Avantura po Kanarskih otokih

Število oseb

Avantura po Kanarskih otokih

od 0

Vse ponudbe: 0

1. dan: SLOVENIJA - TENERIFE

Zbor potnikov predvidoma v jutranjih urah na letališču v Benetkah (ob doplačilu možnost prevoza iz Slovenije) ter polet preko enega izmed evropskih letališč na otok večne pomladi, Tenerife. Vožnja do hotela in nastanitev.

2. dan: IZLET PO TENERIFI: PICO DEL TEIDE - VILAFLOR, ARONA

Podali se bomo proti najvišjemu vrhu Tenerifov in Španije - vulkanu Picu del Teide. Bujna vegetacija na začetku naše poti bo postopoma z vzponom in vsakim metrom višine spreminjala svojo podobo in nas po vijugastih, a kljub vsemu urejenih cestah, pripeljala do čudovite vulkanske pokrajine in samo 1200 m pod krater snežne kape, pod katero vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3.718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Sprehodili se bomo do Los Roques, od koder je eden najlepših pogledov na okolico. Po želji in ob doplačilu (priporočamo v primeru lepega jasnega vremena) se boste lahko povzpeli z žičnico na sam vrh vulkanskega stožca. V dolino se bomo vračali skozi slikovito vasico Vilaflor in preko Arone na Južni del Tenerifov. Postanek na Playa de las Americas, najpomembnejšem turističnem letovišču na jugu otoka. Vrnitev v hotel.

3. dan: IZLET PO TENERIFI: (IZLET PO VZHODNI STRANI OTOKA IN LORO PARK)

izlet po zahodnem delu otoka, na katerem si bomo ogledali: klife v Los Gigantes, spektakularni razgled na Garachico, Icod de los Vinos in “Zmajevo drevo”. Ogled Loro Parka - „Loroparque“, „sodobnega živalskega parka“ z velikim številom živali v sodobnem naravnem okolju je prav posebno doživetje. V parku nas bodo razveseljevali cesarski in drugi pingvini, delfini, tjulnji, morski psi, tropske ribice in papagaji… Ogledali si bomo čudovito razstavo orhidej in ostalih tropskih rastlin. Na povratku še postanek v vasici Candelaria. Nočitev v hotelu.

4. dan: IZLET NA LA GOMERO

Celodnevni izlet na sosednji otok La Gomera. Vulkanski otok slovi po bujni vegetaciji in hriboviti notranjosti. Ogledali si bomo nacionalni park Parque Nacional de Garajonay, ki slovi po endemitskem gozdu Laurisilva. V La Degolladi de Peraza se boste ustavili na eni izmed razglednih točk in opazovali vso lepoto otoka. Nadaljevanje poti do vasic Rosas in Agulo, kjer se boste ustavili na kosilu. Povratek do San Sebastiana in ogled grofovskega stolpa Torre del Conde in La Case de Colon, kjer naj bi bival Krištof Kolumb. Povratek na Tenerife.

5. dan: TENERIFE - GRAN CANARIA

Slovo od Tenerifov in vožnja s trajektom na otok Gran Canaria. Po pristanku se bomo odpravili na raziskovanje otoka. Obiskali bomo južni del otoka, kjer je največ letovišč in ena od glavnih naravnih znamenitosti tega otoka: peščene sipine Maspalomas, ki se raztezajo neposredno ob morju. Kratek sprehod po Sahari podobnem predelu, nato pa obisk glavnega letovišča otoka, predela Playa del Ingles. Sledi vožnja do glavnega mesta Las Palmas, kjer se je ustavil Krištof Kolumb pred prvim potovanjem v Ameriko. V mestu stojijo tudi najstarejše stavbe na Kanarskih otokih. Nastanitev v hotelu in prosto za osvežitev. Zvečer prvi obisk starega mestnega jedra, ki tako kot v vseh mestih po Španiji, najbolj zaživi ravno zvečer.

6. dan: GRAN CANARIA - FUERTEVENTURA

Vožnja s trajektom na otok Fuerteventura, ki velja za drugega največjega med Kanari in najmanj poseljenega. Po pristanku se bomo odpravili na raziskovanje otoka, ki je znan predvsem po številnih čudovitih plažah in zalivih, mimo katerih se bomo popeljali do Corraleja. To je danes živahno letoviško središče, ki je zraslo iz nekdaj tradicionalne ribiške vasice. Glavna znamenitost je pas veličastnih peščenih sipin, ki na trenutke spominjajo na Saharo in velja za naravni rezervat. Na tradicionalni farmi bomo pokusili kozji sir in ostale tradicionalne izdelke ter nadaljevali v nekdanjo prestolnico, vasico Betancuria. Mirna vasica gnezdi na robu gorovja v notranjosti otoka. V neposredni bližini se nahaja zelena oaza in vas Pajara z zanimivo cerkvico iz 17. stoletja in zanimivim azteškim ornamentom na glavnem portalu. Obiskali bomo tudi farmo aloa vere.

7. dan: FUERTAVENTURA (OASSIS PARK)

Počitniški dan lahko izkoristite za uživanje na plaži, lep sprehod ali športne aktivnosti, po katerih je otok znan. Za doplačilo priporočamo ogled Oassis parka, kjer obiskovalci lahko uživajo v najbolj očarljivi flori in fauni. Zaljubili se bote v tropske in domače rastline, ki rastejo v našem čarobnem kotičku sveta. Plazilci, morski levi, ptičji plen in papagaji so glavne zvezde v najbolj zabavnih in izobraževalnih oddajah, ki jih lahko tukaj vidite. Posebnost parka je tudi Camel Safari.

8. dan: FUERTAVENTURA – SLOVENIJA

Prosto do odhoda avtobusa na letališče in polet do enega bližnjih letališč. Ob doplačilu prevoz do Slovenije.

CENA VKLJUČUJE:

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, sedem nočitev z zajtrki v hotelu 3*, izlete in prevoze po programu, spremstvo, organizacijo potovanja.

POPUSTI/DOPLAČILA:

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 25 in 34 potniki 50 € po osebi.
 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 179 €, polpenzion 149 €, prevoz do Benetk 58 €, izlet na Fuerteventure (Oassis park): 49 €; izlet v Loro Park (vključena vstopnina) in vzhodni del otoka: 59 €.
 

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: vzpon z žičnico na Pico del Teide 25 €.

POPUSTI: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %.

Trenutno

30°

V prihodnje

 • Nov 17
  27° / 23°
 • Nov 18
  31° / 23°
 • Nov 19
  30° / 23°
 • Nov 20
  30° / 23°
 • Nov 21
  30° / 23°
 • Nov 22
  29° / 23°
  Ponudba žal ni na voljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov