Dubaj - super ugodno 5/6 dni

Število oseb

Odhod

Trajanje

Dubaj - super ugodno 5/6 dni

od 799

Vse ponudbe: 4 

1. dan: LJUBLJANA)-ZAGREB-ISTANBUL OZ. DOHA -DUBAJ nočni let

Zbirališče potnikov na letališču Zagreb v poznih popoldanskih urah. Prijava na večerni let proti Istanbulu oz. Dohi ter dalje proti Dubaju, kamor je predviden prihod v zgodnjih jutranjih urah.

2. dan: DUBAJ

Nekaj prostega časa za osvežitev in jutranjo kavo. Z avtobusom raziskujemo zgodovinsko središče Dubaja, glavnega mesta istoimenskega Emirata, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. V popoldnaskih urah nastanitev v hotelu.

3. dan: PO ŽELJI CELODNEVNI IZLET V ABU DHABI zajtrk, nočitev

Prosti dan dan za samostojno odkrivanje Dubaja ali pa obisk znamenite plaže Jumeria Beach. Po želji in za doplačilo pa se lahko podate na celodnevni izlet do glavnega mesta Združenih Arabskih Emiratov Abu Dhabija, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE. V modernem mestu si je skoraj nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. Postanek ob glavni znamenitosti Abu Dhabija - eni najlepših mošej, čudoviti Veliki mošeji. Velika mošeja je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga na svetu (opomba: ogled notranjosti ni vedno možen). Postanek ob enem izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu, znamenitem Emirates hotelu ter Heritage Villagu, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Na poti nazaj v Dubaj se ustavimo še ob vhodu v Ferrari World, največji pokrit zabaviščni park na svetu.

4. dan: POČITNICE v DUBAJU zajtrk, nočitev

Prosto za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Zagotovo nepozabno je tudi kopanje v toplem Perzijskem zalivu.... Zvečer po želji večerja ali koktajl v hotelu Bjur al Arab.

5. dan: PO ŽELJI BJUR KHALIFA in JEEP SAFARI - PREVOZ NA LETALIŠČE zajtrk

Dopoldne predlagamo ( za doplačilo ob prijavi) vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu Dubai mall-a. Popoldne pa se po željii s terenskimi vozili lahko odplejete med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači bomo uživali v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke. Večerni povratek v Dubaj in vožnja na letališče.

6. dan: DUBAJ- ISTANBUL OZ DOHA - ZAGREB (LJUBLJANA) zajtrk

Prijava na let ob 2 uri prti Istanbulu oz. Dohi ter dalje proti Zagrebu, kjer je predviden pistanek v jutranjih urah. Po želji in za doplačilo prevoz do Ljubljane oz. Celja.

CENA VKLJUČUJE

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz Zagreb - istanbul/ Doha - Dubaj -Istanbul /Doha - Zagreb, letališke in varnostne pristojbine, ogled Dubaja z lokalnim vodnikom (vključena vstopnina za muzej ter vožnjo z vodnim taksijem po zalivu Khor v Dubaju), 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4*, spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI

DOPLAČILA: prevoz iz Celja ali Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj 39 € (min. 8 oseb), koktajl v Sky baru v hotelu 7* Burj Al Arab 139 € (obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi-vstop dovoljen samo starejšim od 21 let), jeep safari: 85 €, vzpon na stolp Burj Khalifa: 49 € (samo vstopnina, brez prevoza), izlet v Abu Dhabi: 59 € (PRIPOROČAMO); PRIPOROČAMO DOPLAČILO ZA VZPON NA BURJ KHALIFA (najava in doplačilo vsaj 14 dni pred odhodom): 49 €

DOPLAČILO NA POTI: turistična taksa približno 5 € na sobo na noč, napitnine 35 €, metro 15 €.

POPUSTI: otrok do 12 let na dodatnem ležišču skupaj z dvema odraslima 10%, odrasli na dodatnem ležišču 5%. Pomembno: Dodatno ležišče se šteje kot dodatno ležišče in ni enakovredno osnovnemu ležišču.

Trenutno

15°

V prihodnje

 • Jan 18
  22° / 13°
 • Jan 19
  25° / 15°
 • Jan 20
  25° / 18°
 • Jan 21
  21° / 17°
 • Jan 22
  23° / 14°
 • Jan 23
  23° / 15°