VIKEND V TOPLEM MARAKE

Število oseb

VIKEND V TOPLEM MARAKE

od 0

Vse ponudbe: 0

Marakeš je najbolj barvito »kraljevo« mesto v deželi in vam bo dalo ravno pravo mero zdravega kulturnega šoka in energije.

ČAS POTOVANJA: 6 dni / 4 noč
ČAS ZA PRIJAVO: do 45 dni pred odhodom oz. do zasedbe prostih mest
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 15

1. dan, četrtek: LJUBLJANA-BENETKE
PROTI PRIZORIŠČU SLOVITEGA FILMA CASABLANCA
Zvečer odhod turističnega avtobusa iz dogovorjenega mesta v Ljubljani in vožnja do letališča Benetke. Po polnoči odhod letala v Casablanco.

2. dan, petek: CASABLANCA-RABAT-MEKNES-FES / večerja
STARA KRALJEVSKA MESTA
Pristanek v zgodnjih jutranjih urah ter krožni ogled gospodarske prestolnice Maroka in obenem največjega mesta v državi. V jutranjem soncu bo čarobno doživetje pogled na drugo največjo mošejo v arabskem svetu, ki sprejme do 25.000 oseb. Dve tretjini zgradbe sta zgrajeni tik nad morjem. Veličastna marmorna mošeja Hasana II. z ornamenti ustvarja prav posebno vzdušje. Po prostem času za zajtrk vožnja do glavnega mesta Maroka, Rabata - upravnega središča kraljevine, ki ga menujejo tudi “belo kraljevsko mesto”. Ogled zunanjosti kraljeve palače, Hassanovega stolpa in mavzoleja Mohameda V., prav tistega kralja, ki je zaslužen za neodvisnost Maroka. Nato vožnja do Meknesa, mesta, ki je močno povezano z življenjem enega najmogočnejših maroških kraljev, Moulaya Ismaila. Iz časov njegovega vladanja, konec 17. st., ko je Meknes postal glavno mesto dežele, so še danes vidni številni veličastni spomeniki, vredni ogleda. Obiskali boste kraljeve konjušnice, pomudili se boste tudi pri najznamenitejših mestnih vratih, Bab El Mansour, ki slovijo tudi kot najlepša mestna vrata Severne Afrike. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan, sobota: FES / zajtrk, večerja
LABIRINT SREDNJEVEŠKE MEDINE
Po zajtrku celodnevni ogled Fesa, eno najzanimivejših in najslikovitejših mest Maroka. Je najstarejše kraljevo mesto, ustanovljeno v 9. st., za časa vladanja Moulay Idrisa II. Fes se ponaša tudi z najstarejšo univerzo na svetu in zaradi tega upravičeno zasluži status kulturnega, verskega ter intelektualnega središča države. Mesto je znano po številnih palačah in mošejah z bogato arhitekturo, majhnih trgih, tradicionalnih nošah in koranskih šolah, iz katerih odmeva otroško petje. Sprehod po najstarejšem mestnem predelu, po medini, imenovano Fes-el-Bali. Po starih obrtniških četrtih, prepletenih z majhnimi, ozkimi ulicami polnih trgovcev je več kot 30.000 rokodelcev, ki vabijo v trgovine z raznovrstnim orientalskim blagom. Doživetje se zdi kot preskok v svet pravljic iz Tisoč in ene noči. Znotraj obzidja je 320 minaretov. Videli boste četrt usnjarjev in barvarjev, kjer v majhnih bazenih barvajo usnje, univerzo Karaouine, zunanjost mavzoleja Moulay Idrisa II. in številne druge spomenike. Ogledali si boste tudi čudovito zunanjost kraljeve palače, židovsko četrt in delavnico, kjer izdelujejo znamenito feško keramiko. Večerja in prenočevanje.

4. dan, nedelja: FES-SREDNJI ATLAS-MARAKEŠ / zajtrk,  večerja
PO BERBERIH IN VELIČASTNEM ATLASU MED KROTILCE KAČ, PLESOČE OPICE, PRIPOVEDOVALCEV ZGODB
Zajtrk. Dan bo poln kontrastov! Iz Fesa skozi cedrovih gozdov bo vas pot vodila v zimsko športno središče Ifran, ki leži na 1650 m. Mesto je »alpsko« letovišče Maročanov, kjer se predajajo snežnim užitkom. Nadaljevanje poti mimo utrjenih mest, kasb in pomembnih berberskih mest čez bogato deželo sadovnjakov Beni Mellal v Marakeš, najbolj barvitega mesta Maroka. Nastanitev in večerja v hotelu. Zvečer sprehod po najbolj izvirnemu » prostemu odru« Afrike, kjer boste preizkusili »umetnost« barantanja. Na znamenitem trgu Jaam-el-Fna, priljubljenem zbirališču prebivalcev Marakeša, boste lahko poslušali pripovedovalce pravljic, opazovali krotilce kač, akrobate... V sukih se boste lahko prepustili vrvežu. Na malih stojnicah boste lahko okušali lokalno hrano privoščili kozarec pomarančnega soka in morda kupili datlje, arganovo olje ali kak spominček. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan, ponedeljek: MARAKEŠ-CASABLANCA / zajtrk, večerja
OGLED »RDEČEGA BISERA JUGA«
Po samopostrežnem zajtrku boste podali na raziskovanje mesta, ki ga imenujejo tudi “rdeči biser juga”. Opečnato barvo zgradb skladno umirja zelenje številnih parkov in vrtov. Ogledali si boste mošejo Koutoubia z znamenitim minaretom s konca 12. st., vrtove in palačo Bahia. Pot v Casablanco, nastanitev, večerja in prenočevanje.

6. dan, torek: CASABLANCA-BENETKE-LJUBLJANA / zajtrk
SLOVO OD SVETOVLJANSKE CASABLANCE
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Benetke. Po pristanku avtobusni prevoz v Ljubljano. Prihod v večernih urah.

VRHUNEC POTOVANJA: Casablanca - slikoviti srednjeveški Fes - nekdanja prestolnica Meknes - sedanja prestolnica Rabat - čez Srednji Atlas in berberskih vasic v Marakeš, rdeči biser juga.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 35 oseb - 659 EUR
pri udeležbi najmanj 25 oseb - 740 EUR
pri udeležbi najmanj 15 oseb - 869 EUR

 


Odkrita beseda

 • zaradi prilagajanja voznim redom letal si pridržujemo pravico do zamenjave programa

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz Ljubljana-Benetke-Ljubljana
 • letalski prevoz po programu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po Maroku
 • 4 polpenzioni z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4* lokalne kategorije
 • ogledi in vstopnine po programu
 • ves čas odlično slovensko vodenje
 • lokalno vodenje
 • organizacija potovanja

Obvezna doplačila

(vodniku na poti)
 • napitnine 30 EUR

V Maroku so običajne in pričakovane s strani nosačev prtljage, voznikov, receptorjev in vsakega, ki ima »opravka« z vami - te poravna vodnik za celo skupino.

Trenutno

V prihodnje

 • Jan 16
  11° / 3°
 • Jan 17
  18° / 3°
 • Jan 18
  20° / 4°
 • Jan 19
  20° / 5°
 • Jan 20
  21° / 6°
 • Jan 21
  21° / 3°
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov