Maroko - Marakeš - Hotel Atlas Asni 4*

Število oseb

Odhod

Trajanje

Maroko - Marakeš - Hotel Atlas Asni 4*

od 569

Vse ponudbe: 1

Marakeš je najbolj barvito »kraljevo« mesto v deželi in vam bo dalo ravno pravo mero zdravega kulturnega šoka in energije.

ČAS POTOVANJA: 3 dni / 2 noči

1. dan: ZAGREB – MARAKEŠ
Zbirališče potnikov na letališču Pleso pri Zagrebu v jutranjih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani in prevoz na letališče (doplačilo). Polet letala je predviden ob 11:35 uri, pristanek v Marakešu ob 14:45. Takoj po pristanku sledi poldnevni avtobusni ogled Marakeša – »rdečega mesta«, kakor ga najpogosteje imenujejo zaradi rožnato rdečkaste arhitekture. To mistično mesto  je prestolnica vladarskih rodbin Almoravidov in Almohadov, ki so konec 11 stoletja zgradili velike bleščeče palače in parke. Ogledali si boste stari del mesta Medina, ki je zaradi svoje tradicionalnosti in 16 km dolgega obzidja del svetovne dediščine Unesca. Ogled slikovitega mestnega jedra se začne pri vratih Bab Agnaou, kjer boste obiskali eno od pekarn in poskusili pravi lokalni kruh. Sledi sprehod mimo ozkih uličic do živo pisanih soukov  (berberskih tržnic), kjer se lahko preizkusite v barantanju. Prihod do palače El Badi, ki je bila zgrajena v 16 stoletju in od koder se razprostira neverjeten pogled na Medino in mošejo Koutoubia. Ogled se zaključi s obiskom židovske četrti in obisko znamenitega trga Jaam-el-Fna, priljubljeno zbirališče prebivalcev Marakeša, kjer boste lahko poslušali pripovedovalce pravljic, opazovali krotilce kač, akrobate,.. Na malih stojnicah boste lahko okušali lokalno hrano ali pa si privoščili kozarec pomarančnega soka. Prevoz do hotela, kjer sledi nastanitev in prosto za počitek, sprehod ali nakupovanje. Zvečer vam priporočamo obisk večerje s šovom – Fantazija. Nočitev

2. dan: MARAKEŠ – za doplačilo celodnevni ali poldnevni izlet
Po zajtrku za doplačilo celodnevni izlet v Easaouira – mesto vetrov Lahko pa se odločite za poldnevni izlet v dolino reke Ouriko, za jahanje kamel ali vožnjo s kočijo in ogled vrtov Majorelle. Tisti, ki ostanete v Marakešu imate prost dan za samostojno odkrivanje mesta. Nočitev.

3. dan: MARAKEŠ  - za doplačilo poldnevni izlet – ZAGREB
Zajtrk in za doplačilo možnost jahanja kamel ali vožnja s štirikolesniki ali prost dan za lastne oglede. Popoldan prevoz na letališče in polet letala ob 19:00 uri. Predviden prihod v Zagreb ob 23:40 uri.

Informativne ure letov:
ZAG – RAK         08:00  -  10:45
RAK – ZAG         19:00  -  23:40

Izleti za doplačilo (cena velja ob minimalno 30 prijavljenih potnikih):

CELODNEVNI IZLET V ESSAOUIRA     
Mesto Essaouira se imenuje tudi »Mesto vetrov« in se nahaja na Atlantski obali, 2 uri vožnje od Marakeša. V zgodovini Maroka je imelo pomembno vlogo s svojim pristaniščem. Mesto se nahaja na seznamu Unescove svetovne dediščine zaradi obzidja iz 18 stoletja. Ulice medine je Orson Welles ovekovečil v filmu Othello, po istih ulicah so hodili Jimi Hendrix in Cat Stevens. Mesto je kljub razvoju turizma ohranilo boemski stil, majhne umetniške galerije, delavnice, muzeje in tradicionalne ulice pisanih barv,.. Sledi vožnja do arganovih plantaž, kjer si boste ogledali, kako se pridobi arganovo olje, en prepoznavnejših maroških izdelkov. Arganovo drevo je endemična vrsta, ki raste samo v Maroku, seme plodov se uporablja pri kuhanju in v kozmetiki. Povratek v Marakeš.

POLDNEVNI IZLET V DOLINO REKE OURIKA       
60 kilometrov iz Marekeša se nahaja dolina reke Ourika ob vznožju Atlasa. Na vsakem koraku je moč zaslediti Berberske vasi in zelene površine. Obiskali boste delavnico arganovega olja v kateri tradicionalno delajo samo ženske in uživali v slapovih reke Ourika. Med tem, ko boste nakupovali spominke iz alabastra in različni nakit boste imeli priložnost poskusit edinstveni sok iz mete.

VOŽNJA S ŠTIRIKOLESNIKI     
Vožnja do palmeraja, kraj kjer bo najprej potekal 20 minutni trening vožnje s štirikolesniki in nato 2 urna razburljiva avanturistična vožnja po Maroku. S strokovnim spremstvom boste s štirikolesniki prevozili puščavsko pokrajino, struge rek, oaze in hribe v razdalji 50 km.

JAHANJE KAMEL   
Edinstven način za odkrivanje skritih čarov Maroka. Jahanje kamel v eni od največjih oaz Maroka, polni Beduinskih vasi, kot tudi luksuznih rezidenc bogatih Maročanov. Uživanje v jahanju kamel traja uro in pol in vam ponuja spoznavanje  raznolikost rastlinstva in živalstva v oazi. Med vožnjo postanek v kasbah – utrdbah, kjer se boste osvežili  z metinim čajom in lokalno specialiteto palačinke z medom.

VOŽNJA S KOČIJO IN OBISK VRTOV MAJORELLE
Vožnja s kočijo vam omogoča drugačen pogled na Marakeš. Široke in zelene ulice, zgodovinski parki in vrtovi Majorelle vas bodo očarali. Sprehod po mirnem parku Majorelle, kjer rastejo kaktusi in eksotične rastline iz različnih koncev sveta in žvrgolijo ptički. Prava oaza miru. Park je osnoval istoimenski francoski slikar, kasneje pa odkupil in preoblikoval Yves Saint Laurent.

VEČERJA S ŠOVOM – FANTAZIJA
Doživite Maroko malo drugače. Večerja v šotoru, predstavitev plemen v pisanih nošah iz vseh delov Maroka. Plemena se bodo predstavila čez ples, petje in nastopom s konjem ter letečim tepihom. Poskušali boste lokalne specialitete kot je recimo jagnetina pečena na tradicionalen način.


HOTEL ATLAS ASNI 4*

Hotel se nahaja 3 km od trga Jamaâ El Fina, z urejenim vrtom. Od letališča je oddaljen 5 km.

Hotelska ponudba: zunanji bazen, fitnes center in SPA, brezplačen wi fi v recepciji, bar, restavracija.
Sobe: prostorne, urejene v maroškem stilu s pogledom na vrt ali bazen, klima, tv, brezplačen wi-fi
Storitev: nočitev z zajtrkom
SPA storitve: savna, haman, masaže, solarij
Spletna stran: www.hotelsatlas.com


Opomba

 • Vozni red za izredne (čarterske) lete se lahko spremeni v zelo kratkem času pred odhodom in med samim potovanjem. Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe vrstnega reda potovanja, odvisno od sprememb urnikov letov, vremenskih razmer,.. Letališke pristojbine se lahko spremenijo, končni znesek pristojbin se potrdi na dan izdaje vozovnice. Atlas si pridržuje pravico do spremembe cen v primeru tečajnih razlik višjih od 1,5%.

V ceno je vključeno

 • posebno letalo Zagreb – Marakeš – Zagreb
 • 2 prenočevanji z zajtrkom v izbranem hotelu 4* ali 5* v dvoposteljnih sobah
 • avtobusni prevoz letališče – hotel – letališče
 • poldnevni ogled Marakeša
 • hrvaški predstavnik
 • organizacija potovanja
 • DDV

V ceno ni vključeno

 • dodatno zdravstveno zavarovanje
 • dodatni izleti za doplačilo
 • osebne porabe

Trenutno

13°

V prihodnje

 • Jan 18
  13° / 10°
 • Jan 19
  19° / 10°
 • Jan 20
  20° / 8°
 • Jan 21
  24° / 9°
 • Jan 22
  24° / 10°
 • Jan 23
  24° / 10°