristanek v Milanu v dopoldanskih ura in transfer do Ljubljane.

 

 

 P

Povpraševanje

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov