ADVENT V ZAGREBU

 

Datum : sobota 22. December 2018

 

Odhod avtobusa ob  08.00  uri  - TC CITY Maribor

                                      08.30 uri - ŽP Ptuj

 

Vožnja proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer prestopimo mejo. Nadaljevanje poti do hrvaške prestolnice Zagreb, ki jo uvrščamo med najlepša in najbolj slikovita mesta v Srednji Evropi, predvsem pa v adventnem času.  Najprej bomo mesto spoznali na  panoramski  vožnji po Slavonski aveniji,  mimo stavbe hrvaške RTV, dvorane Vatroslava Lisinskega, športne dvorane Dražena Petroviča, muzeja Mimara, Hrvaškega narodnega gledališča, Meštrovičevega paviljona do centra mesta. Nato si bomo v  spremstvu lokalnega vodnika ogledali glavne mestne znamenitosti:  neogotsko katedralo na Kaptolu, živahno mestno tržnico Dolac, preko Tkalčičeve ulice na slikoviti Gornji Grad :  od Krvavega  mostu in Kamnitih vrat, Markovega  trga s cerkvico sv. Marka,   Banskimi dvori  in saborom, mimo mestne hiše  do stolpa Lotrščak.  Po grajskem griču se bomo spustili  na  Trg Bana Jelačića. Sledil bo prosti čas za samostojno raziskovanje. Številne stojnice  na Trgu bana Jelaćiča, v parkih Zrinski in  Strossmayer,   na Cvetnem  trgu  in še na mnogih ulicah  bodo ponujale božična darila, pecivo, pisane okraske in spominke, ki jih izdelujejo rokodelci iz Zagreba in okolice.  Na Trgu kralja Tomislava vas bo očaralo veliko drsališče. Uživali boste  v skoraj pozabljenih zagrebških kulinaričnih specialitetah ali se ogreli s skodelico kuhanega vina in vroče čokolade. Brez zagrebške rezine skoraj ne smete preživeti obiska Zagreba.  Prav tako bo zanimiv sprehod po Ilici in sosednjih ulicah,  kjer mnoge trgovine vabijo po nakupih.  Na številnih odrih  nastopajo  glasbeniki, plesalci in skupaj s tisočerimi lučkami pričarajo praznično razpoloženje. Pozno popoldne odhod proti Sloveniji in vožnja proti Mariboru, kamor prispemo okoli 20.00 ure.

 

CENA:           19,90 EUR pri min. udeležbi 45 potnikov

                       

Cena zajema : avtobusni  prevoz  na  dani  relaciji, oglede zunanjosti po programu, nezgodno zavarovanje potnikov, turistično vodenje in organizacijo izleta

Povpraševanje

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov