TURISTIČNI BONI - SPOZNAVAJMO SLOVENIJO


Odgovori na najpogostejša vprašanja:

Ali lahko turistični bon unovčim tudi v agenciji Cavallo?
Turistični bon lahko unovčite za počitnice oz. potovanja po Sloveniji v vseh slovenskih turističnih objektih, s katerimi ima Potovalna agencija Cavallo sklenjeno pogodbo o sodelovanju. V naši agenciji napravite rezervacijo in plačate razliko, ki ne bo pokrita z bonom. Podatke za unovčitev bona (osebni dokument, EMŠO …) pa predložite pri hotelski recepciji takoj ob prihodu.

Za katere storitve lahko unovčim turistični bon?
Z bonom lahko plačate nočitev ali nočitev z zajtrkom. Velja za vse nastanitvene objekte: hotele, počitniške domove in letovišča, turistične kmetije, planinske domove, avtokampe … 
Prav tako lahko turistični bon unovčite pri organiziranih potovanjih po Sloveniji, vendar le za tisti del, ki pokriva nastanitev v objektih, ki so sestavni del potovalnih aranžmajev in ki krije nastanitev oz. največ nočitev z zajtrkom.

Ali lahko v turistični agenciji Cavallo doplačam polpenzion, wellness in druge storitve?
V kolikor v posameznem objektu nudijo možnost dodatnih obrokov, wellness ter druge storitve, lahko te doplačate z drugimi plačilnimi sredstvi (ni jih možno doplačati s turističnim bonom). V večini primerov je doplačilo možno izvesti vnaprej v naši agenciji, v določenih primerih pa je dodatne storitve treba doplačati na licu mesta v objektu.

Kdaj lahko izkoristim turistični bon?
Boni so unovčljivi med 19. junijem in 31. decembrom 2020.

Na koga so boni prenosljivi?
Boni so prenosljivi med sorodniki, in sicer v ravni vrsti do drugega kolena. Do prenosa so torej upravičeni stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki, zakonci, zunajzakonski partnerji, partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, prenos pa ni mogoč tudi med otroki in njihovimi zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši. Prenosi med brati in sestrami niso mogoči. V primeru prenosa bo moral koristnik bona ponudniku storitve predložiti posebno izjavo, ki jo bo podpisal upravičenec oziroma njegov zakoniti zastopnik ali skrbnik. Bon je lahko prenesen le enkrat in še to le, če že ni bil delno uporabljen.

Kaj pomeni, da lahko turistični bon unovčim v večkratnem znesku?
Zaradi tega pravila lahko vi in vaša družina bone res dobro izkoristite. Bon lahko unovčite za bivanje pri različnih ponudnikih in v različnih terminih. Stanje svojega bona lahko spremljate v mobilni aplikaciji eDavki.

Kaj se zgodi, če bonov do konca leta ne porabim?
Neizkoriščeni boni po 31.12.2020 zapadejo. Bon niso izplačljivi v denarju. Upravičenec ne bo mogel uveljavljati nikakršnega zahtevka do Republike Slovenije.

Kje je objavljena uredba o turističnih bonih?
Uredba je objavljena v uradnem listu. Vsebino uredbe si lahko preberete TUKAJ.

 

Objavljene informacije (zadnji popravek 9. junija 2020) so informativne narave.
Pridržujemo si pravico do spremembe, za koriščenje bonov veljajo navodila Vlade RS na dan rezervacije

Povpraševanje

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov