Kostarika in Panama - Nepozabno doživetje narave

Število oseb

Odhod

Trajanje

Kostarika in Panama - Nepozabno doživetje narave

od 2390

Vse ponudbe: 1

1. dan: SLOVENIJA - EVROPA – PANAMA CITY

POLET V PRESTOLNICO PANAME
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v Panama city (prevoz na letališče za doplačilo). Po pristanku na letališču prevoz do hotela in krajši avtobusni ogled največjega in glavnega mesta Paname, dežele s karibskim pridihom. Zaradi močne trgovine in industrije ima mesto moderno poslovno središče, ki nas ob prihodu preseneti in spominja na New York. Nastanitev v hotelu.

2. dan: PANAMA CITY – PANAMSKI PREKOP

GRADBENI ČUDEŽ MED ATLANTIKOM IN TIHIM OCEANOM
Ogled starega dela mesta Casco Antiguo, danes na seznamu Unesca z izjemno arhitekturo, mešanico francoskega, španskega in italijanskega vpliva. Država slovi po znamenitem panamskem kanalu in prav ta gradbeni čudež si bomo tudi mi ogledali. Povezuje Atlantik in Tihi ocean in je dolg 64,8 km. Prvi oceanski parnik je preplul Panamski prekop leta 1914 in takrat je bilo poplačano dolgoletno naporno delo več kot 20.000 delavcev. Gradnja je zahtevala ne samo konstrukcijo same vodne poti, pač pa tudi gradnjo velikih pristanišč na obeh koncih, velikih valobranov, jezov, zapornic in umetnih jezer. Spoznali bomo delovanje zapornic in jezov ter vse o zahtevnem poteku plovbe ladij od ene do druge strani.

3. dan: PANAMSKI PREKOP

NEPOZABNO DOŽIVETJE PANAMSKEGA PREKOPA
Po zgodnjem zajtrku nas čaka nepozabno doživetje – vožnja po Panamskem prekopu. Zapornice regulirajo pretok vode, ki povzroči sestop ladje, od zapornice do zapornice. Prekop je znan tudi kot »8 čudo sveta«, ena izmed tehnološko najbolj zahtevnih gradenj. Vkrcali se bomo na ladjo in se skupaj z ostalimi ladjami podali po panamskem kanalu. Deležni bomo pogleda na številne vrste ptic, mogoče celo opice in krokodile, ki prebivajo v džungli tik ob kanalu. Dan, ki ga ne bomo pozabili. Zvečer možnost tradicionalne večerje s folkloro (doplačilo).

4. dan: PANAMA CITY – COSTA RICA-LA FORTUNA/ ARENAL

OSUPLJIVA KULISA VULKANA ARENAL
Zjutraj vožnja na letališče in polet v sosednjo državo, Kostariko, deželo z osupljivo lepo naravo. Pristanek na letališču San Jose in prevoz do mesteca La Fortuna, v neposredni bližini še delujočega vulkana Arenal in čarobnih naravnih vrelcev. Nastanitev v hotelu s spa v naravnem okolju s 35 hektarji tropskega gozda, pogledom na vulkan in eksotičnim tropskim vrtom. Popoldne se bomo podali na kratek treking v deževni gozd znotraj hotelskega kompleksa. Nujno je odpreti oči in dovoliti, da nas narava preplavi s svojo energijo. Večerni potep do luksuznih vrelcev Baldi in uživanje v 25 bazenih s termalno vodo v izjemnem okolju tropskega vrta. Razvajanje z veliko začetnico. Večerja v toplicah in povratek v hotel.

5. dan: LA FORTUNA/ARENAL- MONTEVERDE

NOČNI »POHOD« SKOZI OBLAČNI GOZD
Kratek treking v deževnem gozdu ali pa obisk naravnega parka Arenal in obisk naravnih slapov La Fortuna. Zgodaj popoldne slovo od La Fortune in vožnja v Monteverde. Še zadnji pogled na slikovito jezero Arenal in neverjetno podobo vulkana nad njim. Nacionalni park Monteverde je naravni rezervat, znan tudi kot oblačni gozd (»cloud forrest«). Pogosto ga imenujejo temni biser, saj se sončni žarki težko prebijejo skozi bujno rastje tudi takrat ko ni oblakov nad njim. Je dom več sto sesalcem in številnim tropskim pticam. Kvakerji so se v petdesetih letih prejšnjega stoletja tako navdušili nad floro in favno oblačnega gozda, in se odločili, da ne bodo krčili gozda. Kupili so celo okoliška zemljišča in počasi pomagali pri ustanovitvi naravnega parka Monteverde Cloud Forest Preserve. Po nastanitvi v hotelu nas čaka večerna avantura in nočni pohod po parku ter s tem možnost opazovanja živali, ki so aktivne samo v nočnem času (razne vrste insektov, živo pisane žabe, sesalci). Dobili bomo drugačen vpogled na življenje v tropskem gozdu. Povratek v hotel.

6. dan: MONTEVERDE-MANUEL ANTONIO

OMAMNI VONJ PO KAVI
Ogled plantaže kave, kje bomo spoznali postopke od pobiranja zrnja do priprave omamnega napitka. Kavovci rastejo na nadmorski višini okoli 1000 m, saj jim ustreza ne preveč vroče in nekoliko vlažno podnebje. Zrastejo do višine 1,5 m rodijo plodove velikosti grozdnih jagod, značilne rdeče ali rumene barve. Kavo- 39 V primeru prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidljivim okoliščinam si pridržujemo pravico prilagajanja programa z zaporedjem ogledov in krajem nastanitve. Vsebinsko program ostaja nespremenjen. vec obrodi enkrat letno, sedem let zapored ima kakovosten plod, nato pa ga porežejo. Kostarika se je odločila, da bodo pridobivali najbolj kakovostno kavo – 100 % arabico. Seveda si bomo privoščili tudi mi skodelico vroče okusne in močne kave. Vožnja do pacifiške obale in postanek v kraju Jaco, znanem po krokodilih, ki so tukaj zastopani v največjem številu v vsej Srednji Ameriki. Nadaljevanje do naslednjega narodnega parka, Manuel Antonio, nastanitev in prvi skok v toplo morje.

7. dan: MANUEL ANTONIO

PESEK, MORJE IN SONCE
Manul Antonio je najmanjši naravni rezervat v državi, a kljub temu eden najbolj obiskanih. Prostran tropski gozd se razteza vse do idilične pacifiške obale s belimi peščenimi plažami. Tudi tu nas navdušujejo zanimive živali od pisanih žab do številnih ptic in opic ter legvanov. Sprehodu po dolgi peščeni plaži ali treking po narodnem parku in postanek ob slikovitih skritih plažah znotraj parka.

8. dan: MANUEL ANTONIO - SAN JOSE

PRESTOLNICA SAN JOSE
Prosto do odhoda avtobusa predvidoma v popoldanskih urah v notranjost Kostarike v prestolnico San Jose, ki leži na križišču najpomembnejših cest sredi Osrednje nižine, obdajajo pa ga vulkanske gore. Mesto so konec 18. stoletja ustanovili Španci in iz tega obdobja je ohranjenih nekaj zanimivih stavb. Krajši sprehod po moderni prestolnici s številnimi parki, pisanimi tržnicami in lično urejenimi trgovinicami in monumentalnimi stavbami Nacionalnega gledališča in zanimivih muzejev. San Jose je najmanjša prestolnica Srednje Amerike.

9. dan: SAN JOSE - EVROPA

Prosto do odhoda na letališče in polet proti Evropi.

10. dan: EVROPA - SLOVENIJA

Po nočnem letu pristanek na enem izmed evropskih letališč. Prevoz v Slovenijo (doplačilo).

Pomembno

V primeru prilagajanja letalskega prevoza ali zaradi nepredvidenih situacij na otoku je možna zamenjava poteka ogledov in kraja nastanitve. Kostarika je varna Srednje Ameriška država. Program je primeren tudi za družine, uživali bodo vsi člani družine različnih starosti. Program z veliko različnih aktivnosti.

Ob prijavi na prodajno mesto dostavite fotokopijo potnega lista.

MOŽNOST PODALJŠANJA POČITNIC NA OTOKIH SAN BLAS OTOČJE SAN BLAS – RAJ NA ZEMLJI

Čudoviti otočki s palmami, belo mivko in sinje modro barvo morja. Otočje z več kot 360 majhnih otokov, ki so večinoma nenaseljeni. San Blas je dom skupnosti Kuna. Ne glede na to, ali ste prišli z jadrnico, gliserjem ali načrtujete bivanje na San Blasu, boste izkusili doživetje, ki ga ne boste nikoli pozabili. Otočki običajno ne večji od nogometnega igrišča s hišicami iz bambusa, zanimivo oblečeni domačini, belimi peščenimi plažami so pravi balzam za dušo in telo. Popolni odklop od modernega sveta. Nastanitev v preprostih bambusovih hišicah na plaži, elektrika je na voljo ponavadi le nekaj ur preko generatorja... Ob predhodni spremembi letalskega prevoza vam izračunamo ceno nastanitve in prevoza.

POČITNICE LAHKO PODALJŠATE TUDI V NP TORTUGERO ALI MANUEL ANTONIO OZ PO VAŠI IZBIRI.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 10 in 14 potniki 190 €
 • med 15 in 24 potniki 160 €


MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • iztopna pristojbina v višini pribl $
 • napitnine (tudi otroci) pribl. 35 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • prevoz na letališče in nazaj 58 €
 • enoposteljna soba 299 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 0 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 • tretja oseba v tri oz dvoposteljni sobi z dvema ležiščema 80 €

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 7 nočitev z zajtrki v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • obroke po programu
 • prevozi in ogledi po programu z vključenimi vstopninami
 • lokalnega vodnika
 • vodenje in organizacijo potovanja

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov