Skrivnostne maske Beneškega karnevala

Število oseb

Odhod

Trajanje

Skrivnostne maske Beneškega karnevala

od 55

Vse ponudbe: 15

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· Vključeno: vožnja z ladjo v srce Benetk.
· Izberite si svojo masko: bauta, moretta, zenta ali larva?

Navsezgodaj bomo odrinili v Benečijo, kjer nas bo čakal pester program. Z ladjico bomo odpluli v osrčje Benetk in si na Markovem trgu ogledali veličastno baziliko, astrološka uro in simbol mesta, zvonik Campanille. Mimo čipkastega pročelja Doževe palače bomo stopili še do Mosta vzdihljajev, ki palačo povezuje z zapori, in do bližnjega Ponte Rialto, nato pa se bomo predali karnevalskemu vrvežu z godci, plesalci in cirkusanti. Živahne ulice bodo v znamenju tradicionalnih mask. Bauta je bela maska v kombinaciji s črnim ogrinjalom in klobukom, s katero so se maškare skrile pred zakonom in počele nečedne stvari. Larva oziroma volta je preprostejša različica baute – izdelana je iz povoščenega blaga in bolj udobna, saj omogoča tudi pitje in prehranjevanje. Moretto, ovalno masko francoskega izvora, so nosile predvsem ženske, ker je skupaj s črno ruto poudarjala ženskost. Četrta maska zenta, podobna robčku, pa pokriva le zgornji del obraza. Nosile so jo revnejše meščanke, včasih pa tudi premožne, da so zakrile svoj status in sproščeno uživale med karnevalom. Najljubšo masko si bomo kupili za spomin, nato pa z ladjico in avtobusom odpluli domov, kjer se naročite za 'enkrat zvečer'.

Termini

 • 03.02.2018, 04.02.2018, 08.02.2018, 10.02.2018, 11.02.2018
 • Zagotovoljeno
 • Skoraj zagotovljeno


Vstopna mesta:
Maribor, Celje, Ljubljana

MARIBOR, Mlinska ulica, AP, zunaj ob 05.00 
CELJE, Parkirišče Dvorane Zlatorog ob 05.45
LJUBLJANA, Parkirišče Dolgi most – Vič ob 06.50

Cena

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, zunanji ogledi po programu (Benetke), vstopna taksa in vožnja z ladjo, vodenje in organizacija izleta.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 45
· doplačila po želji: morebitne vstopnine

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 45 oseb od 55 €

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

Trenutno

V prihodnje

 • Jan 18
  5° / 2°
 • Jan 19
  9° / 0°
 • Jan 20
  8° / 2°
 • Jan 21
  8° / 1°
 • Jan 22
  8° / 1°
 • Jan 23
  7° / 1°