Vietnam, neodkriti biser

Število oseb

Odhod

Trajanje

Vietnam, neodkriti biser

od 2190

Vse ponudbe: 1


- ogled očarljive prestolnice Vietnama - Hanoi
- križarjenje med 3000 otočki, kjer nas čaka tečaj vietnamske kuhinje in jutranji tečaj Tai chi


1. DAN obroki na letalu SLOVENIJA - EVROPA - HANOI
POLET V VIETNAMSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov na odhodnem mestu in polet v Hanoi preko Evropskega letališča.

2. DAN večerja HANOI
AZIJSKI MESTNI UTRIP
Naše potepanje po jugovzhodni Aziji bomo začeli v enem izmed njenih najočarljivejših azijskih mest, Hanoju. Politični in upravni center dežele leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Kratka osvežitev in prevoz do hotela. Prvi mestni utrip bomo doživeli s tradicionalnimi tricikli, s katerimi se bomo odpeljali do starega mestnega jedra. Sprehod po živahnem mestnem središču in postankom v eni izmed prijetnih kavarnic. Nočitev.

3. DAN zajtrk, kosilo HANOI
MAVZOLEJ HO CHI MIN-A
Ves dan bomo namenili ogledu prestolnice. Izgubili se bomo v labirintu ozkih ulic starega mestnega jedra, ki so že stoletja ostala skoraj nedotaknjena in so poimenovana po različnih obrteh, ki tukaj še vedno živijo. Sprehodili se bomo mimo jezera Sword, do Templja književnosti, ki predstavlja prvo univerzo Vietnama, Pagode na enem stebru, pagode Tran Quoc, tržnice Don Xuan vse do svetišča Thanh ob zahodnem jezeru. Obiskali bomo etnološki muzej in obiskali Ho Chi Minhov mavzolej. Zvečer si bomo ogledali znamenito predstavo z lutkami na vodi.

4. DAN zajtrk, kosilo, večerja HANOI-HALONG

OSMO ČUDO SVETA V ZALIVU HALONG
Zgodnji zajtrk in vožnja skozi slikovito pokrajino do osmega čudesa sveta, zaliva Halong, kjer se več kot 3000 otočkov dviga iz turkiznega morja. Eden najbolj veličastnih predelov Vietnama, naj bi bilo delo zmaja, ki je s svojim repom pometel vrhove gora v morje. Ob prihodu vkrcanje na ladjo, kjer se bomo seznanili z njeno notranjostjo in našim pestrim programom, ki nas čaka na dvodnevnem križarjenju. Križarili bomo po zalivu, občudovali kraške otočke, eksotično rastlinje, obiskali katero izmed mnogih jam, se vozili s kajaki in raziskovali vasice na vodi, kjer še danes živijo Vietnamci. Pred večerjo bo sledil še tečaj vietnamske kuhinje, kjer se bomo naučili pripraviti prave vietnamske tradicionalne jedi. Po večerji predlagamo kakšno sprostitveno masažo ali preprosto uživanje na terasi. Nočitev.

5. DAN notranji let, zajtrk, kosilo HALONG - HANOI - HUE
JUTRANJI TAI CHI
Zajtrk na svežem zraku in jutranji tečaj Tai Chi. Sledi še nekaj časa za križanje med otočki vse do kosila. Povratek v Hanoi in polet v Hue nekdanjo prestolnico, ki je danes pomembno kulturno in politično središče osrednjega Vietnama. Namestitev v hotelu in čas za kratko osvežitev.

6. DAN notranji let, zajtrk, kosilo HUE - DANANG - HOI AN
DIŠEČA REKA HUONG
Po zajtrku se bomo s čolni zapeljali po dišeči reki Huong, si ogledali eno najpomembnejših simbolov mesta, pagodo Thien Mu in obiskali grobnice slavnega kralja Tu Duc-a, katere je uporabljal že za časa svojega življenja, predvsem za molitev in sprostitev. Sledi obisk citadele s prepovedanim mestom, kjer si bomo ogledali glavni vhod, palačo Supreme Harmony in tempelj Nguyen. Potovanje bomo nadaljevali pravljično mesto Hoi A, preko slikovitega prelaza Hai Van. Pokukali bomo v muzej kulture Cham in se pobliže spoznali z indijskim vplivom na Vietnam. V večernih urah bomo prispeli v pravljično mesto Hoi An, namestitev in nočitev.

7. DAN zajtrk HOI AN
PRAVLJIČNO MESTO HOI AN IN SPOZNAVANJE OKOLICE S KOLESOM
Kratek sprehod po mestu, katerega stari del je pod Unescovo zaščito, mimo slovitega japonskega mostu, pisanih starih hiš, številnih lantern, galerij, starinarnic in templja Quang Dongn Phuckien ter tržnice. Popoldan se bomo po želji odpravili s kolesi skozi čudovito tropsko pokrajino do ljubke zeliščne vasice Tra Que. Domačini nas bodo pozdravili s pijačo dobrodošlico, nato pa bomo skupaj z njimi spoznavali zelišča, jih pobirali in na koncu sami pripravili znamenite vietnamske spomladanske zavitke ali »spring rolls«. Popoldan povratek
proti mestu in preostanek dneva prost.

8. DAN notranji let, zajtrk, kosilo HOI AN - HO CHI MINH

FRANCOSKI ŠARM V VIETNAMU
Vožnja na letališče in polet v živahno bivšo prestolnico južnega Vietnama, Ho Chi Minh, ki je hkrati gospodarsko in kulturno središče države. Kaos, mestni vrvež in zvok številnih motorjev, dajejo mestu poseben utrip. Pobliže si bomo ogledali zgradbe francoskega kolonialnega obdobja, neoromansko katedralo Notre Dame, staro poštno poslopje, palačo ponovne združitve, se ustavili v kitajski četrti Cholon... Dan bomo zaključili z barantanjem na znameniti tržnici Binh Tray. Nočitev.

9. DAN zajtrk, kosilo, večerja HO CHI MINH - VINH LONG - HO CHI MINH
PLUTJE PO DELTI REKE MEKONG
Po zajtrku se bomo odpravili raziskovati najplodnejši del države ali veliko skledo riža, kot nekateri poimenujejo
Mekong delto. Pot nas bo vodila mimo številnih riževih polj, skozi rečne kanale po katerih bomo zapluli s čolni. Skozi vodne kanale bomo pluli mimo ribiških vasi, kjer v tipičnih hiškah na vodi še vedno živijo ljudje in okušali slastno tropsko sadje. Vrhunec dneva bo vsekakor plavajoča tržnica Cai Be, kjer še vedno poteka prava izmenjava blaga. Povratek v Ho Chi Minh in nočitev.

10. DAN polet, zajtrk HO CHI MINH - CU CHI TUNELI - EVROPA
CU CHI TUNELI
Zgodnji zajtrk v hotelu in vožnja do Cu Chi tunelov. Sistem več kot 250 km podzemnih rovov, nastalih v času boja proti ameriški vojski so vsekakor vredni obiska. Še nekaj prostega časa za ogled preostalih znamenitosti Ho Chi Minh-a, prevoz na letališče in polet preko enega izmed evropskih/azijskih letališč.

11. DAN SLOVENIJA

Pristanek na enem izmed bližnjih letališč/Ljubljana.


CENA za termine 20.01., 16.02., 18.03., 27.04., 21.10.2017:
2.190 € min. 25 potnikov
2.360 € min. 15 potnikov

Odhodi v 2017:
16.02. - Skoraj zagotovljen odhod
18.03. - Skoraj zagotovljen odhod

27.04. 
21.10. - Skoraj zagotovljen odhod

OPOMBA: program in datum potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni, obrne se vrstni red ogledov.

 

Trenutno

28°

V prihodnje

 • Aug 18
  30° / 25°
 • Aug 19
  31° / 25°
 • Aug 20
  31° / 25°
 • Aug 21
  32° / 25°
 • Aug 22
  33° / 26°
 • Aug 23
  34° / 26°