Čudovita Malezija - Kuala Lumpur in Borneo

Število oseb

Čudovita Malezija - Kuala Lumpur in Borneo

od 0

Vse ponudbe: 0

1. dan: SLOVENIJA - EVROPA - KUALA LUMPUR

POLET V MALEZIJSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov na odhodnem letališči in polet preko enega izmed evropskih letališč proti Kuala Lumpurju.

2. dan: KUALA LUMPUR

PETRONAS TWIN TOWERS, KITAJSKA ČETRT IN NAJSTAREJŠA MOŠEJA V KUALA LAMPURJU
Po pristanku na letališču v Kuala Lumpurju, prevoz središče mesta in poldnevni ogled najpomembnejših znamenitosti. Kuala Lumpur je križišče treh kultur (hinduistične, budistične in muslimanske), ki bivajo v sožitju; značilen je kolonialni stil zgradb na eni strani in najmodernejše visoke stavbe na drugi - še vedno med najvišjimi Petronas Twin Towers. Obiskali bomo Jame Mosque - najstarejšo mošejo v Kuala Lumpurju, vojni spomenik, Chinatown, zvezno sodišče, železniško postajo, ki je izvrsten primerek mohamedanske arhitekture, kraljevo palačo, obrtne delavnice za narodno ročno delo.

3. dan: KUALA LUMPUR - MALAKA

GREMO PO SVOJE ALI ODKRIVANJE KOLONIALNEGA MESTECA MALAKA
Prost dan za samostojne oglede. Po želji celodnevni izlet v Malako, kjer si bomo kolonialno mesto, kjer so nekoč vladali Portugalci, Nizozemci in nazadnje več kot 400 let Britanci: rožnato pobarvana hiša, Cheng Hoon Teng - najstarejši kitajski tempelj na polotoku, trdnjava Porta de Santiago, cerkev Sv. Pavla. Pozno popoldan vrnitev v Kuala Lumpur.

4. dan: KUALA LUMPUR - KUCHING

GREMO NA DIVJI BORNEO
Zajtrk v hotelu in prevoz na letališče, od koder bomo poleteli na otok Borneo, natančneje v Kuching, glavno mesto malezijske državice Sarawak. Po pristanku ogled najpomembnejših znamenitosti »mačjega mesta «, saj je njen velikanski kip zaščitni znak, mesto pa ima tudi mačji muzej. Sledil bo ogled templja Tua Pek Kong, mogočne trdnjave Marherita, obiskali bomo ulico začimb in odprto tržnico ter si ogledali izjemno zanimiv Sarawak Museum. Nastanitev v hotelu in nadaljevanje z ogledi.

5. dan: KUCHING - SKRANG RIVER SAFARI - BATANG AI

OD MAČJEGA MESTA, NASADOV KAVČUKA, LOKALNE TRŽNICE DO ČAROBNEGA BATANG AI
Vožnja z avtobusom po zanimivi pokrajini, mimo starodavnih vasi, nasadov kavčuka in med riževimi polji do mesta Serian, kjer bomo obiskali lokalno tržnico sadja in zelenjave. Naslednji postanek in kosilo bo v mestu Lachau, kjer bo tudi nekaj časa, da se bomo kot pravi popotniki naučili gostoljubnosti do domačinov in nabavili priložnostna darilca, ki jih bodo člani plemena Iban z veseljem sprejeli. Dan bomo zaključili v ekološkem hotelu Hilton Batang Ai, ki se nahaja na otočku sredi jezera, do njega pa se boste pripeljali z motornim čolnom. Nočitev.

6. dan: OBISK PLEMENA IBAN

OBISK PLEMENA IBAN, NEKOČ SLIKOVITIH LOVCEV NA GLAVE
Po zajtrku v hotelu se bomo popeljali do skupnosti plemena Iban, nekoč slovitih lovcev na glave, danes prijaznih gostiteljev, ki nas bodo z veseljem sprejeli v svoji vaški komuni. Plemena še vedno živijo v »dolgih hišah«, ki so postavljene na kolih, vsem je skupna dolga veranda, kjer se člani plemena srečujejo in družijo, vsaka družina pa ima poseben prostor in sobo, kjer boste našli vse - od majhne kuhinje, do spalnice. Ponudili nam bodo riževo vino ter zaplesali bojni ples in če vas bo volja, se jim bomo lahko tudi pridružili. Ponudili nam bodo tudi preprosto kosilo in nas naučili uporabljati njihov lovski pribor in sicer pihalno cev. Po končanem druženju se bomo vrnili v Kuching, nastanitev v hotelu in nočitev.

7. dan: KUCHING - SEMONGGOK

OBISK ZAVETIŠČA ORANGUTANOV SREDI DEŽEVNEGA PRAGOZDA
Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet v Semonggok. Sprehod po deževnem pragozdu do zavetišča, kjer čuvaji poizkušajo naučiti orangutane samostojnega življenja v pragozdu. Opazovali jih bomo pri igri in hranjenju. Vrnitev v Kuching, prosto popoldne, nočitev v hotelu.

8. in 9. dan: KUCHING - POČITNICE

SANJSKE PEŠČENE PLAŽE IN IZLETI V PRAGOZD
Po zajtrku bo pred nami še počitniški del popotovanja. Razvajali se bomo v Damai Beach Resortu ob sanjskih belih peščenih plažah, odlični hrani in prijaznih gostiteljih. Po želji in za doplačilo možnost številnih aktivnosti v okolici resorta (“jungle trekking”, izleti s čolnom z opazovanjem krokodilov in delfinov, golf itd…). .

10. dan: POČITNICE - KUALA LUMPUR - EVROPA

NAZAJ V PRESTOLNICO
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče ter polet v Kuala Lumpur, od koder bomo nadaljevali polet v Evropo. Obroki na letalu.

11. dan: EVROPA - SLOVENIJA

Pristanek na enem izmed bližnjih letališč

CENA VKLJUČUJE

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz bližnje letališče - Kuala Lumpur - bližnje letališče ter lokalne prelete Kuala Lumpur - Kuching - Kuala Lumpur v ekonomskem razredu, vse letališke in varnostne pristojbine, nočitve z ameriškimi zajtrki po programu v hotelih 3*/4*, 2 x večerja in 4 x kosilo, vse lokalne prevoze po programu, poldnevni ogled Kuala Lumpurja z lokalnim vodnikom, ogled Kuchinga po programu, Skrank River safari z obiskom plemena Iban, poldnevni izlet v Semonggok z obiskom rezervata orangutanov, lokalne vodnike na ogledih, slovenskega spremljevalca (razen v času počitnic), organizacijo potovanja

DOPLAČILA IN POPUSTI

DOPLAČILA: napitnine (tudi otroci) 50 €, za manjšo skupino med 10 in 24 potnikov 150 €.

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 360 €.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: izlet v Malako, Batu jame prib. 30 € na osebo.

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.

POMEMBNO

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

INDIVIDUALNO POTOVANJE

Po želji vam potovanje pripravimo tudi čisto po vaši meri z vašim datumom odhoda, željenim številom potnikov in storitvami ter ogledi po vaših željah. Veseli bomo vašega povpraševanja na naslednjih kontaktih:
svet@palma.si, *01-24-43-699, ali 051/666-655

Trenutno

23°

V prihodnje

 • Feb 23
  23° / 23°
 • Feb 24
  33° / 23°
 • Feb 25
  33° / 23°
 • Feb 26
  33° / 22°
 • Feb 27
  33° / 23°
 • Feb 28
  33° / 24°
  Ponudba žal ni na voljo.