Dubaj - super ugodno 5 dni

Število oseb

Dubaj - super ugodno 5 dni

od 0

Vse ponudbe: 0

1. dan: (SLOVENIJA) - ZAGREB - DUBAJ

Prevoz iz Celja in Ljubljane na letališče Zagreb (doplačilo). Prijava na  direkten let ob pribl. 14 uri proti Dubaju, kjer je predviden pristanek ob 23. Uri po lokalnem času. Avtobusni prevoz do hotela. Nočitev.

2. dan: DUBAJ

Z avtobusom raziskujemo zgodovinsko središče Dubaja, glavnega mesta istoimenskega Emirata, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Popoldne na avtobusni vožnji spoznavamo novejši del mesta - Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča. Za konec dneva si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu Dubai mall-a. Pred povratkom v hotel še nekaj prostega časa za ogled magičnih dubajskih fontan. Po želji in proti doplačilu (že ob prijavi) se lahko odločite za koktejl v znamenitem hotelu Burj Al Arab v restavraciji z libanonsko kuhinjo, ki velja za eno najboljših na svetu.

3. dan: DUBAJ – POPOLDNE PO ŽELJI JEEP SAFARI

Vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na vrhu umetnega otoka Deiran. Postanek za ogled zunanjosti in nato vkrcanje na nadzemno enotirno železnico (monorail) od koder si ogledamo znameniti umetni otok Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do dubajske marine, ki je zgrajena ob umetnem trikilometrskem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Sledi vožnja do hotela

Popoldne po želji jeep  jeep safari. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.

4. dan: DUBAJ ali po ŽELJI ABU DHABI

Prosto po želji ali ob doplačilu izlet v glavno mesto Združenih Arabskih Emiratov - Abu Dhabij, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE. V modernem mestu si je skoraj nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. Postanek ob glavni znamenitosti Abu Dhabija - eni najlepših mošej, čudoviti Veliki mošeji. Velika mošeja je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga na svetu (opomba: ogled notranjosti ni vedno možen). Postanek ob enem izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu, znamenitem Emirates hotelu ter Heritage Villagu, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Na poti nazaj v Dubaj se ustavimo še ob vhodu v Ferrari World, največji pokrit zabaviščni park na svetu. Vrnitev v Dubaj.

5. dan: DUBAJ - ZAGREB - (SLOVENIJA)

Zajtrk, slovo od Dubaja in vožnja na letališče in prijava na let ob 9. Uri proti Zagrebu, kjer je predviden pristanek ob 12.05 uri. Po pristanku prevoz do Ljubljane ali  Celja (doplačilo).

CENA VKLJUČUJE:

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz na direktnem letu Zagreb – Dubaj – Zagreb (vključen obrok), letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, 4x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Dubaju - center, dvodnevni ogled Dubaja, spremstvo slovenskega vodnika,  organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

DOPLAČILO OB PRIJAVI: manjše število potnikov (med 15-24 potnikov) 30 €, prevoz iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj 39 € (min. 8 oseb), enoposteljna soba: 240 €, izlet v Abu Dhabi: 59 € (min 15 udeležencev), koktajl v Sky baru v hotelu 7* Burj Al Arab 139 € (obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi-vstop dovoljen samo starejšim od 21 let), jeep safari: 85 €. 

OB PRIJAVI PRIPOROČAMO DOPLAČILO ZA VZPON NA BURJ KHALIFA (najava in doplačilo vsaj 14 dni pred odhodom oziroma v času novega leta do 30 dni pred odhodom):   49€.

DOPLAČILO NA POTI: turistična taksa približno 5 € na sobo na noč, napitnine 35 €, metro 10 €.

POPUSTI: otrok do 12 let na dodatnem ležišču skupaj z dvema odraslima 10%, odrasli na dodatnem ležišču 5%. Pomembno: Dodatno ležišče se šteje kot dodatno ležišče in ni enakovredno osnovnemu ležišču.

POMEMBNO:

PREDVIDENE ČASOVNICE
ZAGREB – DUBAJ: 14:40 – 23:05*
DUBAJ – ZAGREB: 08:30* – 12:05

Poleti se opravljajo z letalom tip Boeingom 777-300ER  (https://www.emirates.com/english/experience/our-fleet/boeing-777/), tako da je polet nadvse udoben. Na poletu je vključen topel obrok    (več info na www.emirates.som  / Experience /Dining ).

PREDVIDENA NASTANITEV:
CITY SEASONS HOTEL , DUBAI;  http://www.cityseasonshotels.com/Dubai/

Maksimalno število oseb v sobi je 3. Dodano 3. Ležišče ni enakovredno osnovnemu ležišču.
Sobe z dvema dodatnima ležiščema v AE  so na vprašanje in z doplačilom za višjo kategorijo sobe.

Trenutno

38°

V prihodnje

 • May 22
  39° / 28°
 • May 23
  39° / 27°
 • May 24
  37° / 27°
 • May 25
  39° / 30°
 • May 26
  37° / 29°
 • May 27
  36° / 30°
  Ponudba žal ni na voljo.