Posoljeno: Salzburg in Salzkammergut

Število oseb

Posoljeno: Salzburg in Salzkammergut

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· Mozart, mogočna trdnjava, dobrote pri Fürstu in shopping na Getreidegasse.
· Rudnik soli in čarobno jezero Wolfgang See.

1. dan: SLOVENIJA–HALLEIN–SALZBURG

Zjutraj se bomo odpeljali do mesteca Hallein, kjer nas bodo z rudarskim vozom popeljali v nekdanji rudnik soli, nato pa po lesenih toboganih še globlje do podzemnega slanega jezera (doplačilo). Do Salzburga ne bo več daleč – sprehodili se bomo na Mozartov trg, do baročne stolnice, rotovža in Festivalne hiše ter parka pred gradom Mirabell. Nadaljevali bomo samostojno: v Mozartovo rojstno hišo, ob lepem vremenu tudi na salzburško trdnjavo, nikar ne pozabite na marcipanove kroglice in druge spominke na skladatelja – najbolje na ulici Getreidegasse z izključno kovanimi izveski. Decembra nas bo na Stolničnem trgu pričakal še čudovit Christkindlmarkt, kadarkoli pa bo čas za odlično kavo in slaščičarno Fürst.
(večerja, nočitev)

2. dan: WOLFGANG SEE–BAD ISCHL–SLOVENIJA

Po solnograškem zajtrku bo naš cilj dolina Salzkammergut. V St. Wolfgangu nas bo prevzela cerkev z razkošno pozlačenim Pacherjevim oltarjem. Pred njo bo decembra prikupen predbožični sejem, sicer pa kuhančka strežejo v gostišču Weissen Rössl. Ob doplačilu bomo lahko odpluli še do kraja St. Gilgen onkraj jezera in se po sprehodu odpeljali v termalni Bad Ischl – na sprehod med vrtovi in vilami, vključno z letnim dvorcem Franca Jožefa in Sissi, nato pa s čarobnimi vtisi domov.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta:
Maribor, Celje, Ljubljana

Cena

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Hallein, Salzburg, St. Wolfgang, St. Gilgen, Bad Ischl), vodenje in organizacija potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 35
· doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine približno 20 €, plovba z ladjo 10 €
· obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
· popust: 10% za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 45 oseb 125 €
pri udeležbi 35 oseb 145 €

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

Trenutno

15°

V prihodnje

 • Sep 19
  24° / 13°
 • Sep 20
  26° / 13°
 • Sep 21
  27° / 10°
 • Sep 22
  14° / 7°
 • Sep 23
  20° / 11°
 • Sep 24
  13° / 6°
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov