Karnevala v Veroni in Benetkah

Število oseb

Karnevala v Veroni in Benetkah

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· 6-kilometrska pustna povorka po ulicah Verone.
· Izberite si svojo beneško masko: bauta, moretta, zenta ali larva?

1. dan: SLOVENIJA–VERONA
Zjutraj se bomo odpravili do romantične Verone in jo mahnili po ulicah starega jedra, oponašali Romea pod Julijinim balkonom ter stopili do trga Erbe in mogočne arene. Nekaj časa bo za nakupe, lokalne dobrote ali ogled trdnjave Castelvecchio z muzejem Civico d’Arte (doplačilo). A ne preveč, saj bo popoldne završala 6-kilometrska karnevalska povorka, s katero v Veroni že pol tisočletja preganjajo hude čase, epidemije in lakoto. Proti večeru se bomo odpeljali do hotela.
(večerja, nočitev)

2. dan: BENETKE–SLOVENIJA

Zajtrk, kratka vožnja in ladjica, s katero bomo odpluli v osrčje Benetk in si na Markovem trgu ogledali veličastno baziliko, astrološka uro ter simbol mesta, zvonik Campanille. Mimo čipkastega pročelja Doževe palače bomo stopili še do Mosta vzdihljajev, ki palačo povezuje z zapori, in do bližnjega Ponte Rialto, nato pa nas bo vase posrkal karnevalski vrvež z godci, plesalci in cirkusanti. Živahne ulice bodo v znamenju tradicionalnih mask: bele 'baute' v kombinaciji s črnim ogrinjalom in klobukom, njene preprostejše različice 'larva' (oziroma 'volta'), ženske ovalne maske 'moretto' v kombinaciji s črno ruto in maske 'zenta', podobne robčku, ki pokriva le zgornji del ženskega obraza. Najljubšo masko si bomo kupili za spomin, nato pa z ladjico in avtobusom odpluli domov.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta:
Maribor, Celje, Ljubljana

Cena

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, vstopna taksa in vožnja z ladjo, zunanji ogledi po programu (Verona, Benetke), vodenje in organizacija potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 35
· doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, morebitne vstopnine
· obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
· popust: 10% za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 45 oseb 105 €
pri udeležbi 35 oseb 115 €

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

    Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov